مهدی صفی خانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به خشکسالی و کاهش منابع آبی در عرصه های محیط زیست، آبرسانی به بخشی از منطقه حفاظت شده لشگردر در دستور کار قرار گرفت.
وی اضافه کرد: در این راستا آب ثابت، دائمی و پایدار مورد نیاز حیات وحش با همکاری پایگاه امام علی (ع) سپاه تامین شد و از این پس وحوش حتی در شرایط خشکسالی به آب مورد نیاز دسترسی دارند.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل محیط زیست استان همدان، از دیگر کارکردهای مثبت ایجاد منابع پایدار آب برای این منطقه را جلوگیری از مهاجرت گونه های جانوری دانست و ادامه داد: بسیاری از گونه های جانوری در شرایط نوسان آب و خشکسالی به مکان دیگری مهاجرت می کردند.
صفی خانی گفت: سالانه شماری از گونه های جانوری حین عبور از عرض جاده برای عزیمت به مناطق دارای آب، دچار سانحه شده و تلف می شوند که با تدابیر صورت گرفته از بروز این قبیل سوانح نیز جلوگیری شد.
وی افزود: حضور گونه های جانوری در نزدیکی منابع آبی مجاور مناطق مسکونی احتمال تخلف شکار و صید را افزایش می داد که با آبرسانی پایدار این مشکل رفع شد.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل محیط زیست استان همدان ادامه داد: همچنین آشامیدن آب از رودخانه ها و چشمه های نزدیک مناطق مسکونی به علت حضور و استفاده دام های اهلی از این منابع آبی احتمال بروز بیماری های مشترک بین دام محلی و حیات وحش را بیشتر می کرد که با آبرسانی پایدار این دغدغه برطرف شد.
صفی خانی اظهار داشت: اداره کل حفاظت محیط زیست نسبت به خرید تجهیزات مورد نیاز اقدام کرده و سپاه ملایر نیز در حفاری و اجرای عملیات عمرانی برای آبرسانی به منطقه حفاظت شده لشگردر ملایر اقدامات لازم را انجام داد.
وی یادآور شد: آبرسانی به منطقه نشر(شرا) همدان نیز در دستور کار اداره کل حفاظت محیط زیست همدان قرار دارد تا بتوان نسبت به رفع تشنگی گونه های جانوری اقدام لازم را انجام داد.
استان همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۳ منطقه کار ممنوع است.
نظر شما