نیازی به بورسیه دکتری خارج از کشور نداریم

تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: به دلیل تعداد زیاد دانش‌آموختگان مقطع دکتری، بورسیه دکتری خارج از کشور نداریم.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، محمدعلی زلفی گل در حاشیه برگزاری آیین تقدیر از برگزیدگان بیست و ششمین المپیاد علمی دانشجویی در جمع خبرنگاران و در پاسخ به پرسش ایرنا درباره راه اندازی دوباره بورسیه دکتری خارج از کشور، اظهار داشت: در حال حاضر به قدری دانش آموخته دکتری داریم که نیازی به ایجاد دوره های بورسیه خارج از کشور نداریم.

تضمین مهاجرت نکردن نخبگان

وی در پاسخ به این سوال که چه تضمینی برای مهاجرت نکردن برگزیدگان المپیادهای علمی وجود دارد، تاکید کرد: تنها راه جلوگیری از مهاجرت نخبگان و برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی، ایجاد شغل برای آنها است و در جایگاهی قرار گیرند که احساس اثربخشی کنند.

ضرورت تقویت رشته های علوم پایه

وزیر علوم درباره توجه به رشته های علوم پایه، خاطرنشان کرد: رشته های علوم پایه و علوم انسانی در سالیان گذشته مورد کم مهری قرار گرفته است؛ تقویت رشته های علوم پایه و علوم انسانی یک ضرورت است و توزیع متوازن استعدادها در این رشته ها انجام نمی شود. به جای هدایت تحصیلی، شرایط هدایت تحمیلی ایجاد شده است و رشته ها بر اساس تضمین وجود بازار کار در آینده و نه بر اساس علاقه ذاتی افراد، انتخاب می شوند.

زلفی گل درباره راهکار تقویت این رشته ها گفت: عزم فرابخشی، رشته های علوم پایه و علوم انسانی را تقویت می کند؛ در این زمینه نهادهای مختلف باید حمایت کنند. به عنوان مثال، دانشگاه فرهنگیان از بین دانش آموختگان رشته های علوم پایه و علوم انسانی، دانشجو پذیرش کند.

به گفته این مسوول وزارت علوم، راه دیگر، تأسیس دوره های پیوسته کارشناسی ارشد و دکتری در رشته های علوم پایه است.

همسان سازی حقوق استادان

وی درباره همسان سازی حقوق اعضای هیأت علمی، تاکید کرد: همسان سازی همان گونه که در قانون بودجه تصویب شده است، طبق آن عمل می شود.

قوانین مجلس در کنکور ملاک عمل است

وزیر علوم در پاسخ به این سوال که نمایندگان مجلس تاکید کرده اند وزارت علوم باید قانون سنجش و پذیرش مصوب مجلس را برای کنکور اجرا کند، اظهار داشت: این موضوع باید از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیگیری شود. طبق قانون، شورای عالی انقلاب فرهنگی نمی تواند متناقض با مصوبات مجلس، مصوبه ای داشته باشد، اما اگر مصوبه شورا، مکمل مصوبه مجلس باشد، مشکلی نیست.

به گفته وی، قوانینی که مجلس شورای اسلامی پیش از این تصویب کرد، ملاک عمل است. اما مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در مواردی که قانون وجود ندارد و مکمل باشد، می تواند اجرا شود.

به گزارش ایرنا، در آیین تقدیر از برگزیدگان بیست و ششمین المپیاد علمی دانشجویی کشور، ۸۳ برگزیده مورد تقدیر قرار گرفتند و دانشگاه صنعتی شریف ۱۹ مدال طلا را از آن خود کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha