به گزارش خبرنگار ایرنا، بختیار خلیقی روز شنبه در نشستی با خبرنگاران استان که به مناسبت دهه تولید و تجارت برگزار شد، اظهار داشت: از جمله این طرح ها صنایع فولاد بیجار و قروه توسط شرکت صنایع فولاد ایران، طرح پتروشیمی بعثت بیجار و طلای سقز است که در سفر هیات دولت به استان عملیات اجرایی آنها آغاز می شود.
وی پرداختن و توجه به طرح های صنعتی پیشران و اولویت دار را در دستور کار این سازمان خواند و گفت: شرکت ذوب آهن زاگرس بعد از ۱۳ سال غیرفعال بودن در آستانه فعالسازی مجدد قرار دارد و از تملک بانک سپه خارج شده و در اختیار یکی از سرمایه گذاران توانمند قرار گرفته است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: این طرح ها ۶ هزار و ۱۰۰ نفر اشتغالزایی و سرمایه گذاری آنها هم بیش از ۲ میلیار دلار است.
خلیقی با اشاره به اینکه بخش صنعت، معدن و تجارت ۴۲.۵ درصد اقتصاد استان را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: مساله تولید علاوه بر ایجاد اشتغال و کاهش تورم منجر به ایجاد رفاه و اعتماد عمومی می شود.
وی اضافه کرد: به دلیل اهمیت حوزه تولید رهبر معظم انقلاب همواره بر توجه به این مهم تاکید و سال جاری را هم به نام تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری کردند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به وجود ۳۶ واحد تولیدی دانش بنیان در این استان افزود: ۵۱ واحد تولیدی هم در استان هم اکنون در مسیر پیوستن به شرکت های دانش بنیان هستند.
خلیقی با اشاره به اینکه با اعطای تسهیلات بانکی از شرکت های دانش بنیان حمایت خواهد شد، ادامه داد: برنامه های عملیاتی برای تحقق فرمان سال و تقویت و حمایت از صنایع خرد و متوسط و همچنین صنایع صادرات محور تدوین شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان یادآور شد: ۹۸۷ پروانه بهره برداری در بخش صنعت استان صادر شده که ۱۶۵ واحد آن غیرفعال است و از این تعداد هم ۶۱ واحد قابلیت احیا شدن دارند.
خلیقی با اشاره به اینکه در بخش معدن هم اقدامات زیادی انجام شده است، گفت: از سال ۹۲ تاکنون ۱۶ هزار میلیارد ریال حقوق دولتی معادن در استان وصول شده که از این میزان هشت هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال آن در سال ۱۴۰۰ وصول شده است.
اجرای طرح نهضت ملی مسکن منجر به احیای واحدهای معدنی راکد کردستان می شود
وی با بیان اینکه براساس قانون، ۱۵ درصد وصول حقوق دولتی معادن باید به استان بازگردانده شود، ادامه داد: سال گذشته ۱۵۵ میلیارد ریال آن به این سازمان برگردانده شد و یکی از مطالبات ما بازگشت ۱۵ درصد تعیین شده است که امید می رود امسال این مهم تحقق پیدا کند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان یکی از دغدغه های بخش معدن را خام فروشی مواد معدنی خواند و یادآور شد: ۳۳۴ پروانه بهره برداری در بخش معدن استان صادر شده که از این تعداد ۱۸۵ واحد فعال و مابقی در حال تجهیز یا غیرفعال هستند.
خلیقی اضافه کرد: از آنجا که بیشتر واحدهای معدنی استان سنگ لاشه و سنگ تزیینی است و طی چند سال اخیر به دلیل رکود در بازار مسکن این واحدها غیرفعال شدند با اجرای طرح نهضت ملی مسکن این واحدها هم به چرخه تولید باز می گردند.
وی به بخش تجارت هم اشاره کرد و اظهار داشت: حجم مبادلات تجاری شامل صادرات، صادرات سایر گمرکات، واردات و ترانزیت انجام شده از گمرکات استان طی سال گذشته ۷.۸ میلیارد دلار بوده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اضافه کرد: حدود ۹۰ هزار کارت بازرگانی مرزنشینی هم در روستاهای تا شعاع ۲۰ کیلومتر صادر شده که توسط این افراد هم سال گذشته ۸۰ میلیون دلار مبادله تجاری انجام گرفته است.
پرداخت بیش از یک هزار میلیارد ریال تسهیلات به شرکت های دانش بنیان کردستان
رییس امور شعب بانک صنعت و معدن کردستان هم در این نشست با اعلام اینکه نسبت مصارف به منابع این بانک در استان ۸۰۰ درصد است، اظهار داشت: از محل اعتبارات تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰، یک هزار و ۲۵۹ میلیارد ریال تسهیلات به این بانک اختصاص داده شده که از این میزان یک هزار و ۳۸ میلیارد ریال آن سرمایه در گردش و ۲۲۱ میلیارد ریال آن هم سرمایه ثابت بوده است.
هیرش اسدی اضافه کرد: از محل صندوق توسعه ملی هم تاکنون به ۲ طرح دانش بنیان یک هزار میلیارد ریال سرمایه ثابت با نرخ سود ۱۵ درصد و ۷۵۰ میلیارد ریال سرمایه در گردش پرداخت کرده ایم.
وی ادامه داد: برای شرکت ها و واحدهای بزرگ استان هم ۳۰۰ میلیارد ریال در سال جاری از محل اسناد اعتباری داخلی(LC) فراهم شده است و این واحدها می توانند از این خدمات بهره مند شوند.
رییس امور شعب بانک صنعت و معدن کردستان یادآور شد: بزودی سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات هم به شرکت طلای سقز توسط این بانک پرداخت می شود و هم اکنون مسئولان این شرکت در حال تکمیل مدارک لازم هستند.
اسدی با اشاره به اینکه بانک صنعت و معدن امسال به بخش پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری ورود پیدا کرده است، گفت: سهمیه این بانک در استان طی سال جاری پرداخت ۲۳ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه ازدواج است که تمام این مبلغ و همچنین ۸۰ درصد تسهیلات فرزندآوری هم جذب شده است.
فاز نخست پروژه نمایشگاه دائمی کردستان آماده بهره برداری است
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی سنندج هم در این نشست اظهار داشت: تولید داخلی برروی اشتغال و درآمد سرانه مردم و صادرات هم بر روی ارزش پول ملی تاثیرگذار است.
سیدکمال حسینی اضافه کرد: برگزاری دوره های آموزشی و اعزام گروه های تجاری به بازارهای خارجی به منظور شناخت و اطلاع بیشتر از وضعیت بازار و تولید کالای بهتر از جمله وظایف اتاق بازرگانی است که همواره این مهم پیگیری و اجرا می شود.
وی به پروژه نمایشگاه دائمی استان در سنندج اشاره کرد و گفت: این پروژه در زمینی به مساحت ۱۳ تا ۱۵ هکتار در حال اجرا است که از این میزان ۲ هکتار آن معارض ملکی دارد و همین هم از عوامل به تاخیر افتادن بهره برداری از آن بوده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی سنندج با اشاره به اینکه تاکنون ۵۰۰ میلیارد ریال برای اجرای این پروژه توسط اتاق بازرگانی هزینه شده است، اضافه کرد: این نمایشگاه قرار شده در سه سالن احداث شود که هم اکنون سالن نخست آن آماده است و فاز دوم آن هم در مرحله خاکبرداری قرار دارد.
حسینی یادآور شد: بسته های سرمایه گذاری را آماده کردیم و بزودی آنها را اعلام می کنیم تا سرمایه گذارانی که تمایل دارند اقدام به سرمایه گذاری در این حوزه کنند.
رییس خانه صنعت و معدن کردستان هم در این نشست اقتصاد استان را در گرو سرمایه گذاری خواند و اظهار داشت: انجام سرمایه گذاری هم با حرف و شعار امکان پذیر نیست و این اقدام مهم نیازمند ایجاد زیرساخت های مورد نیاز و حمایت های ویژه دولتی است.
عبدالله کاردانی با اشاره به اینکه سیستم اداری امروز بسیار هماهنگ عمل می کند و این امتیاز مثبتی برای رونق تولید و سرمایه گذاری در استان است، افزود: تملک زمین و مهیا کردن این فاکتور اصلی در سرمایه گذاری از جمله مباحث مهمی است که می طلبد شرکت شهرک های صنعتی استان به آن پبردازد.
وی اضافه کرد: از دولتمردان درخواست داریم به هر طریقی شده اقدام به تثبیت قیمت انواع کالا و خدمات کنند تا فعالیت های اقتصادی و تولیدی با کمترین تنش همراه شود و مردم هم با خیال راحت اقدام به خرید و فروش کنند.
یکم تا دهم تیرماه به نام دهه تولید و تجارت نامگذاری شده است.
نظر شما