به گزارش ایرنا، سیدمحمدرضا هاشمی روز شنبه در جلسه شورای عشایری استان سمنان در سالن یادگار امام (ره) استانداری با اشاره به مشکلات عشایر استان بیان کرد: تهیه نهاده های دامی مورد نیاز دام های سبک و عشایر باید با مشارکت دستگاه های اجرایی به سرعت انجام شود.
وی افزود: تمامی دستگاه های اجرایی موظف به صورت هفتگی به حضور در جلسه عشایر برای رفع موانع موجود هستند.
هاشمی ادامه داد: تامین آب، امنیت عشایر در مسیر کوچ، سوخت مورد نیاز، نظارت بر هزینه حمل، خروج به موقع عشایر از قشلاق، مدیریت زمان ورود عشایر به ییلاق و نهاده های دامی به سرعت با نظارت های لازم صورت گیرد.
وی اضافه کرد: تاکنون مکاتبات بسیاری با وزارت جهادکشاورزی به منظور رسیدگی و بررسی دغدغه ها و مطالبات عشایر استان سمنان صورت گرفته است.
کاهش ۵۰ هزار تنی ذخیره علوفه عشایر استان سمنان
مدیرکل امور عشایری استانسمنان هم در این نشست گفت: وضعیت تولید و ذخیره نهاده دامی در استان نسبت به سال گذشته بحرانی است و با کاهش بیش از ۵۰ هزار تنی موجه است.
علیاصغر جلالی با اشاره به اینکه تولید کل علوفه مراتع قشلاق و ییلاق استان سمنان ۲۲۰ هزار تن از سه میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار مراتع استان است، افزود: خشکسالی سبب کاهش ۴۰ درصدی تولید علوفه مراتع استان سمنان شده است.
مدیرکل امورعشایری استانسمنان ادامه داد: سرما و طوفان در مناطق قشلاقی پوشش حداقلی مراتع را از بین برده است و نیاز به نهاده و نگهداری دام به شیوه دستی افزایش پیدا کرد.
جلالی تصریح کرد: برای کوتاه کردن زمان رسیدگی به مشکلات نهاده در استان سمنان نهاده های موجود و ذخیره به صورت امانی و جابه جایی برای رفع مشکلات دامداران سبک توزیع می شود.
وی اضافه کرد: به دلیل کاهش بارندگی و کم آبی، مصرف کنسانتره به عنوان غذای دام و افزایش تعداد دام های سبک، اکنون نیاز به مصرف آب افزایش یافته است.
مدیرکل امور عشایری استانسمنان یادآورشد: به دلیل خشکسالی ۴۰ درصد از ۴۰۰ چاه مالداری موجود در مراتع، آبرسانی به صورت سیار انجام می شود.
وی اضافه کرد: حواله های تامین آب با توجه به ظرفیت و تعداد دام های عشایر با همکاری شرکت های تعاونی عشایر برای مناطق بین راهی و استقرارگاه ها و در مسیر کوچ برای استفاده از ۲۷ آب انبار با ظرفیت بیش از سه هزار مترمکعب در اختیار عشایر قرار می گیرد.
جلالی اظهارداشت: نهاده های دامی توسط شرکت های تعاونی به صورت دولتی توزیع می شود.
به گزارش ایرنا، در این جلسه نمایندگان عشایر گرمسار، شاهرود و مهدیشهر وضعیت تهیه نهاده های دامی، کمبود آب و نبود دسترسی به گازوئیل و خشکسالی را مهمترین مشکلات عنوان کردند./
نظر شما