اولین عنصر جداسازی گاز با تلاش فناوران ایرانی تولید شد

تهران- ایرنا- عنصر غشایی جداسازی گاز به همت فناوران یک شرکت دانش بنیان در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران برای اولین بار در کشور تولید شد.

سیدبهروز سادات نیا فناور پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا افزود: این طرح یک طرح کلان ملی بوده که با همکاری شرکت ماشین سازی گاز کربنیک شهرکرد به منظور ایجاد فناوری برای جداسازی گاز دی‌اکسیدکربن از جریانات گازی حاصل از احتراق سوخت های فسیلی با استفاده از فرآیندهای نوین غشایی در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران اجرا شده است.

وی با بیان اینکه کاربرد آن بیشتر در پالایشگاه ها، میادین نفتی، پتروشیمی و صنایع وابسته است، خاطرنشان کرد: ایجاد فناوری برای جداسازی گاز دی اکسید کربن از جریانات گازی حاصل از احتراق سوخت های فسیلی با استفاده از فرآیندهای نوین غشایی از اهداف طراحی این محصول دانش بنیان است.

این فناور یادآور شد: در تمامی مراکز صنعتی از جمله نیروگاه ها، پتروشمی ها، پالایشگاه ها و سایر صنایع برای تامین انرژی مصرفی، نیاز به احتراق سوخت های فسیلی است.

اولین عنصر جداسازی گاز با تلاش فناوران ایرانی تولید شد

سادات نیا افزود: جریان های گازی خروجی دودکش این واحدها حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای دی اکسید کربن است و تخلیه سالانه میلیون ها تن دی اکسید کربن در اتمسفر باعث تخریب محیط زیست و ایجاد تهدیدات بین المللی جدی برای کشور شده است.

وی همچنین اظهارداشت: این در حالی است که بازیافت دی اکسید کربن از دودکش های صنعتی می تواند راهی برای خلق ثروت برای کشور باشد.

فناور پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران درخصوص نحوه استفاده این محصول گفت: این دستگاه محصول مطلوب و نامطلوب ترکیب گازی جدا می کند.

سادات نیا ادامه داد: این المان غشایی از یک سری شیت غشایی تشکیل شده است، مخلوط گازی وارد این شیت ها می شود، جزیی که مطلوب است از این شیت ها رد و جدا و وارد یک لوله مرکزی می گردد، از این لوله مرکزی محصول مطلوب گرفته می شود.

وی همچنین اظهار داشت: این محصول که برای  اولین بار در ایران ساخته شده در عمل محصولی است که در بازار جهانی وجود دارد اما تا کنون نمونه مشابه ای از این محصول در ایران نداشته ایم.

این فناور یادآور شد: تمامی ماشین آلات و شیت  این دستگاه در شرکت طراحی و ساخته شده است.

سادات نیا با یادآوری اینکه این محصول به صورت نیمه صنعتی تولید شده است، گفت: در حال حاضر شرکت گازکربنیک شهرکرد تولید کننده گاز دی اکسید کربن و ماشین آلات است، در این شرکت این محصول برای جداسازی گاز دی اکسید کربن از نیتروژن استفاده شده است.

وی ادامه داد: بیشتر شرکت ها این جداسازی را با روش جذب شیمیایی انجام می دهند، هدف در تولید این محصول جایگزینی روش غشایی یا ممبرن با روش جذب شیمیایی است.

فناور پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با یادآوری اینکه این امر یکی از کاربردهای این محصول است، گفت: بقیه کاربردهای این محصول بسیار متفاوت است، می تواند در صنایع شیمیایی، پتروشیمیایی و پالایشگاهی استفاده شود، محدودیت استفاده ازاین محصول در صنایع مختلف وجود ندارد.

سادات نیا درخصوص مزیت این روش نسبت به روش جذب شیمیایی افزود: جذب شیمیایی یک فرآیند مرسومی است که در بسیاری از بخش ها استفاده می شود اما هم از نظر زیست محیطی و انرژی، فوق العاده انرژی بر و آلوده کننده و مصرف کننده زیاد آب است و همه این عوامل منفی در روش جذب شیمیایی وجود دارد.

وی یادآور شد: اما در روش غشایی در عمل المان غشایی را در مجموعه نیروگاهی و پالایشگاهی قرار می دهید و نیاز به آب و انرژی زیاد ندارد و همچنین نیاز به اپراتور و سوپروایزر ندارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha