احسان قائدی وانانی روز چهارشنبه در دیدار از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز چهارمحال و بختیاری افزود: متاسفانه فضای هنر و فرهنگ در استان مهجور مانده است و آنگونه که در رسانهها به حوزههایی همچون اقتصاد و سیاست پرداخته میشود درباره هنر و فرهنگ، کمتر پرداخته میشود که این موضوع آسیبهایی را به همراه داشته و بیانگیزگی هنرمندان را رقم زده است.
وی با تاکید بر اقدام برای تصحیح رویه شکل گرفته در فضای رسانهای، تصریح کرد: باید در این راستا ارتباطات قوی و بستر ویژه شکل بگیرد و رویدادها و اتفاقات عرصه هنر و فرهنگ رصد شود، پوشش رسانهای آنها انجام شده و برای نقد آنچه روی میدهد نیز برنامهریزی صورت گیرد.
رییس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری نقش رسانهها را در دیده شدن فضای هنری استان در سطح کشور مهم دانست و یادآور شد:باید برای مطرحشدن و نشان دادن داشتههای هنری و فرهنگی استان، تلاش بیشتری انجام شود و تشکیل میزهای گفتوگو در باب مسائل و مصادیق فرهنگی و هنری به عنوان یک پیشنهاد عملیاتی در این رابطه قابل تامل است.
وی با بیان اینکه با برگزاری این میزگردهای گفتوگو محور، مسوولان صحبت کرده و مردم و مخاطبان نیز به روشهای مختلف در جریان این صحبتها قرار میگیرند، گفت: صحبت کردنها میتواند یک جریان ایجاد کند و در انتها به تصمیم سازی نیز ختم شود.
قائدی افزود: فضای استان و به ویژه فضای فرهنگی و هنری نیاز به همدلی دارد و لازم است امیدآفرینی نیز در آن روی بدهد و زمانی که فضای گفتوگو و نقد ایجاد شود، نتیجه آن به رشد استان منجر میشود.
رییس حوزه هنری استان باز شدن باب گفتوگو در عرصه هنر و فرهنگ را در رشد آثار تولیدی نیز موثر دانست و تصریح کرد: حوزه هنری نیز همانند دیگر دستگاهها ممکن است گاهی درگیر مسائل اجرایی و امور اداری شود از این رو نیاز است نهادی دیگر در همراهی با مجموعههای فرهنگی و هنری، طرح گفتمانسازی را به پیش ببرد که خبرگزاری جمهوری اسلامی از زمینههای مناسب برای این امر برخوردار است.
وی یادآور شد: حوزه هنری این آمادگی را دارد که برای ایجاد فضای گفتوگو و نقد و بررسی مقولات هنری و فرهنگی، همکاریهای لازم را با مجموعه رسانهای انجام دهد، همچنین هنرمندان نیز مشتاق و علاقهمند هستند که در فضایی مناسب درباره آثار خود صحبت کنند و سخن دیگران را نیز بشوند.
معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری چهارمحال و بختیاری نیز در این دیدار گفت: در حال حاضر در بخش معرفی تولیدات و محصولات هنری و همچنین رویدادهای فرهنگی به مردم در استان مشکلاتی دیده میشود، این برنامهها به طور معمول در حد و دایره مجریان و تعدادی از مخاطبان خاص باقی میماند که باید برای درگیر کردن جامعه با هنر و فرهنگ به برنامه عملیاتی رسید.
قاسم اسماعیلی دهکردی معرفی هنرمندان به عنوان بخشی از سرمایههای اجتماعی را مهم دانست و افزود: استفاده از ساختارها و ایدههای جدید و بهرهگیری از فضای مجازی میتواند به این معرفی و شناخت میان مردم کمک کند.
وی با بیان اینکه در استانهای دیگر وجود زیرساختهای فرهنگی و هنری خود زمینهساز به حرکت درآمدن جریانهای هنری و تولید آثار است، تصریح کرد: نبود چنین فضاهای مناسبی در چهارمحال و بختیاری کار را برای دستگاههای متولی امر هنر و فرهنگ و فعالان این عرصه سخت کرده است.
اسماعیلی یادآور شد: برخی ارگانها و نهادها نیز که میتوانند در این موضوع به حوزه فرهنگی و هنری کمک کنند هنوز برای مشارکت در برگزاری رویدادها همکاری لازم را ندارد.
وی اظهار داشت: لازم است با در نظر گرفتن ایدهها و طرحهای عملیاتی روند اجرایی موثری را برای آشناسازی هر چه بیشتر عموم با هنر و رویدادها و اتفاقات هنری و فرهنگی در جامعه در پیش گرفت که در این حوزه، رسانه میتواند نقشآفرینی مطلوبی داشته باشد.
نظر شما