افزایش ۳۰۰ میلیون مترمکعبی مصرف گاز در آذربایجان‌غربی

ارومیه - ایرنا - مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان‌غربی با اشاره به مصرف ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون متر مکعبی گاز در استان طی سال گذشته، گفت: این میزان ۳۰۰ میلیون متر مکعب بیشتر از سال ۱۳۹۹ است.

علیرضا شیخی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بیش از یک میلیون و ۷۰ هزار مشترک گاز در آذربایجان‌غربی وجود دارد، اظهار کرد: طی سال گذشته به طور متوسط هر مشترک روزانه حدود ۲۸ مترمکعب گاز مصرف کرد.

وی افزود: ۵۴ درصد معادل سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب از مصرف گاز آذربایجان‌غربی در سال گذشته مربوط به بخش خانگی و ۲۴ درصد معادل یک میلیارد و ۶۳۰ میلیون مترمکعب مربوط به بخش نیروگاه‌ها بود.

مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان‌غربی با اعلام اینکه پیک مصرف گاز در سال‌ گذشته مربوط به سوم بهمن با بیش‌ از ۳۲ میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب در کل استان بود، بیان کرد: البته این میزان مصرف همزمان با محدودیت مصرف نیروگاه‌ها و کارخانه‌های سیمان بود وگرنه رقم بیش از این و غیرقابل کنترل می‌شد.

وی با تاکید بر اینکه اگر میزان مصرف گاز در زمان پیک به ۴۰ میلیون مترمکعب می‌رسید قطعی گاز اجتناب‌ناپذیر بود، افزود: ظرفیت خطوط گاز به اندازه‌ای است که حداکثر مصرف مشترکین را انتقال دهد اما با توجه به اینکه منابع گازی خارج از استان و در جنوب کشور تامین می‌شود، افزایش مصرف گاز منجر به قطعی می‌شود.

شیخی افزایش مشترکین خانگی را یکی از دلایل رشد مصرف گاز عنوان کرد و گفت: از طرفی دیگر با توجه به شدت کاهش دما نسبت به مدت مشابه سال ۹۹، مصرف گاز در استان به شکل تصاعدی افزایش یافت.

وی با اشاره به تداوم روند توسعه گازرسانی و محتمل بودن افزایش مشترکین گاز در استان، اعلام کرد: پیش بینی ما این است که طی سال ۱۴۰۱ میزان مصرف گاز ۷۰۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته و به ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب برسد.

مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان‌غربی همچنین درباره میزان پرتی گاز در استان گفت: سال گذشته حدود ۱۰ میلیون مترمکعب معادل ۰.۳ درصد مجموع مصرف سالانه، پرتی گاز در استان کشف شد که مربوط به نشتی‌ها و پارگی‌های شبکه و یا ایرادات دقت تجهیزات دستگاه‌های اندازه‌گیری است.

وی ادامه‌ داد: پیش بینی ما این است که با توجه به اقدامات صورت گرفته از سدی واحد بهره‌برداری، امسال حدود ۰/۱ درصد در پرتی گاز کاهش خواهیم داشت.

آذربایجان‌غربی تا یک دهه گذشته یکی از استان های کم برخوردار در حوزه گازرسانی بود ولی هم اکنون به استانی نسبتاً برخوردار تبدیل شده است.

این استان به دلیل شرایط جغرافیایی کوهستانی یکی از مناطق سخت در بحث گازرسانی محسوب می‌شود که امروز به نحو شایسته ای خدمات خود را در تمام مناطق مختلف در این استان گسترش داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha