به گزارش روز سهشنبه ایرنا از تارنمای خبری هیل، با ارسال این ۴.۵ میلیارد دلار، مقدار کمکهای مالی دولت آمریکا به اوکراین در کنار ارسال تجهیزات نظامی به این کشور از زمان آغاز جنگ، به ۸.۵ میلیارد دلار میرسد.
بر این اساس، آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده (USAID) با مشارکت وزارت خزانه داری این کشور از این طریق به ولادیمیر زلنسکی رییسجمهموری اوکراین در اداره امور جاری این کشور و ارائه خدمات اساسی به مردم کشورش در میان درگیریها با مسکو کمک میکنند.
این درحالی است که تورم در آمریکا طی یک سال گذشته به بالاترین مقدار از دهه ۱۹۷۰ میلادی رسیده و سفره آمریکاییها به علت افزایش شدید قیمت مواد غذایی کوچکتر شده است، به طوریکه مردم برای تامین نیازهای روزمره خود مجبور شدهاند بیش از گذشته به استفاده از کارتهای اعتباری روی بیاورند.
بر اساس این گزارش، قرار است ۳ میلیارد دلار از بودجه ۴.۵ میلیارد دلاری تعیین شده اواخر ماه میلادی جاری در اختیار دولت زلنسکی قرار گیرد. این پنجمین بودجه حمایتی است که از طرف ایالات متحده، به طور مستقیم در اختیار دولت اوکراین قرار میگیرد.
در این راستا، آمریکاییها پیش از این و از طریق بانک جهانی، یک میلیارد دلار در ماه آوریل و مِه (فروردین و اردیبهشت)، ۱.۳ میلیارد دلار در ماه ژوئن (خردادماه) و ۱.۷ میلیارد دلار ماه ژوئیه (تیرماه) در اختیار کییف قرار داده بودند.
به ادعای وزارت خزانه داری آمریکا، این کشور سازوکارهایی در نظر گرفته است بر اینکه کمکهای مالی ارسالی «فقط» برای مصارف تعیین شده هزینه شود.
این گزارش میافزاید، خزانه داری آمریکا همچنین درصدد است، ۳۳۵ میلیون دلار را از طریق بانک اروپا به منظور بازسازی و توسعه زنجیره تامین انرژی و موادغذایی اوکراین به عنوان بخشی از خسارات وارده ناشی از جنگ در این کشور تامین کند.
انتشار این خبر در حالی صورت گرفته است که همزمان وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده بود، کشورش یک میلیارد دلار دیگر تهجیزات نظامی به کییف به منظور کمک به دولت این کشور برای ادامه جنگ به روسیه ارسال میکند.
این بسته تسلیحاتی، ارسال تجهیزات نظامی آمریکا به اوکراین را از زمان آغاز جنگ در این کشور در ۲۴ فوریه را به ۸.۸ میلیارد می رساند.
به گزارش ایرنا، گروه ۷ و اتحادیه اروپا نیز متعهد به کمک ۲۹.۶ میلیارد دلاری به کی یف شدهاند که به گفته وزارت خزانهداری، ۸.۵ میلیارد دلار آن از سوی آمریکا تامین میشود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
نظر شما