«مهدی صفی خانی» روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: منطقه حفاظت شده نشر همدان بیشترین میزان تنش آبی را بین ۶ منطقه حفاظت شده محیط زیست استان دارد و در حال حاضر به صورت دستی و با استفاده از تانکر آبرسانی به حیات وحش صورت می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت منطقه حفاظت شده لشگردر ملایر نسبت به نشر بهتر است با این وجود این منطقه نیز در تامین نیاز آبی گونه های حیات وحش با مشکلاتی مواجه است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان بیان کرد: برای تامین هزینه مورد نیاز خرید منبع و مخزن ذخیره آب با معاونت منابع طبیعی و صندوق ملی سازمان حفاظت محیط زیست مکاتبه های لازم صورت گرفته است و به زودی این ۲ مخزن در مناطق حفاظت شده «نشر و لشگردر» نصب و راه اندازی می شود.
صفی خانی یادآوری کرد: همه ساله پیش از فرا رسیدن فصل گرم سال و افزایش نیاز حیات وحش به آب، چشمه ها، قنوات، مسیر عبور آب و رودخانه ها از سوی تیم هایی از محیط زیست بررسی می شود تا گونه های جانوری برای رفع تشنگی با مشکل مواجه نشوند.
وی اظهار داشت: هر چند محیط زیست تمایلی به دستکاری عرصه های طبیعی برای آبرسانی به حیات وحش را ندارد برای مدیریت مناطق به حالت طبیعی تلاش می کند اما برخی مواقع مجبور به بهره گیری از شیوه های مصنوعی برای تامین آب مورد نیاز حیات وحش است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان تاکید کرد: خشکسالی و کاهش دسترسی گونه های جانوری به منابع آبی موجب مهاجرت گونه های جانوری شده که بیشتر آنها حین مهاجرت دچار مشکل و آسیب می شوند.
صفی خانی ادامه داد: با توجه به اهمیت گونه های جانوری، محیط زیست استان همدان برای تامین منابع آبی پایدار و ثابت مورد نیاز گونه های جانوری تلاش می کند تا در صورت بروز خشکسالی از این منابع برای رفع تشنگی حیوانات استفاده شود.
استان همدان با ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع دارای ۳۰۷ گونه جانوری است.
همدان در ۲ دهه اخیر همواره جزو استان های کم بارش کشور بوده است.
نظر شما