خشکسالی حدود سه هزار هکتار گندمزار خراسان شمالی را غیرقابل برداشت کرد

بجنورد- ایرنا- مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: خشکسالی و کاهش بارندگی در سال جاری باعث شده است تا حدود سه هزار هکتار از سطح گندمزارهای این استان قابل برداشت نباشد.

مهندس وحید صباغ روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خشکسالی و کاهش بارندگی موجب خسارت به سطح گندمزارهای استان شده است اما بارش های موثری که در فصل بهار داشته ایم تا بخشی از کمبود بارش را جبران کرد.

وی افزود: خشکسالی باعث کاهش تولید در واحد سطح شده است که این میزان برآورد خواهد شد.

به گزارش ایرنا در سال زراعی گذشته به علت کاهش نزولات جوی ۵۰ درصد از اراضی سطح زیر کشت گندم دیم ۱۰۰ درصد از بین رفت و راندمان عملکرد تولید ۵۰ درصد از کشتزارهای مابقی هم  به نصف کاهش یافته بود و علاوه بر از بین رفتن و کاهش تولید بخشی از کشتزارهای گندم دیم، در اراضی گندم آبی نیز تا ۳۰ درصد کاهش تولید پیش بینی شده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: هم اینک کشاورزان مناطق گرم استان به صورت پراکنده از جمله شهرستان جاجرم، گرمه و اسفراین برداشت از محصول را از کشتزارهای استان آغاز کرده اند.

وی از کشاورزان خواست تا به موقع محصول گندم خود را جمع آوری کنند و افزود: این امر موجب کاهش ریزش گندم خواهد شد.

صباغ افزود: برای روزهای آینده بارش باران پیش بینی شده است که برای رشد گندمزارهای مناطق سرد استان مناسب خواهد بود.

وی اظهار داشت: در سال جاری ۴۴ هزار هکتار اراضی آبی و ۸۹ هزار هکتار اراضی دیم گندم کشت شده است که پیش بینی می شود امسال از این سطح ۱۸۷ هزار تن گندم برداشت شود. 

صباغ گفت: پیش بینی می‌شود گندمکاران این استان امسال ۱۰۲ هزار تن محصول مازاد بر نیاز را به سیلوهای دولتی استان تحویل دهند.

وی با بیان اینکه تولید گندم در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش دارد اظهار داشت: گندمکاران استان در سال گذشته ۱۱۲ هزار تن محصول از کشتزارها برداشت و از مجموع این میزان ۱۹ هزار و ۳۰۰ تن گندم به سیلوها تحویل دادند که نسبت به سال ماقبل آن حدود ۸۰ درصد کاهش داشت.

مدیر اموز زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کشاورزان گندم تولیدی خود را با قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تحویل سیلوها می دهند و هم اینک ۲۸ مرکز جمع‌آوری این محصول در سطح استان دایر شده است.

صباغ از گندمکاران استان خواست تا محصول مازاد بر نیاز خود را تحویل دولت دهند و افزود: با توجه به شرایط حساس جهانی در خصوص گندم از کشاورزان می خواهیم که این محصول استراتژیک و مهم را در راستای امنیت غذایی به مراکز خرید تحویل دهند.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی  و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی  محسوب می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha