ذخیره گندم در انبارهای چهارمحال و بختیاری مطلوب است

شهرکرد- ایرنا- مدیرکل غله چهارمحال و بختیاری گفت:ذخیره گندم استان به ۸۰ هزار تن رسیده است و از این نظر استان در وضعیت مطلوب قرار دارد و تا چهارماه آینده به اندازه کافی گندم در انبارها ذخیره‌سازی شده است.

نعمت‌الله تقی‌زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از ابتدای سال‌جاری بیش از ۴۰ هزار تن گندم خارجی وارد استان شده است و ذخیره گندم خارجی در استان در حدود ۵۰ هزار تن است و در مهرماه امسال میزان ذخیره گندم استان به حدود ۸۰ هزار تن رسیده است که کفاف مصرف بیش از چهار ماه استان را می‌دهد.

وی افزود: تنها گندم و برنج در سیلوهای چهارمحال و بختیاری ذخیره می‌شود و اداره کل غله چهارمحال و بختیاری ذخیره‌سازی دانه‌های روغنی انجام نمی‌دهد و تنها خریدار دانه‌های روغنی از کشاورزان است.

تقی‌زاده اظهار داشت:دانه‌های روغنی خریداری شده از کشاورزان استان به انبارهای کارخانه‌های روغن‌کشی ارسال می‌شود که به طور معمول به سرعت روغن این دانه‌ها استخراج شده و روغن آن نگهداری و انبار می‌شود.

مدیرکل غله استان ادامه داد: انبارهای کارخانه‌های بخش خصوصی و سیلوی ملکی اداره کل غله چهارمحال و بختیاری، تکاپو ذخیره‌سازی بیش از یک سال مصرف گندم استان را دارند و  اداره کل غله همواره از ظرفیت‌های بخش خصوصی استفاده می‌کند.

تقی‌زاده افزود: هم‌اکنون ۱۳ کارخانه آرد در چهارمحال و بختیاری مجوز فعالیت دارند که از این تعداد ۹ کارخانه با ۴۰ درصد ظرفیت فعال هستند و یک کارخانه نیز در  دست احداث و سه کارخانه غیر فعال هستند.

وی تاکید کرد: بیشتر کارخانه‌های آرد استان با ۴۰ درصد ظرفیت کار می‌کند و احداث کارخانه جدید آرد در استان توجیح ندارد.

مدیرکل غله چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: ظرفیت ذخیره‌سازی واقعی گندم در استان بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تن است و این ظرفیت بیش از مصرف یک ساله استان است.

وی یادآور شد: میزان مصرف گندم استان در حدود ۱۲۰ هزار تُن است و که به همین میزان ظرفیت ذخیره‌سازی در انبارهای کارخانه‌های آرد بخش خصوصی اُستان وجود دارد و ظرفیت سیلوی ملکی اداره کل میز در حدود ۲۷ هزار تُن می باشد.

تقی‌زاده تصریح کرد: گندم‌های تولید داخل کشور و از آن جمله گندم تولیدی استان دارای "گلوتِن"، "گلوتن ایندکس" و "پروتئین" کمتری نسبت به گندم‌‍های خارجی هستند و از این رو اداره کل غله چهارمحال و بختیاری با توجه به فصل‌های سرد و گرم سال مبادرت به اختلاط گندم‌های تولید داخل با گندم خارجی می‌کند تا آرد مناسبی در اختیار نانوایی های سطح استان قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، گلوتن یکی از ویژگی های بسیار مهم آرد گندم است که میزان و کیفیت آن نقش مهمی بر روی کیفیت نان و بیشتر فرآورده های آردی دارد.

استان چهارمحال و بختیاری با نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارای ۱۰ شهرستان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha