دکتر ابوالقاسم شفیعی روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: گناباد در کنار جاذبه های فرهنگی و گردشگری و پیشینه غنی تاریخی، به دلیل وجود پنج بقعه متبرکه برادران حضرت امام رضا(ع) در شهر کاخک و روستاهای خانیک، کمر زیارت، محیی آباد و بیمرغ، قطب گردشگری مذهبی جنوب استان خراسان رضوی به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه شهر کاخک به دلیل برخورداری از مرقد سلطان محمد عابد (ع)، برادر بزرگتر امام رضا (ع) بعد از مشهد از مقاصد مهم گردشگری مذهبی شرق کشور است، ادامه داد: ایجاد مسیر گردشگری زیارت در مشهد، کاشمر به کاخک گناباد برای بهره گیری بیشتر از این پتانسیل ها در مسیر رونق این صنعت مهم در منطقه ضروری است.
استاد و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی گناباد با اشاره به برگزاری نشست کارگروه ملی زیارت به ریاست رییس جمهوری در مشهد در جمعه گذشته، گفت: اماکن مقدس و بارگاه امامزادگان از مقاصد مهم مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی است و توسعه گردشگری زیارت موجب افزایش زمان ماندگاری و حضور مسافران در مناطق می شود و می توان با برنامه ریزی صحیح و مدون، بستر حضور زائران بارگاه امام رضا (ع) را در این مناطق فراهم کرد که این خود می تواند در رونق اقتصادی نواحی مزبور بسیار موثر باشد.
شفیعی گفت: تعیین مسیر گردشگری منطقه ای به برجسته سازی مقاصد گردشگری و جذب نظاممند و پایدار گردشگر می انجامد و مشهد، کاشمر و کاخک گناباد به عنوان مقاصد مهم گردشگری و هدف مشترک تعداد زیادی از زائران خارجی مطرح هستند که با یک نگاه واحد و ایجاد مسیر گردشگری منطقه ای، پتانسیلهای آنها در رونق اقتصادی و اشتغالزایی برای ساکنان این مناطق نقش زیادی دارد.
وی اضافه کرد: پیوستگی این سه مقصد گردشگری مذهبی می تواند برای همه مناطق بویژه کاشمر و کاخک گناباد ارزش آفرین باشد و زمینه ورود و ماندگاری بیشتر زائران و مسافران را فراهم سازد.
شفیعی گفت: نبود نگاه اقتصادی به مقوله گردشگری از مهمترین مشکلات توسعه کمی و کیفی این بخش محسوب می شود و باید با نگرش اقتصادی از همه ظرفیتها و کارکردهای فرهنگی و اجتماعی، برای رفع مشکلات و بسترسازی توسعه این بخش بهره گرفت.
این صاحبنظر در اقتصاد گردشگری گفت: باید نیازهای گردشگران را به عنوان ذینفعان گردشگری شناخت و خلق رویداد، نقش مهمی در توسعه هدفمند این بخش دارد و باید در اتاق فکر با بهره گیری از نقطه نظرات صاحبنظران به این مساله توجه داشت و جامعه محلی و روستاها را با ساز و کار مناسب در گسترش فرهنگ گردشگری با خود همراه کرد.
شهرستان گناباد واقع در جنوب استان خراسان رضوی علاوه بر ۲۵۰ اثر تاریخی و فرهنگی از ظرفیتهای بسیاری در بخش گردشگری مذهبی برخوردار است به گونه ای که برخی از مسوولان این نوع گردشگری را زیربنای رونق اقتصادی این شهرستان می دانند.
موقعیت جغرافیایی گناباد و واقع شدن آن در مسیر استانهای یزد، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان به مشهد مقدس و وجود بارگاه هفت امامزاده از جمله ظرفیتهای گردشگری مذهبی این شهرستان محسوب می شود.
۱۴۸ اثر از مجموع ۲۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده شهرستان گناباد تاکنون در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است و ۶۰ اثر تاریخی و گردشگری این خطه از پیشینه چند هزار ساله برخوردارند که از آن میان قنات ۲ هزار و ۵۰۰ ساله قصبه گناباد جایگاهی ممتاز دارد که به عنوان تنها اثر ثبت شده از خراسان رضوی در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
۱۲ آیین سنتی رایج در میان گنابادی ها نیز تاکنون به عنوان "میراث معنوی" شناخته و ثبت شده است.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما