«مریم شلیله» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تغذیه همواره با همه جنبه های زندگی انسان ارتباطی مستقیم دارد که یکی از آنها تاثیر مثبت تغذیه سالم و کافی برای تقویت سیستم ایمنی و کمک به پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله کرونا است.
وی با بیان اینکه تغذیه سالم منجر به تقویت تاثیر واکسیناسیون برای پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ می شود، اظهار داشت: رعایت تعادل و تنوع در مصرف مواد غذایی، مصرف سبزی و میوه های تازه اثرات دفاعی و تقویتی واکسن را بیشتر می کند.
این کارشناس ارشد علوم تغذیه ادامه داد: تاکید بر تازه بودن سبزی و میوهجات به ابن علت است که سبزی و میوه های تازه حداکثر ویتامین ها به خصوص «سی» را در خود حفظ می کنند که این ویتامین تاثیر بسیار زیادی در تقویت سیستم دفاعی بدن دارد.
شلیله گفت: مصرف موادغذایی حاوی پروتئین از جمله تخم مرغ، گوشت سفید و کم چرب، شیر و لبنیات کم چرب، حبوبات و بادام و پسته نیز می تواند تاثیر مثبتی بر روی تقویت سیستم ایمنی بدن داشته باشد.
وی افزود: مصرف مواد غذایی مثل زنجبیل، دارچین، فلفل، سیر، پیاز و زردچوبه که اثرات ضد التهابی دارند و همچنین انواع ماهی های چرب، روغن کُنجد و روغن زیتون نیز در این زمینه بسیار موثر و مورد تاکید است.
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان همدان اظهار داشت: مواد غذایی پُر چرب، سرخ شده، انواع روغن های جامد و نیمه جامد، مواد شور و پُر نمک، مواد شیرین و انواع فست فود(غذاهای آماده) به شدت می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند بنابراین مصرف بسیار کم آن همواره از سوی متخصصن توصیه می شود.
به گفته وی، افراد در زمان تزریق واکسی نباید ناشتا باشند بلکه صبحانه یا میان وعده سادهای باید میل کنند و در همین رابطه مصرف آب، مایعات و مواد غذایی آب دار قبل و بعد از تزریق واکسن به صورت جدی توصیه می شود.
به گزارش ایرنا، دوازدهمین بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه با شعار «تغذیه، کرونا، واکسیناسیون» به منظور افزایش آگاهیهای تغذیهای جامعه برای افزایش کارایی سیستم ایمنی در زمان واکسیناسیون و تسریع بهبودی در نقاهت کرونا، ۱۵ دی آغاز شده و تا سی ام ماه جاری ادامه دارد.
نظر شما