معاون کتابخانههای سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی روز سهشنبه در معرفی کتابخانه حضرت معصومه(س) گفت: این کتابخانه در فضایی افزون بر ۲۵۰ متر مربع با ۶ هزار منبع مطالعاتی از جمله کتب چاپی و نشریات ادواری راه اندازی شده و دارای ایستگاه کودک، سالن مطالعه قفسه باز، واحد امانات و بخش نشریات است.
رییس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی هم در این مراسم با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب بر گسترش معنویت، خردورزی و ارتقای سبک زندگی اسلامی توسط مسوولان فرهنگی اظهار داشت: علم و معنویت، پیشران حرکت فرهنگی است و هر چه قدر در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی تلاش شود بسیاری از معضلات و آسیبهای اجتماعی و اقتصادی از بین خواهد رفت.
حجتالاسلام سیدجلال حسینی انس با کتاب را از عوامل تأثیرگذار در کاهش بزهکاری و معضلات اجتماعی و اقتصادی دانست و افزود: کتابخوانی باید امتداد داشته باشد و به مسایل فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی وارد شود.
وی یکی از اهداف آستان قدس رضوی را توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در کل کشور ذکر کرد و ادامه داد: سازمان کتابخانههای آستان قدس رضوی در سالهای اخیر با اولویت مناطق کمبرخوردار کتابخانههای مختلفی را احداث کرده است که از آن جمله می توان به راهاندازی کتابخانه امیرالمؤمنین(ع) در جاده سیمان مشهد، کتابخانههای امام رضا(ع) در اهواز و شهر سوق استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد.
راهاندازی ۱۷ پایگاه مشاوره برای نخستین بار در کتابخانههای رضوی سطح کشور
رییس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با تاکید بر این که کتابخانهها باید قطب فرهنگی هر منطقه باشند از ایجاد پایگاه مشاوره در ۱۷ کتابخانه وابسته به آستان قدس رضوی در سراسر کشور همزمان با هفته کتاب و برای نخستین بار در کشور خبر داد و گفت: در این پایگاهها با همکاری مرکز مشاوره آستان قدس رضوی و اعلام آمادگی هزار و ۲۰۰ مشاور خادمیار، خدمات مشاوره تحصیلی، روابط اجتماعی و خانوادگی به علاقهمندان ارائه میشود.
حسینی با اشاره به راه اندازی کتابخانه گویای رضوی با خدماتدهی ویژه به نابینایان در سراسر کشور و همچنین کتابخانه جیبی به عنوان بزرگترین کتابخانه کتابهای جیبی در کشور توسط آستان قدس رضوی افزود: بانوان و کودکان، مخاطبان خاص کتابخانههای آستان قدس رضوی هستند و باید در کنار سهولت دسترسی پژوهشگران و محققان به منابع مورد نیاز، با در نظر گرفتن اقداماتی خاص در کتابخانهها نسبت به این ۲ قشر نیز توجه ویژهای شود.
وی تاسیس کتابخانه تخصصی کودک در منطقه خواجهربیع مشهد و ایجاد ایستگاه های کودک در کتابخانههای وابسته را از زمرۀ این اقدامات برشمرد و بر گسترش چنین حرکت هایی در کتابخانههای رضوی تاکید کرد.
نظر شما