محسن نجات روز دوشنبه و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد دستگاههای فعال شتابنگار در تمامی پهنه استان خراسان رضوی با نصب دستگاههای جدید شتابنگار به ۱۰۴ مورد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در دستگاههای نسل چهار شتابنگار علاوه بر دقت بیشتر، هر زمین لرزه به صورت برخط ثبت و ارسال می شود، گفت: شتابنگارها علاوه بر کاربردهای علمی، تحقیقاتی و محاسباتی که در طراحی سازه ها دارند، با توجه به اندازه گیری شاخصههای جنبش نیرومند زمین به واسطه زمین لرزه امکان ثبت بیشینه شتاب، جابجایی زمین و مدت دوام زمین لرزه را دارند.
مدیر کل مدیریت بحران خراسان رضوی افزود: برای نصب دستگاه های شتابنگار توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، فرمانداریها، شهرداریها و دهیاریهای محل نصب و همچنین شهرداری مشهد، سازمان نظام مهندسی ساختمان و سایر دستگاه های اجرایی مرتبط همکاری داشتهاند.
وی بیان کرد: بیشتر شهرها و آبادی های استان خراسان رضوی به دلیل ویژگیهای لرزه خیزی و زمین ساختی در مجاورت گسلهای فعال و زمین لرزه ها قرار دارند، بطوریکه اکنون گسل درونه این استان طولانیترین گسل کشور است.
نجات افزود: شاخصهای جمعیتی و اقتصادی به ویژه در شهر مشهد و سایر شهرهای استان مانند نیشابور، قوچان، گناباد و سبزوار که سابقه وقوع زلزله های تاریخی مهیب و یا تمرکز جمعیت و سرمایه بیشتری در خود دارد، اهمیت فعالیت شبکه شتابنگاری با تعداد دستگاه های زیاد را دوچندان میکند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: بر همین اساس و پس از مکانیابی، نصب شتابنگارها با روشهای علمی که بیشتر در سطح زمین نصب می شوند، امکان شناسایی سریع بیشترین محل آسیب و تخریب ناشی از زمین لرزه مشخص میشود تا نیروهای امدادی و عملیاتی در سریعترین زمان ممکن به منطقه اعزام شوند.
نظر شما