به گزارش ایرنا، علی مالمیر روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: اقداماتی باید در راستای ساماندهی این محوطه از جمله ساماندهی و جدارهسازی، حذف سواره از حریم تپه هگمتانه و مرمت نقاطی از حریم تاریخی که آسیب دیده، انجام شود که یکسال پرکار را در عرصه پیشنهادی پیش رو داریم که این مهم مستلزم همکاری همه دستگاهها اسن.
وی با بیان اینکه طبق نمونه آماری تهیه شده از شهر همدان هنوز ۶۰ درصد مردم، محوطه تاریخی هگمتانه را ندیدهاند، گفت: بر این اساس معرفی این آثار در فضای مجازی و همچنین در همه برنامهها مدنظر است و در روز موزهها نیز بازدید از این مجموعه رایگان است.
وی در خصوص ابلاغ ثبت ملی عرصه و حریم همدان نیز تصریح کرد: اخیرا عرصهای که به عنوان عرصه پیشنهادی ثبت جهانی در شهر همدان مطرح است در قالب محور تاریخی شهر همدان ثبت ملی شده و ابلاغیه آن نیز ارسال شده و به علت بناهای ارزشمند فراوانی که در این حریم است، ۱۰۹ حریم مصوب ثبت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان با اشاره به برگزاری بزرگداشت ثبت گنبد علویان در فهرست آثار جهان اسلام طی هفته میراث فرهنگی نیز گفت: در این هفته ضمن رونمایی از کتاب ۱۱ فصل کاوش هگمتانه، بزرگداشت دکتر صراف نیز برگزار میشود.
وی تصریح کرد: بر اساس روزشمار ابلاغیه وزارت میراث فرهنگی ۸۷ برنامه برای هفته میراث فرهنگی در استان همدان تدارک دیده شده که مهمترین برنامه بزرگداشت ثبت جهانی گنبد علویان در میراث جهان اسلام است.
مالمیر همچنین از برگزاری بزرگداشت یک سده باستان شناسی در محوطه تاریخی هگمتانه در ۱۱ فصل در این هفته خبر داد و گفت: علاوه بر برپایی نمایشگاه کاوشهای انجام شده در هگمتانه، کتاب کاوشهای دکتر صراف نیز منتشر شده که رونمایی میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه فم تور(آشناسازی فعالان گردشگری) معرفی استان همدان نیز طی سال قبل به علت کرونا برگزار نشد، اظهار داشت: بخش اول این برنامه از امروز با دعوت از تورگردانان و فعالان گردشگری کشور آغاز شده و تا روز جمعه ادامه دارد.
وی در خصوص سرقت سال گذشته یکی از موزههای استان همدان نیز گفت: بخشی از آثاری که از خرید و فروش غیرمجاز بدست میآید آثار بدلی است و اصل نیست که باید معدوم شود، همین موضوع باعث شد به علت قصور و غفلتی که صورت گرفت، یک شی بدل توسط فردی سرقت شود که به سرعت شناسایی و همان اشیای بدلی نیز به موزه برگردانده شد و پرونده وی بدون اغماض درحال بررسی است.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی و گردشگری استان همدان نیز گفت: شعار جهانی امسال قدرت موزه است که در این راستا وبینارهایی را تدارک دیده ایم که در فضای مجازی اطلاع رسانی شده و با حضور اساتید برجسته بوده و همه میتوانند شرکت کنند.
سیده مریم موسوی افزود: بازدید از اماکن تاریخی و موزه های استان در روز ۲۸ اردیبهشت رایگان است.
وی به برپایی جشنواره عکس در روستاهای خاکو و سیمین و همچنین مسابقه فیلم ۶۰ ثانیهای از روستاها اشاره کرد و گفت: بزرگداشت مفاخری همچون فردوسی و خیام، نشست خیامخوانی در ملایر و نشست آثار ناملموس نیز از دیگر برنامه های هفته میراث فرهنگی است.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان نیز گفت: از امروز میزبان فم تور یا آشناسازی فعالان گردشگری با همدان هستیم که از ۲ سال پیش برنامهریزی شده اما به علت کرونا هر بار لغو شد.
علی خاکسار تصریح کرد: با عادی شدن شرایط از امروز حدود ۱۵ نفر از فعالان و راهنمایان گردشگری و تورگردانان تهران، مشهد، خوزستان و یزد در همدان حضور مییابند تا معرفی خوبی از جاذبههای گردشگری و آثار تاریخی استان داشته باشند.
وی گفت: بزرگترین مقاصد گردشگری نیز همواره تورهایی را برگزار می کنند که اثرگذارترین کار برای تبلیغات و معرفی است و همدان نیز در ادامه برنامهریزی تور آشناسازی اقلیم کردستان عراق و تورگردانان گردشگران خارجی را خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، پرونده ثبت جهانی «منظر تاریخی شهری از هگمتانه تا همدان» شامل تپه هگمتانه، بازار و بافت تاریخی است که برای ثبت جهانی آمادهسازی شده است.
منظر تاریخی هگمتانه در شهر همدان مسیر «آرامگاه بوعلی تا آرامگاه باباطاهر» را شامل می شود که با ثبت این اثر، میراث فرهنگی این محدوده شامل بافت تاریخی، بازار سنتی، مسجد جامع و پیاده راههای شهر همدان حفظ میشود.
براساس اعلام وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پرونده ثبت جهانی هگمتانه به یونسکو ارسال شده و در بین آثار تاریخی و فرهنگی ایران برای ثبت جهانی در یونسکو، منظر تاریخی هگمتانه در اولویت نخست قرار دارد.
استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری است که بیش از یکهزار مورد از آنها ثبت ملی شده اند.
نظر شما