۴ اسفند ۱۴۰۰، ۱۰:۱۶
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 84659933
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

طرح جهش تولید در ۲۹۰ هزار هکتار از اراضی زراعی همدان اجرا شد

همدان-ایرنا- معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: ۲۹۰ هزار هکتار از اراضی زراعی (دیمزار) استان با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) زیر پوشش طرح جهش تولید قرار دارد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، «محمدشهرام پرورش» با اشاره به راهبردی بودن ۲ محصول گندم و جو اظهار داشت: در طرح جهش تولید، محصول از مرحله آماده‌سازی زمین تا مرحله کاشت بیمه می‌شود که تاکنون، ۹۵ درصد گندم دیم بیمه شده و طرح بیمه کردن اراضی زراعی به ویژه در گندم و جو تا هفتم اسفندماه ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه همدان یکی از استان‌های دیمزار کشور است خاطر نشان کرد: استان‌هایی چون همدان، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان شرقی نقش مهمی در طرح جهش تولید در اراضی دیمزارهای کشور دارند.

پرورش تصریح کرد: در استان همدان، ۱۶۰ هزار هکتار از ۲۹۰ هزار هکتار طرح مربوط به گندم دیم بوده که تاکنون ۱۵۱ هزار و ۷۵۴ هکتار آن بیمه شده و در پی پوشش صددرصدی بیمه در این زمینه هستیم.

وی با بیان اینکه ۷۵ درصد از ۵۷ هزار هکتار جو دیم استان نیز تاکنون بیمه شده اظهار داشت: کشت گلرنگ نیز از سال گذشته در قالب جهش تولید دیمزارهای استان آغاز و تاکنون، میزان ۲ هزار هکتار در استان گلرنگ کشت شده است.

معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان افزود: در این راستا قراردادی برای کشت ۲ هزار و ۱۴۸ هکتاری در قالب کشت گلرنگ دیم و کاملینا بسته و تمامی این اراضی بیمه شده اند.

پرورش گفت: محصولاتی مانند نخود، عدس، علوفه دیم، نباتات و دانه‌های روغنی ای چون گلرنگ و کاملینا به روش کشاورزی حفاظتی کشت می شود.

وی خاطرنشان کرد: از مجموع ۲۹۰ هزار هکتار طرح جهش تولید در اراضی دیمزار امسال استان، بیش از ۲۰۴ هزار و ۶۲۰ هکتار تاکنون بیمه شده است.

به گزارش ایرنا، طرح پنج ساله «جهش تولید در دیم‌زارها» در سال زراعی جاری به صورت آزمایشی در استان‌های آذربایجان‌شرقی، کردستان، همدان، کرمانشاه، خوزستان و گلستان در حال اجرا است که در این طرح از فضای آیش برای کشت جو و محصولات جایگزین که در تناوب با غلات هستند، استفاده می‌شود و با اجرای این طرح تولید محصول بر اساس شرایط اقلیمی کشور به معنای واقعی کلمه افزایش می‌یابد.

(آیش زمین یا آیش خاک به معنای کشت‎ نکردن زمین برای یک دوره‌ زمانی معین است، به ‎عبارت دیگر زمین آیش‌شده به‎ منظور استراحت و احیای خاک برای یک دوره‌ معین بین یک تا پنج سال بدون کشت رها می شود.) 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha