۲۱ فروردین ۱۴۰۱، ۲۲:۱۱
کد خبر: 84711935
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

استاندار: مصوبات کارگروه ملی زیارت دستاوردی برای قم نداشته است

قم-ایرنا- استاندار قم با تاکید بر ضعف قم در زیرساخت های جذب و ماندگاری مسافران و زائران ورودی به استان گفت: قم تاکنون هیچ بهره‌ای از مزیت و مصوبات کارگروه ملی زیارت نداشته است.

به گزارش ایرنا، سیدمحمد تقی شاهچراغی شامگاه یکشنبه در نشست استانی کارگروه ملی زیارت در سالن محراب حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، بیان کرد: کارگروه ملی زیارت در سال ۸۸ در حرم مطهر امام رضا(ع)تشکیل شد و تا کنون جلسات متعددی در قالب آن برگزار شده اما کار خاصی برای قم صورت نگرفته است.

استاندار قم ادامه داد: بعد از سفر سال گذشته رییس جمهوری به قم مباحث مربوط به این کارگروه مجدد مطرح شد و مسوولان استان نسبت به اینکه  این کارگروه هیچ بهره مندی برای استان قم نداشته است و عمده مصوبات آن برای مشهد مقدس بوده است، تاکید کردند.

وی با بیان اینکه بنا به دستور رئیس جمهوری کاستی های گذشته نسبت به قم باید در این کارگروه جبران شود، افزود: اولین جلسه این کارگروه در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار کردیم زیرا این حرم محور زیارت در شهر مقدس قم است و باوجود حجم بالای زائران و مسافران مشکلات فراوانی برای خدمت رسانی به زائران در قم وجود دارد.

استاندار قم با بیان اینکه به غیر از اسکان در بوستان ها بیش از ۵۵۰ هزار نفر در ایام نوروز اسکان داده شدند، ادامه داد: در ایام نیمه شعبان با وجود اینکه همه دستگاه ها پای کار آمدند و برخی دستگاه ها بدون بودجه و اعتبار کار کردند ولی باز هم در راه‌ها، اسکان و خدمات عمومی مانند آب، برق و گاز مشکل داریم.

وی با اشاره به ظرفیت هایی که در قانون و بودجه برای شهر های زیارتی دیده شده است، گفت: ما باید فرصتهایی که در دوره های گذشته از دست رفته را احیا کنیم و علاوه بر مصوبات و اعتبارات سفر سفر رئیس جمهور به قم بتوانیم از ظرفیت کارگروه ملی زیارت هم بری جذب بودجه به استان استفاده کنیم و اگر موردی هم نیاز به مصوبه دولت داشته باشد رئیس جمهور قول همکاری در هیأت دولت را داده اند.

زائرسرای ارزان اقامتی در قم احداث شود

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم با اشاره به سفر سالانه بیش از ۲۰ میلیون زائر به قم گفت: ایجاد زیرساخت‌های زیارت به خصوص احداث زائرسرا و اجاره تخت‌های ارزان قیمت اقامتی در این استان ضروری است.

علیرضا ارجمندی ادامه داد: در قم هتل های ۵ و ۴ ستاره وجود دارد ولی نیاز استان اقامتگاه ارزان قیمت است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم افزود: در کنار ضرورت احداث زائرسرای ارزان برای مسافران ورودی به این استان، در حوزه سوغات زائر هم باید فکر اساسی شود چرا که در بحث اقتصاد گردشگری این مساله بسیار مهم بوده و در اشتغال زایی اثر بسزایی دارد.

ارجمندی با بیان اینکه نیازهای زائر فقط منحصر در زیارت نمی‌شود گفت: در قم بحث ایجاد مکمل های گردشگری مطرح است و اقتصاد گردشکری در استان باید شکل بگیرد و این نوع اقتصاد با ماندگاری و ارائه خدمات متنوع در قالب های زیارتی شکل می گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان قم با اشاره به راه اندازی بازارچه های صنایع دستی  در قم گفت: زائر نیازهایی دارد که علاوه بر رفع نیازهای زائر باید برای او نیازسازی هم صورت بگیرد و خرید متبرکات و سوغات از جمله این نیازسازی ها است که می تواند به اقتصاد قم هم کمک کند.

وی افزود: فرودگاه قم هم موضوع مهمی است که بخش خصوصی ورود پیدا کرده و می تواند در کارگروه ملی زیارت راهکارهایی برای راه اندازی آن ارائه شود.

زیرساخت‌های افزایش ماندگاری زائران در قم ایجاد شود

قائم مقام تولیت مسجد مقدس جمکران نیز در ادامه با توجه به لزوم تامین زیرساخت‌های زیارت برای ماندگاری حضور زائران در قم گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند همه توان خود را برای بهره مندی مردم از فضای قدسی ومعنوی به کار بگیرید؛ بنابراین باید جذب و ماندگار کردن زائران در زمره وظایف مسئولان قرار بگیرد.

کاظم پورامینی با بیان اینکه باید نقطه آغاز فعالیت ها از هسته مرکزی شهر و پیرامون حرم مطهر آغاز شود تا شهر قم جلوه مطلوبی داشته باشد، گفت: ایجاد حریم معنوی در اطراف حرم مطهر و هسته های زیارتی مانند مسجد مقدس جمکران در اولویت است.

قائم مقام تولیت مسجد مقدس جمکران ادامه داد: ما نیاز به منشوری داریم تا بایدها و نبایدها زیارتی را در قالب آن تعریف کنیم که مبتنی بر آن مسیر را مشخص کنیم و مهمترین اقدام اجرای طرح جامع امنیتی برای اماکن مقدس است تا حوادثی مانند حادثه مشهد تکرار نشود.

زیرساخت‌های گردشگری و زائرپذیری قم ناقص است

مدیرکل سازمان برنامه بودجه استان قم در بخشی از این نشست با توجه به فرصت های قانون بودجه ۱۴۰۱ گفت: اگر قرار است از این منابع در قالب بودجه استفاده شود باید تا قبل از ۳۱ شهریور در قالب طرح ارائه شود که نشان می دهد که فرصت کم است و باید از همین امروز شروع کار اتفاق بیفتد.

محمود نوربخش با اشاره به لزوم همگرایی همه دستگاههای اجرایی و مؤسسات فرهنگی استان گفت: باید به بخش نرم افزاری هم توجه شود و برنامه منظم و مدونی برای توسعه مباحث زیارتی استان قم داشته باشیم.

بنیاد فرهنگی حضرت فاطمه معصومه(س) تشکیل شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز در بخشی از این جلسه برگزاری کارگروه ملی زیارت در مشهد را علت اصلی بی بهره ماندن قم از مصوبات آن دانست و گفت: باید برگزاری کارگروه ملی زیارت یا به تهران منتقل شود و با به صورت چرخشی در استان های قم، مشهد و شیراز برگزار شود.

سید موسی حسینی کاشانی با بیان اینکه کارگروه فرهنگی زیارت باید با محوریت وزارت ارشاد باشد، افزود: بنده دو پیشنهاد مشخص دارم که اول اینکه ما باید با توجه به حوزه های علمیه و حضور مراجع در قم کارگروه تولید محتوای فرهنگی زیارت در قم مستقر باشد تا از این طریق بودجه هایی را به این سمت بیاوریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم ادامه داد: پیشنهاد دوم بنده این است که همانطور که مشهد بنیاد فرهنگی هنری امام رضا(ع) را دارد که بودجه های ثابتی را در مباحث فرهنگی دارد در قم نیز باید بنیاد فرهنگی هنری حضرت معصومه(س) راه اندازی شود.

زیرساخت زیارت ارزان در قم تامین شود

مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز در ادامه با بیان اینکه قم یک شهر زیارتی است نه توریستی، گفت: ما به دنبال زیارت ارزان و سالم برای زائران باید باشیم و هدف ما این است که خاطره ای ماندگار از قم در بعد معنوی و اقتصادی در ذهن زائر بماند.

اکبر ابدالی با اشاره به اینکه از فروشگاه ها و اماکن اقامتی اطراف حرم از حیث قیمت و ارائه اغذیه سالم تخلفات عدیده ای گزارش شده است، گفت: توان بازرسی سازمان صمت در قم پایین است و در ایام نوروز از توان سپاه و بسیج استفاده کردیم؛ باید مکان مناسبی برای استقرار نیروهای بازرسی اطراف حرم ایجاد شود که در معرض دید واحدهای صنفی قرار داشته باشد.

وی با اشاره به لزوم برندسازی محصولات استان قم مانند استفده از برند فاطمی برای ملی و بین المللی شدن این محصولات گفت: باید با رایزن های بازرگانی و فرهنگی که در کشورهای مختلف داریم ارتباط گرفته شود تا زوار را به قم دعوت کنند.

مسئول قرارگاه ۱۹ دی قم نیز در ادامه  با اشاره به فعال شدن کارگروه ملی زیارت در قم به رعایت نگاه جامع و بلند مدت به توسعه استان قم تأکید کرد و گفت: زیر ساخت های زیارتی باید برای ۳۰ تا ۴۰ سال آینده طراحی شود و با توجه به زمان کمی که امسال در اختیار داریم می توانیم از تجربه مشهد استفاده کرد و طرح هایی که در مشهد مؤثر بوده را در قم نیز پیاده کرد.

سرهنگ مهدی کبیری پور اضافه کرد: مهمترین رکن کارگروه ملی زیارت، کمیته کار شناسی است که باید از صنوف درگیر با مردم و گروه‌های جهادی مردمی در این کمیته حضور داشته باشند و اعضای کمیته با هوشمندی انتخاب شوند.

ابراهیم معتمدی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم نیز در پایان این نشست با بیان اینکه ۷۶  درصد از مسافران امسال بین ۶ تا ۱۲ ساعت و زیر ۶ درصد زائران سه روز در قم اقامت داشتند، گفت: پیشنهاد من این است که در چهار موضوع زیرساخت ها، امور فرهنگی، خدماتی و اوقات فراقت با توجه به نیاز سنجی ها و نظر سنجی‌های مردمی طرح ها را اولویت بندی کنیم تا اجرای طرح های از اثرگذاری بیشتری برخوردار باشد.

معاون استاندار: سهم قم از مصوبات کارگروه ملی زیارت «صفر» است

 معاون هماهنگی امور زائرین استانداری قم نیز با انتقاد از عدم انتفاع قم از مصوبات کارگروه ملی زیارت، گفت: سهم استان قم طی ۱۲ سال گذشته از مصوبات کارگروه ملی زیارت«صفر» بوده و این استان نتوانسته هیچ استفاده‌ای از این کارگروه که برای سه شهر مشهد، شیراز و قم تشکیل شده داشته باشد.

ابوالقاسم مقیمی افزود: از ۹۵ مصوبه این کارگروه طی ۱۲ سال گذشته، ۷۳ مصوبه عملیاتی شده، ۴ مصوبه در دست اقدام، ۴ مصوبه اقدام نشده و ۱۷ مصوبه هم در مراحل پایانی قرار دارد که از مجموع این مصوبات قم هیچ سهم و انتفاعی نداشته است.

مقیمی با اشاره به تشکیل کارگروه استانی زیارت گفت: تشکیل کارگروه استانی زیارت مصوبه آخرین کارگروه ملی زیارت بود و توسط رئیس جمهور به قم ابلاغ شده و دفتر رئیس جمهور تشکیل این کارگروه را پیگیری می کند.

وی افزود: این کارگروه با سفر دکتر احمدی نژاد رییس جمهور وقت به مشهد در سال ۸۸ در حرم امام رضا(ع)آغاز به کار کرد و قم چهار سال بعد وارد این کارگروه شده و تا امروز ۱۰ جلسه این کارگروه با حضور استان قم برگزار شده است و طی سه سال گذشته جلسات این کارگروه تعطیل شده است.

معاون هماهنگی زائران استان قم با بیان اینکه این کارگروه در قانون پنجم توسعه وارد برنامه شده و در برنامه ششم توسعه تبدیل به ردیف های پایدار شده و ذیل ماده ۹۷ قانون ششم توسعه قرار گرفته است، گفت:  یک بخش از مصوبات کارگروه ملی زیارت فرایندی است که در این زمینه تاکنون ۳۰ مصوبه تصویب شده است.

وی اضافه کرد: بخش دوم مصوبات این کارگروه جنبه قانونی و اجرایی دارد که در این زمینه برای رشد و توسعه هر سه استان قم، خراسان رضوی و فارس ۱۱ مصوبه تصویب شده که ۲۹ مصوبه اختصاصی شهر مقدس مشهد بوده و ۱۲ مصوبه نیز با نام شهرهای زیارتی و حرم های مطهر است که از این مصوبات نیز مشهد مقدس بیشتر منتفع شده است و تنها یک مصوبه آن اختصاصی قم بوده است مربوط به ایجاد شهرک گردشگری در بلوار پیامبر اعظم است که به سرانجام نرسیده است.

مقیمی با بیان اینکه مهمترین مصوبات جلسه آخر تشکیل جلسات کارگروه زیارت در استان هدف و ورود وزارت راه و شهر سازی برای نوسازی بافت های فرسوده اطراف حرم های مطهر است، افزود: در بودجه سال ۱۴۰۱ در تبصره ۱۴، ۱۵۰ میلیارد تومان برای بهره گیری از این مصوبات اختصاص یافته است و اعتباراتی برای توسعه اطراف حرم های مطهر قرار داده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha