دکتر سیدجواد پورنقی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سویه جدید اُمیکرون بر خلاف سویه های دیگر سن و سال نمی شناسد که باید برای برون رفت از این چالش خطرناک، میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی و همچنین تزریق واکسن را در بین گروه سنی کودکان را نیز فراگیر کنیم.
وی با بیان اینکه درصد زیادی از افراد مبتلا به کرونا با علائم شبه سرماخوردگی به مراکز درمانی استان مراجعه می کنند، گفت: درصد بسیار زیادی از مبتلایان به کرونا با علائم خفیف و علائمی شبیه به سرماخوردگی هستند که نیاز به اقدامات اختصاصی ندارند و با درمان های عمومی بهبود پیدا میکنند.
پورنقی ادامه داد: اما به دلیل قدرت سرایت پذیری بالای این بیماری، به سرعت افراد خانواده و جامعه را درگیر میکند و به طور حتم با افزایش مبتلایان، شاهد افزایش موارد بستری نیز خواهیم بود.
وی با تاکید بر رعایت موازین بهداشتی و پروتکل ها به منظور کنترل و پیشگیری از شیوع بالای سویه جدید ویروس، عنوان کرد: احساس تنگی نفس، تب بالا، کاهش سطح هوشیاری و کاهش درصد اشباع اکسیژن خون ازجمله علائم خطری هستند که فرد باید سریعا به مراکز درمانی مراجعه کند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی شناخت علائم خطر و مراجعه زود هنگام به مراکز درمانی را ضروری دانست و اظهار کرد: بیماران دارای علائم شدید باید درمان های اختصاصی دریافت کنند و مبتلایان با علائم خفیف و حال عمومی نسبتا مناسب نیازی به مراجعه به اورژانس ندارند.
پورنقی تاکید کرد: باید با مراقبت و رعایت موازین بهداشتی ضرب آهنگ شیوع بیماری را کند کنیم زیرا که افزایش ناگهانی مبتلایان باعث افزایش بار در مراکز درمانی می شود و ممکن است کادر درمان با امکانات محدود به ارائه خدمات مطلوب نرسند.
وی تکمیل واکسیناسیون را یکی از راههای پیشگیری از این بیماری برشمرد و عنوان کرد: افراد در صورت نداشتن علائم میتوانند به مراکز تجمیعی و پایگاههای سلامت در سراسر استان مراجعه و واکسن خود را دریافت کنند.
تاکنون یک میلیون و ۳۵۵ هزار و ۲۲۵ دُز واکسن کرونا تاکنون در این استان تزریق شده است که از این میزان ۵۵۶ هزار و ۸۰۲ دُز در نوبت اول، ۴۹۲ هزار و ۸۷۴ دُز در نوبت دوم و ۱۲۴ هزار و ۳۴۱ نفر نیز در مرحله سوم واکسیناسیون تزریق شده است.
واکسیناسیون کودکان از هفته گذشته در خراسان شمالی شروع شده و ۳۰ هزار و ۲۷۲ کودک ۹ تا ۱۲ سال استان واجد شرایط تزریق واکسن کرونا هستند.
براساس اعلام سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۲ هزار و ۱۰۰ نفر در استان بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند که بیشترین آمار فوتی هشت ماه امسال بوده است.
براساس آخرین فهرست رنگبندی کرونایی که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد، شهرستان های بجنورد، شیروان، فاروج، اسفراین و مانه و سملقان در وضعیت نارنجی و شهرستان های رازوجرگلان، گرمه و جاجرم نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند
نظر شما