مهدی ایزدی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بشقاب سیمین ساری که یکی از آثار تاریخی ارزشمند کشف شده در ساری است و در موزه ملی ایران نگهداری میشود به مناسبت افتتاحیه رویداد بینالمللی ساری۲۰۲۲ به صورت موقت در موزه تاریخ ساری به نمایش در میآید.
وی افزود: این بشقاب که مربوط به دوره ساسانی و منسوب به دوره اردشیر دوم است یکی از آثار تاریخی ارزشمند کشور محسوب میشود که سالهاست در موزه ملی ایران در معرض دید علاقهمندان قرار دارد.
این مسئول خاطرنشان کرد: پیشتر در سال ۱۳۹۵ جام زرین کلاردشت به صورت موقت از موزه ملی به موزه تاریخ ساری انتقال یافت و مورد بازدید علاقهمندان قرار گرفت و اکنون نیز به بهانه رویداد ساری۲۰۲۲ این اثر ارزشمند تاریخی در ساری به نمایش در میآید.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران خاطرنشان کرد: علاقهمندان به بازدید از این اثر زیبای تاریخی میتوانند از ۲۰ اردیبهشت هر روز از ساعت ۹ تا ۱۸ به موزه تاریخ ساری در عمارت کلبادی مراجعه کنند.
سال ۱۳۳۵ کارگری در کارگاه آجرپزی آقای آیینی واقع در کنار خط آهن ساری در حوالی انتهای خیابان میرزمانی سه ظرف نقره پیدا کرد و به موزه تحویل داد. روی زیباترین آنها که به شکل بشقاب است نقشی از شکارگاه شاهنشاه ساسانی دیده میشود. احتمال داده میشود این نقش به اردشیر دوم تعلق داشته باشد که در سالهای ۳۸۳-۳۸۹ میلادی سلطنت میکرد. در داخل این بشقاب که ۲۸.۶ سانتیمتر قطر دارد شاه ساسانی سوار بر اسب در حال شکار شیر به تصویر کشیده شده است.
مراسم افتتاحیه رویداد بینالمللی ساری۲۰۲۲ قرار است طی روزهای ۲۰، ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت با حضور مسئولان سازمان همکاریهای اقتصادی اکو و همچنین سفرای کشورهای عضو اکو در ساری برگزار شود.
پیشنهاد میزبانی مرکز مازندران به عنوان پایتخت گردشگری اکو با عنوان رویداد ساری۲۰۲۲ اوایل سال ۱۳۹۸ از سوی میراث فرهنگی و استانداری مازندران به میراث فرهنگی کشور داده شد و روز ۱۲ مهر ماه سال ۱۳۹۸ هم به تصویب هیئت وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در تاجیکستان رسید.
فعالیت اجرایی این رویداد از آذر ماه ۱۳۹۸ با استقرار دبیرخانه در محل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و سپس اقدامات تبلیغاتی همچون رونمایی از لوگو آغاز شد.
اهداف اصلی طرح پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو تشویق کشورهای عضو برای تهیه برنامههای ملی به منظور توسعه شهرهای گردشگری با هدف فقرزدایی و توسعه پایدار اقتصادی، افزایش توجه به طبیعتگردی، گردشگری مذهبی، سلامت و فرهنگی در میان کشورهای عضو، بالا بردن استانداردهای زندگی شهری، افزایش آگاهی عمومی مردم کشورهای عضو اکو از جاذبههای توریستی، منابع و امکانات موجود در این کشورها به منظور تشویق گردشگری ورودی و ایجاد رقابت مثبت بین کشورهای عضو به منظور رشد گردشگری است.
نظر شما