شهید شیخ فضل‌الله نوری مدرس مبارزه با استبداد بود

تهران - ایرنا - معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: شیخ فضل‌الله نوری مدرس مبارزه با استبداد بود و حرکت او در ادامه حرکت بیدارگری علمای اسلام به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در یادواره بزرگداشت شهید شیخ فضل‌الله نوری در دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان نور بیان کرد: مردم ما همه مسیرها را رفتند و به این نتیجه رسیدند که باید نظام مبتنی بر ولایت فقیه بنا کنند.

معاون رئیس جمهور اظهار داشت: افرادی که امروز ما را به دموکراسی آزاد دعوت می‌کنند، ظاهرشان آزادی‌خواهی و باطنشان استبدادطلب است، مردم باید آگاه باشند هرجا این جریان مستبد به قدرت برسد بی‌رحم‌ترین بی‌رحم‌هاست. آنهایی که شعار آزادی بدون خدا می‌دهند، بزرگترین دروغ‌گویان عالم هستند.

وی تاکید کرد: امروز عده‌ای تلاش می‌کنند با به فراموشی سپردن این تجربیات گران‌سنگ، نسل جدید را که مطالعه‌ای نکرده‌ و تاریخ را نخوانده‌اند در میانه راه به انحراف بکشانند. بنابراین باید در بستر جهاد تبیین، مسائل کشور را حل و فصل کنیم.

به گزارش ایرنا، فضل‌الله نوری مازندرانی معروف به شیخ فضل‌الله نوری (متولد سوم دی ماه سال ۱۲۲۲ در شهرستان لاشک مازندران- فوت نهم مرداد ۱۲۸۸ در تهران) روحانی مخالف مشروطه و از مجتهدان شیعه و بنیان‌گذار اسلام سیاسی در دوره قاجار بود. وی عقیده داشت که تمام قوانین جامعه باید بر اساس احکام اسلام تنظیم شوند.

وی با پشتیبانی آخوند خراسانی، اصل دوم ممتم قانون اساسی مشروطه مبنی بر تشکیل هیات‌نظار را به تصویب مجلس شورای ملی رساند ولی به دلیل اختلاف با دیگر نمایندگان درباره برخی از اصول متمم قانون اساسی مشروطه، از مجلس کناره‌گیری کرد و با راه‌اندازی جریانی که مشروعه‌خواهان نام گرفت، اعتراضات شدیدی بر مشروطه‌خواهان و مشروطیت وارد کرد.

شیخ فضل‌الله با همراهی کردن مخالفان مشروطه در ماجرای به توپ‌بستن مجلس، جمع‌آوری امضا از علما برای عدم بازگشایی مجلس بعد از به‌ توپ‌ بسته‌ شدن آن توسط محمدعلی شاه و نوشتن رساله‌هایی از جمله رساله حرمت مشروطه، مخالفت مشروطه‌خواهان را به خود جلب کرد.

وی پس از دوره استبداد صغیر و فتح تهران به‌ دست گروهی از مشروطه‌خواهان در دادگاهی محاکمه و سرانجام اعدام شد.

امام خمینی (ره) در مورد ایشان فرمودند: مرحوم شیخ فضل الله رحمة الله علیه ایستاد که "مشروطه باید مشروعه باشد، باید قوانین موافق اسلام باشد." در همان وقت که ایشان این امر را فرمود و متمم قانون اساسی هم از کوشش ایشان بود. مخالفین و خارجی هایی که قدرتی را در روحانیت می دیدند کاری کردند که برای شیخ فضل الله مجاهد مجتهد و دارای مقامات عالیه یک دادگاه درست کردند و یک نفر منحرف روحانی نما، او را محاکمه کرد و در میدان توپخانه، شیخ فضل الله را در حضور جمعیت به دار کشیدند." "جرم شیخ فضل الله بیچاره چه بود؟ جرم شیخ فضل الله این بود که قانون باید اسلامی باشد. جرم شیخ فضل الله این بود که احکام قصاص غیر انسانی نیست. انسانی است او را دار زدند و از بین بردند و شما حالا به او بدگویی می کنید."

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha