خبر فوری: رفع فیلترینگ

سرنوشت ۶۰۰ دانشجوی عراقی دانشگاه رازی کرمانشاه چه می‌شود؟

کرمانشاه- ایرنا- در حالی که اکنون حدود ۶۰۰ دانشجوی عراقی در رشته‌های مختلف در دانشگاه رازی کرمانشاه مشغول به تحصیل هستند، وزارت علوم کشور عراق در نامه‌ای ناگهانی و بدون اطلاع قبلی، تحصیل دانشجویان این کشور در ۲۷ دانشگاه‌ ایران از جمله دانشگاه رازی را غیر معتبر اعلام کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ وزارت علوم کشور عراق در نامه ای به وزارت علوم ایران تحصیل دانشجویان عراقی را در ۲۷ دانشگاه ایران در نظام ارزشیابی عراق را بی اعتبار اعلام کرده که در میان این دانشگاه ها نام دانشگاه رازی کرمانشاه به عنوان دانشگاه مادر استان و مرکز و قطب علمی غرب کشور نیز دیده می‌شود در حالیکه اکنون دانشجویان خارجی زیادی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

استان کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارای ۲ مرز رسمی و چهار بازارچه مرزی با کشور عراق است و به دلیل اشتراکات فرهنگی، دینی و مذهبی نیز از گذشته تاکنون با مردم عراق ارتباطات داشته و دارد و در راستای این اشتراکات، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان کرمانشاه نیز در قالب تفاهم نامه های مشترکی سطح روابط خود با دانشگاه های کشور عراق را در سال های اخیر توسعه داده اند.

در راستای توسعه ارتباطات علمی، آموزشی و فرهنگی دانشگاه های استان کرمانشاه و کشور عراق اکنون حدود ۶۰۰ دانشجوی عراقی در دانشگاه رازی کرمانشاه مشغول به تحصیل هستند که نامه اخیر وزارت علوم کشور عراق مبنی بر نامعتبر بودن دانشگاه رازی علاوه بر اینکه سطح علمی این دانشگاه معتبر و طراز اول کشورمان را نادیده گرفته ظلمی آشکار به دانشجویان عراقی است.

این نامه به صورت ناگهانی و بدون اطلاع قبلی صادر شده و این موضوع ظلمی آشکار به دانشجویان عراقی که در دانشگاه رازی در حال تحصیل هستند، می باشد و منجر به سرگردانی آنها می شود که جا دارد وزارت علوم کشور عراق در اتخاذ چنین تصمیم هایی تجدید نظر کند و یا از قبل موضوع را به دانشجویان خود و به دانشگاه های ایران اطلاع دهد.

تصمیم عراق درباره تحصیل دانشجویان این کشور در برخی دانشگاه‌های ایران بدون اطلاع قبلی اتخاذ شد

مدیر دفتر همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه رازی کرمانشاه در این ارتباط در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: نامه صادره از وزارت آموزش عالی و تحقیقات کشور عراق درباره تحصیل دانشجویان عراقی در برخی دانشگاه‌های ایران به صورت ناگهانی و بدون اخطار قبلی صادر شده است.

دکتر «شهاب مرادخانی» افزود: این در حالی است که ما برای مهرماه امسال بالغ بر ۸۰ نفر پذیرش دانشجوی عراقی داشتیم و کلاس‌های آموزش زبان فارسی شروع شده و در حال برگزاری است.

وی اضافه کرد: وزارت آموزش عالی عراق تصمیم گرفته که از امسال برای دانشجویان خود سیستم کیفیت گرایی را مدنظر قرار بدهد و ۲ معیار را در این زمینه تعریف کرده است.  

مرادخانی گفت: معیار اول برای دانشجویان بورسیه است. (منظور از دانشجویان بورسیه افراد شاغل در ارگان‌های دولتی کشور عراق است (به جز اقلیم کردستان). دانشجویانی که تقاضای بورسیه دارند باید برای دانشگاه‌هایی اقدام کنند که در نظام رتبه بندی شانگ‌های جزو هزار دانشگاه برتر دنیا یا در نظام رتبه‌بندی تایمز جزو ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا و یا در نظام رتبه‌بندی qs جزو ۲۵۰ دانشگاه برتر دنیا باشند که براساس این نظام رتبه بندی دانشگاهای محدودی در ایران وجود دارند که می‌توانند دانشجویان بورسیه را از عراق بپذیرند.

سردرگمی دانشجویان عراقی دانشگاه رازی کرمانشاه با تصمیم ناگهانی وزارت علوم عراق

وی افزود: معیار دوم برای دانشجوهای غیربورسیه ای، انتخاب دانشگاهی در بین هزار دانشگاه اول در نظام رتبه‌بندی تایمز یا ۵۰۰ دانشگاه برتر در نظام رتبه بندی qs است که در این معیار سختگیرانه تنها دانشگاه کردستان بین استان های مرزی با عراق است که دانشجویان عراقی می‌توانند در ترم جدید این دانشگاه را انتخاب کنند.

مدیر دفتر همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه رازی اظهار داشت: دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین، الزهرا، علامه طباطبایی، خوارزمی، شهید باهنر کرمان، اصفهان، بوعلی، ایلام، ارومیه، زنجان، گلستان، مازندران، ادیان و قم از جمله دانشگاهایی هستند که در لیست دانشگاه‌های معتبر دولت عراق قرار نگرفته اند.

وی عنوان کرد: نظام‌های رتبه بندی که مدنظر دولت عراق است غالبا نظام هایی هستند که براساس خوداظهاری خود دانشگاه‌ها رتبه بندی عمل می‌کنند و دانشگاهی مثل علامه طباطبایی در این نظام مردود می شود.

مرادخانی با بیان اینکه این رتبه بندی مربوط به امسال نیست و رتبه بندی براساس عملکرد دانشگاه تا سال ۲۰۲۱ را شامل می‌شود، گفت: متاسفانه در نظام رتبه بندی شانگ‌های دانشگاه رازی درخواست نکرده و در این نظام رتبه بندی جایی ندارد، در نظام رتبه بندی تایمز دانشگاه رازی بین رتبه ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ قرار گرفته است.

مدیر دفتر همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه رازی در ادامه گفت: ما با رایزن فرهنگی عراق مشغول رایزنی هستیم و نامه ای برای قائم مقام وزیر و مدیر مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت عتف تنظیم شده که درخواست رایزنی با وزارت علوم عراق را داده ایم.

وی اضافه کرد: اگر چه کیفیت‌گرایی آرمانی متعالی است و ما به آن احترام می‌گذاریم، اما از برادران خود در عراق انتظار داریم اولاً در چنین تصمیم‌گیری‌هایی بازه‌های زمانی بلندمدت را در نظر گرفته و از تصمیمات ناگهانی بپرهیزند چرا که همین تصمیم باعث سردرگمی بسیاری از متقاضیان عراقی ادامه تحصیل در ایران شده و مشکلات عدیده‌ای را برای آنها ایجاد کرده است.

مرادخانی همچنین گفت: ثانیاً برای سنجش کیفیت دانشگاه‌ها به جای استفاده از نظام‌هایی که معمولاً براساس شاخص‌های مورد پذیرش کشورهای توسعه یافته طراحی شده، از نظام رتبه‌بندی ISC که عموماً براساس فرهنگ و شیوه آموزش رایج در کشورهای اسلامی طراحی شده استفاده کنند.

۳۳ دانشگاه ایران در نظام ارزشیابی جدید عراق برای تحصیل دانشجویان عراقی مورد تایید قرار گرفتند

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری نیز در این ارتباط اعلام کرده است که وزارت آموزش عالی عراق در سال ۲۰۲۲ دانشگاه‌های جهان را براساس نظام رتبه‌بندی کیو اس، شانگ‌های و تایمز ارزشیابی کرده است که در آن ۳۳ دانشگاه ایران برای تحصیل دانشجویان عراقی معتبر شناخته شده‌اند.

دکتر هاشم داداش پور دانشگاه‌های کاشان، کردستان ،محقق اردبیلی، صنعتی سهند، صنعتی اصفهان، دانشگاه آزاد نجف‌آباد، شهید مدنی آذربایجان، مراغه، شهید بهشتی و دانشگاه یاسوج را دانشگاه‌های دارای مجوز پذیرش دانشجویان شهریه‌پرداز عراقی عنوان کرد و گفت: در مجموع ۱۸ دانشگاه دولتی به همراه دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد و ۱۴ تا از دانشگاه‌های علوم پزشکی از نظر دولت عراق معتبر محسوب می‌شوند که دانشجویان عراقی می‌توانند در آن مشغول به تحصیل شوند. البته دانشجویانی که تا امروز در سایر دانشگاه‌های کشور تحصیل می‌کردند برای ارزشیابی توسط دولت عراق منعی ندارند و مدارک آن‌ها توسط دولت عراق قابل ارزشیابی خواهد بود.

 معاون وزیرعلوم ادامه داد: در حال‌ حاضر بیش از ۵۶ هزار دانشجوی عراقی در دانشگاه‌های ایران تحصیل می‌کنند که در آن سهم دانشگاه‌های آزاد و دانشگاه‌های غیر انتفاعی، بیش از ۷۴ درصد است و ۲۶ درصد دانشجویان عراقی در دانشگاه‌های تحت پوشش وزارت علوم و وزارت بهداشت تحصیل می‌کنند.

ادامه اظهارات معاون وزیر علوم در ارتباط با این موضوع را در این لینک ۳۳ دانشگاه ایران در نظام ارزشیابی جدید عراق برای تحصیل دانشجویان عراقی مورد تایید قرار گرفتند پیگیری کنید.

به گزارش ایرنا، دانشگاه رازی فعالیت خود را از بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان «دانشکده علوم کرمانشاهان» به ریاست مرحوم دکتر «عبدالعلی گویا»  آغاز کرد و در سال تحصیلی ۱۳۵۲-۱۳۵۱ برای اولین بار پذیرای ۲۰۰ دانشجو در رشته‌های فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی و ریاضی شد.

این مرکز در سال ۱۳۵۳ به «دانشگاه رازی» تغییر نام یافت و در ادامه، با تاسیس «دانشکده پزشکی کرمانشاه»، «تربیت دبیر سنندج» و «دانشکده دامپروری ایلام» توسعه یافت.

با گسترش آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این دانشکده‌ها استقلال یافته و با عناوین «دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه»، «دانشگاه کردستان» و «دانشگاه ایلام» به فعالیت خود ادامه دادند.

دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین استان، هم اینک از وجود بیش از ۴۶۵ عضو هیات علمی و ۴۸۷ کارمند پرتلاش بهره می برد و بیش از ۱۱ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای عمومی و  دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha