مهدی ایزدی روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با هدف نشان دادن جایگاه مهم راهآهن شمال به عنوان یکی از جاذبههای مستقل و کمنظیر گردشگری در ایران، مقرر شد که مهمانان خارجی افتتاحیه رویداد بینالمللی ساری۲۰۲۲ در مسیر برگشت به تهران به جای سفر هوایی، عبور از مسیر ریلی زیبای مازندران را تجربه کنند و در این سفر نیز با بخشی از جذابیتهای گردشگری ریلی این استان آشنا شوند.
وی افزود: امروز همراه با قائممقام استاندار در شورای سیاستگذاری رویداد ساری۲۰۲۲ و همچنین مدیرکل راهآهن شمال بازدیدی از این مسیر ریلی که یکی از جاذبههای ثبت شده ایران در میراث جهانی است ، داشتیم تا برای مقدمات از سرگیری فعالیت قطار گردشگری مازندران تصمیمات لازم اتخاذ شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: هماهنگیهای لازم برای سفر ریلی مهمانان خارجی افتتاحیه رویداد ساری۲۰۲۲ از مبدأ ساری به مقصد تهران انجام شده و قرار است قطار ویژه گردشگری روز پایان برنامه افتتاحیه در ایستگاه راهآهن ساری مستقر شود و مهمانان را از این مسیر زیبای ریلی به سمت تهران ببرد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران خاطرنشان کرد: البته این سفر قرار نیست به صورت یکسره و بدون توقف انجام شود. بلکه نقاطی در مسیر به عنوان بخشی از جاذبههای این مسیر ریلی شناسایی شدند که مهمانان در این نقاط پس از توقف قطار توسط راهنماهای گردشگری با این جاذبههای تاریخی، طبیعی و ریلی آشنا میشوند.
ایزدی افزود: راهآهن سراسری ایران یکی از آثار ثبت شده در میراث جهانی است که بیشترین زیبایی و جاذبههای آن اعم از طبیعی، سازهای و تاریخی در مازندران قرار دارد. از ابتدای طراحی رویداد ساری۲۰۲۲ نیز نگاه ویژهای به بهرهبرداری از این ظرفیت وجود داشت و اکنون با این برنامهریزی قصد داریم توجه مهمانان خارجی و سفرای کشورهای همسایه را به این جاذبه مهم تاریخی، مهندسی و پیوند خورده با طبیعت و فرهنگ منطقه بیشتر آشنا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: معتقدیم در رویداد بینالمللی ساری۲۰۲۲ باید باید تمام ظرفیتهای مازندران را پای کار بیاوریم. یکی از ظرفیتهای مهم ما که کمتر از آن در حوزه گردشگری بهرهبرداری شد راهآهن است. در حالی که این ظرفیت خیلی زود میتواند به عنوان یک ابزار گردشگری در خدمت توسعه استان قرار بگیرد. هنر معماری راهآهن شمال، بحث تاریخی ان و جذابیتهایی که در محور شمال داریم کمک میکند که مسیر ریلی شمال به تنهایی یک مقصد سفر برای گردشگران خارجی نه تنها از کشورهای همسایه، بلکه کشورهای سایر نقاط دنیا بویژه اروپا باشد.
مراسم افتتاحیه رویداد بینالمللی ساری۲۰۲۲ قرار است طی روزهای ۲۰، ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت با حضور مسئولان سازمان همکاریهای اقتصادی اکو و همچنین سفرای کشورهای عضو اکو در ساری برگزار شود.
پیشنهاد میزبانی مرکز مازندران به عنوان پایتخت گردشگری اکو با عنوان رویداد ساری۲۰۲۲ اوایل سال ۱۳۹۸ از سوی میراث فرهنگی و استانداری مازندران به میراث فرهنگی کشور داده شد و روز ۱۲ مهر ماه سال ۱۳۹۸ هم به تصویب هیئت وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در تاجیکستان رسید.
فعالیت اجرایی این رویداد از آذر ماه ۱۳۹۸ با استقرار دبیرخانه در محل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و سپس اقدامات تبلیغاتی همچون رونمایی از لوگو آغاز شد.
اهداف اصلی طرح پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو تشویق کشورهای عضو برای تهیه برنامههای ملی به منظور توسعه شهرهای گردشگری با هدف فقرزدایی و توسعه پایدار اقتصادی، افزایش توجه به طبیعتگردی، گردشگری مذهبی، سلامت و فرهنگی در میان کشورهای عضو، بالا بردن استانداردهای زندگی شهری، افزایش آگاهی عمومی مردم کشورهای عضو اکو از جاذبههای توریستی، منابع و امکانات موجود در این کشورها به منظور تشویق گردشگری ورودی و ایجاد رقابت مثبت بین کشورهای عضو به منظور رشد گردشگری است.
نظر شما