محمدرضا افشار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: اوج برداشت گندم از کشتزارهای استان به ویژه اراضی دشت از یک هفته قبل آغاز شد و تا پایان خرداد ادامه دارد و مراکز خرید تضمینی پیش بینی شده در استان افزایش می یابد.
وی ادامه داد: امسال ۹۰ مرکز خرید تضمینی در استان تدارک دیده شد که تا چند روز قبل بیش از ۶۰ مرکز آن دایر و گندم تولیدی کشاورزان استان را به نرخ خرید تضمینی سال زراعی جاری دریافت می کنند.
وی در حوزه پرداخت بهای گندم به کشاورزان استان، تصریح کرد: پرداخت بهای گندم توسط سازمان مرکزی انجام می شود و آمار واریز بهای این محصول به حساب بانکی کشاورزان استان هم در پایان هفته جاری به صورت رسمی اعلام خواهد شد.
امسال برداشت گندم در گلستان از ابتدای خرداد در اراضی دشت منطقه آغاز شد و این روند تا اواسط تیرماه ادامه دارد.
سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی گلستان تاکید کرد : کشاورزان هنگام تحویل محموله های گندم به مراکز خرید تضمینی باید ضمن همراه داشتن مدارک هویتی، ثبت اطلاعات در سامانه پهنه جهادکشاورزی و به روز رسانی حساب بانکی نزد بانک کشاورزی به عنوان عامل پرداخت بهای محصول، اقدام کنند.
وی اضافه کرد: آندسته از گندمکارانی که کشت قراردادی منعقد کردند در صورت تحویل محصول به مراکز خرید تضمینی دولتی، به ازای هر کیلوگرم اد ۴۰۰ ریال کرایه حمل دریافت خواهند کرد.
به گفته وی برآورد می شود در سال زراعی جاری حدود ۶۵۰ هزار تُن گندم از سوی کشاورزان استان به مراکز خرید تضمینی تحویل داده شود.
امسال دولت برای خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم ۱۰۵ هزار ریال و ۱۰ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم پرداخت پاداش مصوب کرد.
مطابق گزارش جهادکشاورزی گلستان، امسال از سطح ۳۷۵ هزار هکتار گندم کشت شده در این استان برآورد برداشت ۹۲۰ هزار تُن محصول می شود.
استان گلستان از نظر کمیت و میزان تولید گندم، رتبه دوم ایران را دارد و علاوه بر این به باور برخی کارشناسان در بحث کیفیت مقام اول کشور را دارد زیرا گلوتن موجود در محصول آن بیشتر از سایر نقاط است.
گلوتن؛ پروتئینی است که باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن نان با کیفیت بسیار مناسب میشود و از این حیث گندم تولیدی در گلستان یکی از بهترین محصولات کیفی ایران است.
سالانه مازاد گندم تولیدی کشاورزان گلستان برای تامین نان به بیش از ۱۰ استان کشور حمل می شود.
گلستان با ۶۶۷ هزار هکتار زمین کشاورزی از قطب های مهم تولید محصولات کشاورزی پاییزه در کشور به شمار می رود.
نظر شما