بازار کالاهای اساسی در آذربایجان‌غربی بر مدار آرامش

ارومیه - ایرنا - بازار کالاهای اساسی مورد نیاز شهروندان همچون گوشت قرمز و مرغ، برنج، شکر و روغن در آذربایجان غربی در آستانه ماه مبارک رمضان با تشدید نظارت‌ها و بازرسی‌ها و تامین کالاهای ضروری هم اکنون در آرامش بوده و این افلام بسهولت در دسترس مردم قرار دارد.

به گزارش ایرنا در مدت زمان مشابه سال گذشته بازار گوشت مرغ و برنج در آذربایجان غربی دارای تلاطم و نوسان های بسیاری بود و به رغم اینکه این استان یکی از بزرگترین تولید کنندگان گوشت مرغ در کشور با بیش از ۷۶۵ واحد مرغداری مرغ مادر، تخم گذار و اجداد است، با کمبود گوشت مرغ در بازار و ازدحام شهروندان در مقابل فروشگاهها مواجه شد.

برخی تولیدکنندگان که خواهان افزایش قیمت گوشت مرغ به رغم دریافت نهاده های یارانه دار بودند، از این جریان بهره برداری بهینه کردند و با ایجاد تاخیر در جوجه ریزی بر التهاب بازار افزودند ولی این روند با هوشیاری مسوولان و واردات مرغ از کشور ترکیه و توزیع سریع در بازار رفع شد تا پاسخی باشد به تقاضای بازار.

ولی کمبود مجدد گوشت مرغ و تقاضای روزافزون مردم برای خرید و ذخیره سازی بیش از حد دوباره باعث تشکیل صف های طویل برای تامین گوشت مرغ و التهاب بازار شد و این کمبودها از مقاومت مسوولان کاست و موجب افزایش قیمت و به تبع آن فشار براقشار کم درآمد در ایام کرونا شد.

در موضوع برنج و روغن نیز کمبودهای مقطعی وجود داشت که به محض تامین نیاز بازار این مشکلات حل شد هرچند که چشم پوشی از افزایش روز افزون قیمت ها غیر قابل انکار و اجتناب بود.

اما با نیم نگاهی به سطح شهرهای آذربایجان غربی امسال آرامش در بازار کالاهای اساسی وجود دارد که بیانگر توجه دولت مردمی به نیازهای معیشتی مردم و سفره آنان است؛ هرچند در این میان در آستانه ماه مبارک رمضان با حضور در چند فروشگاه و رصد قیمت برخی کالاهای اساسی مواردی به چشم می خورد که توجه به آنها می‌تواند در مدیریت بهینه تنظیم بازار در آستانه روز طبیعت و ماه مبارک رمضان مثمر ثمر باشد.

یکی از مواردی که در نخستین گشت و گذار در فروشگاههای شهر به چشم می خورد، نبود قیمت واحد و مشخص در سطح شهرستان ارومیه برای اغلب کالاهای اساسی تنظیم بازاری بعد از توزیع و عدم اطلاع شهروندان از قیمتهای مصوب و نوع کالا است.

قیمتهای اعلامی از سوی تنظیم بازار استان با تفاوت شاید ۲ تا سه هزار تومانی در ازای هر کیلوگرم شکر یا هر کیلو برنج و یا گوشت مرغ ارائه می شود ولی در مجموع می تواند رقم چشمگیری را شامل شود که این موضوع نیازمند مدیریت بهینه است تا در کنار بازار آرام و بی تلاطم حقوق مصرف کنندگان نیز رعایت شود.

از سویی مصرف کنندگان استان نگران افزایش قیمت‌ها هستند و این موضوع باعث شده تا اقدام به خرید اقلام مورد نیاز خود و ذخیره سازی ان برای ایام ماه مبارک رمضان را زودتر از سال قبل شروع کنند که بیانگر ضرورت اعتماد سازی و تامین امنیت روانی مردم در زمینه دسترسی اسان و ارزان به کالاهای اساسی است.

بازار کالاهای اساسی در آذربایجان‌غربی بر مدار آرامش

«حسین محمودزاده» یکی از شهروندان ارومیه ای است که در یک فروشگاه زنجیره ای در گفت و گویی با خبرنگار ایرنا از عدم اعلام اسامی کالاهای اساسی و تنظیم بازاری در فروشگاهها انتقاد می کند.

وی معتقد است که باید مصرف کننده از اسامی و نام تجاری محصولات ارائه شده و قیمتهای فروش این کالاها در محل خرید مطلع شود تا در سبد خرید خود با آسودگی خاطر نسبت به تامین مایحتاج خود اقدام کند.

محمود زاده با بیان اینکه اعلام اسامی و مکان مراکز توزیع کالاهای تنظیم بازاری و با نرخ دولتی ضروری است، افزود: برای تهیه این کالاها هیچ اطلاع رسانی در سطح شهر و یا محله و رسانه ها انجام نشده است.

«نبات رضایی» یکی از خریداران شکر و مرغ در یک فروشگاه دیگر نیز با بیان اینکه نرخ مرغ در فروشگاه ها و مغازه های خیابان ولیعصر و مناطق دیگر شهر متفاوت است، گفت: طبق اعلام رسانه ها قیمت هر کیلو مرغ باید ۳۱ هزار تومان باشد ولی در مغازه های مختلف قیمتها مثل قیمت دلار شناور است گاهی ۲۸ هزار تومان می شود گاهی ۳۳ هزار تومان و گاهی ۳۰ هزار تومان .

این بانوی ارومیه ای افزود: وقتی از فروشندگان در این زمینه سوال می شود در پاسخ می گویند که مرغ شرکتهای مختلف با قیمتهای مختلف ارائه می شود و یا با برخوردهای دیگر و جوابهای سربالا مشتری را دست به سر می کنند.

وی با اشاره به اینکه قیمت شکر در فروشگاه ۱۶ هزار تومان است، گفت: قیمت شکر ۲ هزار تومان با قیمت مصوب متفاوت است و وقتی اعتراض می کنیم گفته می شود که این کالا خارج از چرخه تنظیم بازار بوده و با قیمت غیر دولتی تهیه و عرضه می شود و مشتری چون نیاز دارد، تسلیم می شود.

این فرد با بیان اینکه افزایش قیمتها و سوءاستفاده برخی فروشندگان در آستانه ماه مبارک رمضان موجب رنجش و ضایع شدن حقوق مصرف کنندگان می شود، گفت: نظارت ها باید دقیق تر و جدی تر باشد تا موجب رضایت مصرف کنندگان به ویژه اقشار کم درآمد جامعه در ایام کرونا فراهم شود.

بازار کالاهای اساسی در آذربایجان‌غربی بر مدار آرامش

تشکیل ۴۲۷ مورد پرونده تخلف برای واحدهای صنفی در آذربایجان غربی

براساس اخبار و اطلاعات منتشر شده در آستانه عید نوروز و حتی پیش تر از آن در اذرماه سال ۱۴۰۰ در آذربایجان غربی به تبع سایر نقاط کشور   قرار گاه امنیت غذایی به عنوان یکی از اقدامات مهم و اثر گذار دولت مردمی در راستای مدیریت بر تأمین و تولید کالاهای اساسی فعال شده است.

استمرار پایش و نظارت بر توزیع بازار محصولات کشاورزی و اهتمام برای توسعه هوشمندسازی و دسترسی آسان مردم به کالاهای اساسی با مشارکت اتحادیه ها و اصناف، نیروهای بسیج و سایر دستگاه ها از علل راه اندازی این قرارگاه بوده است.

برچیده شدن صفهای طویل گوشت و مرغ و سایر کالاهای اساسی و تلاش دستگاهها در راستای ساماندهی دسترسی شهروندان به نیازهای اساسی خود در این زمینه بیانگر پایبندی دولت به وعده خود در زمینه تامین معیشت مردم و ایجاد ثبات در بازار است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در زمینه فعالیتهای قرار گاه امنیت غذایی استان و تخلفات واحد های صنفی و نظارتهای انجام شده در قالب این قرار گاه گفت: ۴۲۷ مورد پرونده تخلف برای واحدهای صنفی متخلف در ایام تعطیلات نوروزی توسط اکیپ های بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی در سطح استان تشکیل شده است.

اکبر کرامتی با اشاره به رصد منظم بازار اضافه کرد: اجرای طرح تشدید نظارت بر بازار و واحدهای صنفی توزیع کالاهای اساسی توسط اکیپ های بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی قرارگاه امنیت غذایی آذربایجان غربی، جهت رصد و پایش بازار در ایام تعطیلات عید نوروز و ماه مبارک رمضان اجرا می شود.

وی بیان کرد: در ایام نوروز و در آستانه ماه مبارک رمضان ۲ هزار و ۱۹۹ مورد بازرسی در حوزه آرد و نان انجام شده است که طی آن ۲۶۸ پرونده تخلفاتی تشکیل  و به مراجع قضایی ارسال شده است.
کرامتی افزود: در حوزه نظارت بر توزیع کالاهای اساسی نیز بیش از سه هزار و ۲۱۶ مورد بازرسی انجام گرفته است که ۱۵۹  پرونده تخلفاتی برای واحدهای صنفی متخلف تشکیل و تحویل مراجع قضایی شده است.
وی بیان کرد: این اکیپ های بازرسی، پرونده های تخلفاتی مبنی بر گران‌فروشی ،عدم درج قیمت، عدم ارائه فاکتور، عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را جهت ارجاع به تعزیرات حکومتی تشکیل دادند.

بازار کالاهای اساسی در آذربایجان‌غربی بر مدار آرامش

مشکلی در تامین کالاهای اساسی شهروندان آذربایجان غربی در ماه رمضان وجود ندارد
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه مشکلی در تامین کالاهای اساسی مردم استان در ماه رمضان وجود ندارد، گفت: هفت هزار و۲۰۰ تن برنج و سه هزار تن شکر جهت تنظیم بازار ماه مبارک رمضان استان تهیه و تامین شده و در حال انتقال به استان است.

نادر رحیمی با اشاره به تنظیم بازار تخم‌مرغ استان گفت: برای ایام ماه مبارک به میزان ۲ هزار و ۷۰۰ تن تخم‌مرغ در حال تدارک وحمل به استان است.

وی با اشاره به اینکه جهت تداوم توزیع اقلام اساسی در ماه مبارک رمضان برنج تایلندی به مقدار ۲ هزار و ۵۵۰ تن خریداری شده است ادامه داد: برنج هندی از مقصد بوشهر به میزان بیش از چهار و ۶۰۰ تن و شکر از مقصد استان خوزستان به میزان سه هزار تن‌ تدارک و در حال حمل به استان است.

سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: بیش از سه هزار تن روغن هم برای استان تخصیص یافته که از این مقدار ۱۸۰ تن برای صنف صنعت و مابقی برای مصرف خانوار بوده است که از اول فروردین ماه سال ۱۴۰۱ مقدار ۷۰۰ تن روغن خوراکی از طریق مباشرین بخش خصوصی توزیع شده است.

وی ادامه داد: در اسفند ماه یکهزار و ۲۰۰ تن برنج تایلندی و یکهزار و ۳۰۰ تن برنج هندی توزیع شده که تا این تاریخ ۹۰۰ تن جذب شده است.

رحیمی اضافه کرد: برای سهمیه شکر خانوار در اسفند ماه هزار و ۵۰۰ تن توزیع‌ انجام شده است که بیش از ۸۰ درصد آن جذب و با قیمت ۱۴۰ هزار ریال برای هر کیلو عرضه شده است.
مشکلی در تامین گوشت مرغ در آذربایجان غربی وجود ندارد

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به جوجه ریزی های مناسب در اسفندماه با پنج میلیون قطعه در استان گفت: برای فروردین ماه به تعداد چهار میلیون و ۸۷۵ هزار قطعه جوجه ریزی گزارش شده است و مشکلی در تامین گوشت مرغ پیش بینی نمی شود.

کرامتی با بیان اینکه گوشت قرمز منجمد در اسفند ماه به میزان ۱۷ تن توزیع شده است ادامه داد: بیش از ۱۲۱ تن آماده توزیع برای ایام ماه مبارک است.

وی با بیان اینکه گوشت منجمد مرغ در اسفند ماه در روستاهای استان به میزان ۶۰۰ تن توزیع شده است افزود: در فروردین ماه سال جاری ۴۰۰ تن مرغ منجمد در مناطق شهری استان توزیع شد.

کرامتی بر جدیت در تداوم گشت های مشترک نظارتی با همکاری سایر دستگاههای متولی به ویژه بسیج، اتاق اصناف، اتحادیه ها و تعزیرات حکومتی به صورت مستمر تاکید کرد و ادامه داد: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده جهت تامین گوشت‌ مرغ به طور متوسط روزانه ۳۵۰ تن گوشت مرغ در استان توزیع می شود و مصرف متوسط سرانه روزانه ۲۲۰ تن در استان است و در این راستا هیچ گونه کمبودی در تامین‌گوشت‌ مرغ گرم و منجمد وجود ندارد و مرغ منجمد نیز به اندازه کافی ذخیره سازی شده است.

بازار کالاهای اساسی در آذربایجان‌غربی بر مدار آرامش

۹۰۰ بازرسی در شهرستان ارومیه در زمینه چگونگی عرضه کالاهای اساسی انجام شد

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی و فرمانده قرارگاه امنیت غذایی شهرستان ارومیه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از تداوم روند بازرسی و نظارت بر فعالیت واحدهای نانوایی و پلمب چندین واحد متخلف در طی ایام نوروز خبر داد و گفت: ۴۴۸ مورد از این تخلفات مربوط به حوزه ارد و نان و بقیه مربوط به نظارت برکالاهای اساسی بوده است.

پرویز امجدی افزود: تشکیل ۲۲۳ فقره پرونده تخلف به ارزش ۲ هزار و ۲۷۶ میلیون ریال در این مدت انجام شده است که ۱۴۴ پرونده به ارزش یکهزار و ۸۸۰ میلیون ریال آن در حوزه آرد و نان بوده است و ۷۹ فقره پرونده به ارزش ۳۹۶ میلیون ریال مربوط به کالاهای اساسی است.

وی با اشاره به اینکه برابر مصوبه کارگروه آرد و نان فرمانداری شهرستان ارومیه، بازرسی از چندین واحد نانوایی در سطح شهرستان انجام گرفته است اظهار داشت: بعد از نظارتها و شناسایی واحد های نانوایی متخلف بعد از تشکیل پرونده، احکام مربوط به تخلفات صنفی از جمله تعطیلی خود سرانه و بند های مربوط به گرانفروشی و کم فروشی توسط نهادهای مربوط صادر شده است.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی و فرمانده قرارگاه امنیت غذایی شهرستان ارومیه اضافه کرد: در بازرسی های مشترک، رصد و پایش از واحدهای نانوایی برای پلمب هفت واحد نانوایی متخلف و فعال در زمینه گران‌فروشی و کم فروشی مجوز صادر شده است.

وعده های صادق دولت مردمی

به گزارش ایرنا وعده رییس‌جمهور و دولتمردان در ابتدای مسئولیت کنترل شرایط اشاره شده و تأمین نیازهای روزانه مردم بود و در همین راستا ستاد تنظیم بازار به فرماندهی معاون اول رییس‌جمهور اصلی‌ترین نهادی‌ست که در حوزه تأمین و نظارت بر چرخه تأمین و توزیع کالاهای اساسی فعالیت می‌کند. جلسات منظم و هفتگی این ستاد از یک‌سو و حضور میدانی شخص معاون اول برای اصلاح رویه‌های نادرست از سوی دیگر، از مهم‌ترین دلایل آرامش نسبی در بازار است.

بخش دیگری از فعالیت‌های دولت برای رفع دغدغه‌های مردم در قرارگاه امنیت غذایی تعریف می‌شود. این قرارگاه به‌منظور کنترل تورم و رفع آشفتگی قیمت‌ها، رصد منظم بازار، ایجاد تعادل در تولید و توزیع و جلوگیری از دوگانگی‌های مدیریتی روزانه تشکیل می‌شود.

تصمیم دیگر دولت، انتقال مدیریت کل زنجیره غذایی به وزارت جهاد کشاورزی است که می‌تواند به موازی کاری‌ها و ناهماهنگی‌ها در حوزه تولید و توزیع سامان دهد. توزیع هوشمند کالاهای اساسی و دعوت از جوانان برای طراحی برنامه‌ها و نرم‌افزارهای هوشمند برای بازاررسانی مستقیم از مزرعه تا مغازه‌ها و درب منازل از دیگر اقدامات قابل توجه دولت برای تأمین نیازهای مردم از یک‌سو و قطع دست دلالان و واسطه‌ها در این پروسه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha