علی محمدیمقدم روز یکشنبه در حاشیه سفر به شهرکرد در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه قاچاق چوب و زغال از مهمترین عوامل تخریب محیط زیست، بروز حوادث از جمله فرسایش جنگل و بروز سیل میشود، افزود: امسال به دلیل تدابیر شدید حفاظتی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و بکارگیری نیرو در بخش گشت و مراقبت، هوشمندسازی منابع طبیعی، نصب دوربین و برقراری ایست و بازرسی در گلوگاهها و استفاده از سیستم رادیویی بیسیم افزایش بالایی در کشفیات قاچاق چوب و زغال و سایر محصولات جنگلی وجود داشته است.
به گفته وی، از ابتدای سالجاری تاکنون در بحث کشفیات زغال ۴۲ درصد و کشفیات چوب نیز ۱۰ درصد افزایش کشفیات در سطح کشور بوده که این امر با همکاری خوب مردم و ماموران حفاظتی مسیر شده است.
وی با اشاره به اهمیت ضرورت اطلاعرسانی در خصوص تخلفات در حوزه منابع طبیعی و عرصههای ملی، قطع جنگل و حمل چوب و زغال در افزایش کشفیات و جلوگیری از تخلف در عرصههای جنگلی و ملی گفت:هماکنون سامانه ۱۳۹ برای اطلاع رسانی و دریافت اطلاعات در حوزه کشفیات چوب و زغال فعال است.
محمدیمقدم افزود: هماکنون قاچاق چوب و زغال و قطع درختان در برخی مناطق به دلیل نیاز جامعه جنگلنشین و محلی به دلیل فقر و نبود اشتغال و همچنین برای تامین سوخت، ساختمان سازی و خوراک دام انجام میشود در حالی که برخی افراد سودجو برای کسب منفعت بیشتر اقدام به جنگل تراشی و قطع درختان میکنند.
وی اظهار داشت: به منظور برخورد با متخلفان حوزه قاچاق چوب و زغال قوانین برخوردی و سلبی وجود دارد و هیچگونه کمبود قانونی وجود ندارد و برای متخلفان بر اساس قانون از سوی دستگاه قضایی و منابع طبیعی جرایم سنگین و مجازات پیشبینی شده است.
جانشین فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تاکید بر اینکه حفاظت از منابع طبیعی وظیفه همگانی است و مختص یک دستگاه خاص نیست، اظهار داشت: حراست و حفاظت از عرصههای ملی یک عزم همگانی از سوی دستگاههای دولتی، حاکمیتی، مردم نیاز دارد.
وی افزود: هماکنون ۱۳۵ میلیون هکتار جنگل و مرتع در کشور وجود دارد که به ازای هر ۶ هزار هکتار جنگل یک قُرقبان و در مراتع کشور به ازای هر۳۰ هزار هکتار مرتع یک نیرو قرقبان فعالیت دارند.
به گزارش ایرنا، قطع و حمل درختان جنگلی بدون پروانه حمل، جرم است و خودروهای حامل چوب که فاقد مجوز حمل باشند، توقیف میشود.
جنگل های زاگرس در چهارمحال و بختیاری در سال های اخیر با عوامل تخریب روبروست و تهیه زغال و قاچاق چوب درختان جنگل های زاگرس از عوامل اصلی و تشدید کننده تخریب این منابع است.
از مجموع مساحت چهارمحال وبختیاری حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار آن معادل ۸۶.۴ درصد عرصه منابع ملی شامل جنگل و مراتع است، از این میزان حدود ۳۰۷ هزار هکتار را پوشش جنگلی تشکیل می دهد.
نظر شما