آذربایجان غربی از امنیت پایدار برخوردار است

مهاباد - ایرنا - استاندار آذربایجان‌غربی گفت: این استان یکی از استان های امن کشور بوده و اینک از امنیت پایدار برخوردار است.

به گزارش ایرنا، محمدصادق معتمدیان روز پنجشنبه در جریان شانزدهمین سفر شهرستانی خود و در دیدار با جمعی از نخبگان و اقشار مختلف مردم مهاباد اظهار کرد: در حالی که آذربایجان غربی در ۴۰ سال گذشته هم در دوران جنگ تحمیلی و در دوران پس از جنگ درگیر  برخی مشکلات بود و زمینه برای جذب سرمایه گذاری در آن فراهم نبود، اما اکنون استان امن بوده و زمینه برای توسعه همه جانبه  در آن فراهم است.

وی اضافه کرد: هم اکنون این استان در بخش های مختلف از جمله معدن و کشاورزی حرف های زیادی در سطح کشور برای گفتن دارد و استان هفتم در زمینه ذخایر معدنی است و ۳۸ درصد طلای کشور در این استان تولید می شود.

استاندار آذربایجان غربی گفت: هم اکنون ذخایر پتاسیم و منیزیم دریاچه ارومیه بیش از ۶ میلیارد تُن است و اگر این منابع به خوبی استفاده شود، می تواند به توسعه و ارتقای استان کمک کند.

معتمدیان افزود: یکی از مشکلات بخش معدن آذربایجان غربی خام فروشی است که باعث شده سهم درآمد استان از منابع کم شود و سهم اشتغال بسیار کمی را هم به خود اختصاص دهد.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۳۴ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است،  اظهار کرد: سال گذشته بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تُن سیب در استان تولید شده بود و این در حالی بود که ظرفیت سردخانه های استان نیز حدود یک میلیون تُن است که باغداران را با مشکل فروش محصول روبرو کرد.

وی گفت: اگر بتوانیم محصولات کشاورزی را در استان فرآوری و بسته بندی کرده و سپس به بازار عرضه کنیم،  میزان درآمد کشاورزان افزایش خواهد یافت و زمینه ایجاد اشتغال بیشتر در استان فراهم خواهد شد.

استاندار آذربایجان غربی به ظرفیت های استان در زمینه ریلی و هوایی اشاره کرد و افزود: هم اکنون سه فرودگاه در استان فعال است و خط راه آهن در استان ایجاد شده اما هنوز هم حمل و نقل در استان از طریق جاده ها انجام می شود که بسیار پرهزینه است.

وی اضافه کرد: در آذربایجان غربی که با سه کشور همسایه مرز مشترک داریم، هنوز از پتانسیل مرزها به خوبی استفاده نشده است و کشورهای رقیب بازار این کشورها را در اختیار دارند.

وی با اشاره به اینکه امسال برای نخستین بار اعزام زائران اباعبدالله الحسین (ع) از مرز تمرچین پیرانشهر انجام می شود، افزود: این امر باعث شده که زائران مسافت بسیار کمتری را طی کنند و این مرز هم شکوفایی لازم را پیدا کند.

وی گفت: مذاکراتی در خصوص صادرات و واردات کالا با اقلیم کردستان عراق انجام شده و همین امر باعث شده که امسال صادرات از مرز تمرچین در مقایسه با سال قبل ۶۰ درصد افزایش پیدا کند و رونق داد و ستد در آن بیشتر شود.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه مخالف تبادل کالا به صورت کولبری در مرزها هستیم،  افزود: باید در کنار مرزهای رسمی استان، بازارچه های مرزی دایر شود و پدیده کولبری به طور کامل حذف و کرامت مرزنشینان حفظ شود.

خشک شدن دریاچه ارومیه یک فرایند چندین ساله است

استاندار آذربایجان غربی گفت: در چند سال گذشته با توجه به کاهش حداقل ۲۰ درصد بارش ها، افزایش سطح باغات در حوزه آبریز این دریاچه و  حفر چاه های مجاز و غیرمجاز فرایند خشک شدن دریاچه ارومیه آغاز شده بود.

معتمدیان افزود: دولت سیزدهم به طور جدی مساله کاهش سطح اب دریاچه ارومیه را پیگیری می کند و جلسات ستاد احیای این دریاچه به صورت منظم برگزار می شود و امسال بیش از ۵۱۲ میلیارد تومان برای پروژه های احیای این دریاچه اعتبار اختصاص یافته است.

وی با اشاره به نشت قسمتی از تونل انتقال آب سد کانی سیب نیز گفت: هم اکنون ۷۵۰ متر از تونل دارای نشتی است که باعث شده کار انتقال آب با تاخیر مواجه شود اما پروژه همچنان فعال است و این امر در آینده نزدیک اتفاق می افتد.

وی با اشاره به توانمندی های مهاباد نیز اظهار کرد: مهاباد یکی از شهرستان‌های مهم در زمینه های گردشگری و کشاورزی در آذربایجان‌غربی است و سند آمایش سرزمین آن توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهیه شده است.

معتمدیان گفت: با توجه به احداث مراکز درمانی در مهاباد، این شهرستان در آینده نزدیک به یکی از قطب های درمانی در جنوب استان تبدیل می شود و صنعت توریسم درمانی در آن توسعه پیدا می کند.

وی با اشاره به دیگر پتانسیل های مهاباد افزود: پتروشیمی مهاباد یکی دیگر از پتانسیل های مهم این شهرستان است که با ایجاد شهرک صنایع پایین دستی آن می تواند زمینه ایجاد اشتغال بیشتر در این شهرستان فراهم شود.

چرخه تولید در مهاباد به راه افتاده است

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: با تلاش های دولت در این منطقه چرخه تولید در مهاباد به راه افتاده است و اکنون این شهرستان به سمت توسعه و پیشرفت گام بر می دارد.

جلال محمودزاده افزود: هم اکنون پروژه آبرسانی به ۱۴۱ روستای مهاباد و گازرسانی به روستاها در دست اجراست اما این شهرکه نام شهر فرهنگ و هنر را با خود به همراه دارد، فاقد مجتمع فرهنگی است.

وی اضافه کرد: هم اکنون ۶۰ پروژه مدرسه سازی در مهاباد فعال است که این پروژه ها برای تکمیل شدن نیاز به اعتبارات لازم را دارند و در صورت بهره برداری از آنها سرانه فضای آموزشی این شهرستان از میانگین استان بالاتر خواهد رفت.

استاندار آذربایجان غربی در جریان شانردهمین سفر شهرستانی عصر روز گذشته وارد شهرستان مهاباد شده و در بدو ورود پس از ادای احترام به مقام شامخ شهدای این شهرستان به شهر خلیفان و روستاهای آن رفت و در جمع مردم این منطقه حاضر شد.

 در جریان سفر به مهاباد، معتمدیان با مردم بخش‌ها، شهرها و روستاهای این شهرستان دیدار و گفت‌وگو کرد و در راستای بررسی میدانی مشکلات این شهرستان بازدیدهایی نیز داشت.

استاندار آذربایجان غربی در این سفر ضمن نشست با منتخبان اقشار مختلف مردم، فعالان اقتصادی، تجار و بازرگانان و دیدار با خانواده معزز شهدا، آخرین وضعیت روند اجرای پروژه‌های عمرانی این شهرستان را نیز بررسی می‌کند.

معاونان استاندار آذربایجان‌غربی، مدیران استانی و ستادی استانداری نیز در این سفر برنامه هایی چون بازدید از زیرساخت‌های حمل و نقلی، بازدید و بررسی وضعیت پروژه‌ها و واحدهای مشکل دار، نشست با دهیاران، برگزاری میز ارتباطات مردمی در محل کانون فرهنگی و تربیتی فجر شهرستان مهاباد، دیدار چهره به چهره با مردم و برگزاری جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان را در دستور کار سفر خود به این شهرستان قرار خواهند داد.

مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha