دیدار رئیس جمهوری روسیه با رهبر صرب های بوسنی

۳۰ شهریور ۱۴۰۱، ۲:۴۹
کد خبر: 84893100
دیدار رئیس جمهوری روسیه با رهبر صرب های بوسنی

تهران - ایرنا - رسانه های مسکو و بلگراد گزارش داده اند که میلوراد دودیک رهبر صرب های جدایی خواه بوسنی روز سه شنبه در پی حمایت از عملیات ویژه نظامی روسیه، با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور در مسکو دیدار کرد

به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسوشیتدپرس؛ پوتین در دیداری نادر یک سیاستمدار اروپایی در مسکو، از مشارکت راهبردی کشورش با صربستان ستایش کرد.

 این دیدار هم زمان با هشدارهای مکرر اتحادیه اروپا به بلگراد، رخ داد که در صورت تمایل به عضویت در این نهاد، باید سیاست های خارجی خود را با بروکسل هم راستا و هماهنگ کند. صربستان تنها کشور متقاضی عضویت در اتحادیه اروپاست که به تحریم های غرب بر روسیه در پی جنگ اوکراین، نپیوسته است.

دودیک عضو صرب شورای ریاست جمهوری سه نفره بوسنی که بارها با پوتین دیدار کرده، این زمان ویژه پیشاپیش انتخابات سراسری را برای به نمایش گذاشتن حمایت رهبر روسیه از خود در برابر رای دهندگان صرب بوسنی برگزیده که به شدت هوادار مسکو هستند. دودیک در انتخابات سراسری بوسنی که قرار است در دوم اکتبر (۱۰ مهر ماه) برگزار شود، نامزد ریاست جمهوری صرب های بوسنی شده است.  

او در ژوئن چند ماه پس از حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) با پوتین ملاقات کرده بود.  

غرب اغلب مسکو را به ایجاد بی ثباتی در بوسنی و بقیه کشورهای حوزه بالکان از طریق گروه های نبایتی خود در صربستان و بوسنی متهم می کند.  

دودیک آشکارا از جدایی نیمه تحت تسلط صرب های بوسنی از فدراسیون بوسنیاک - کروات و پیوستن به کشور همسایه، صربستان حمایت کرده است.

با وجود پایان دادن توافق صلح ۱۹۹۵ با میانجی گری واشنگتن به جنگ بوسنی که دستکم ۱۰۰ هزار قربانی گرفت و میلیون ها آواره و بی خانمان برجاگذاشت، اما این کشور همچنان به شدت میان سه گروه اصلی قومیتی تقسیم شده باقی مانده و مسکو با حمایت نامحسوس و ضمنی از سیاست های جدای طلبانه دودیک، از این اختلافات و جدایی ها بهره برداری می کند.  

 به گزارش روزهای پایانی فروردین ماه ایرنا، رادیو آزاد اروپا نوشت که هزاران شهروند صرب به علت تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل در حمایت از این کشور، تظاهرات برگزار کردند. تجمع کنندگان در بلگراد، پرچم های روسیه و صربستان و تصاویری از پوتین را در حمایت از مسکو در دست داشتند.

این تظاهرات توسط یک گروه راست گرا به نام پاسدار خلق سازماندهی شد که ابتدا آنها در نزدیکی بنای یادبود نیکلای دوم واپسین تزار روسیه در مرکز بلگراد گردهم آمدند و از آنجا با سردادن شعارهای "صرب ها و روس ها، تا ابد برادر هستند" به سمت سفارت روسیه حرکت کردند.

تظاهرات کنندگان در این تجمع شعارهایی علیه ناتو سر دادند و کریمه را جزئی جدایی ناپذیر از روسیه و کوزوو را متعلق به صربستان خواندند.

تظاهرات صرب ها به همین جا ختم نشد و معترضان بمب های دودزا را به سمت ساختمان ریاست جمهوری صربستان پرتاب کردند و شعارهایی علیه الکساندر ووچیچ رئیس جمهوری این کشور سر دادند.

این اعتراض همچنین از سوی جنبش راستگرای Dveri که با کسب ۱۰ کرسی در انتخابات ۳ آوریل وارد پارلمان صربستان شده، مورد حمایت قرار گرفت.

سازمان‌دهندگان این تظاهرات از دولت بلگراد خواستند که فوراا تمامی اقدامات علیه روسیه در سازمان‌های بین‌المللی را متوقف کند.

صربستان سه بار به قطعنامه‌های سازمان ملل که حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرده، رای مثبت داده اما صرفا از تصمیم‌هایی که به تحریم‌ها مربوط نمی‌شود حمایت می کند. صربستان در ۷ آوریل به تعلیق روسیه از شورای حقوق بشر سازمان ملل رای داد.

در تظاهرات ۱۳ مارس نیز که توسط گروه راست گرای پاسدار خلق سازماندهی شد، چندین خودرو با علامت Z (نماد ارتش روسیه در اوکراین) و پرچم های صربستان و روسیه در خیابان های شهر به نمایش درآوردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha