رونمایی از کتاب "آرزوهای دست ساز" در مشهد

مشهد-ایرنا- کتاب "آرزوهای دست ساز" همزمان با نخستین روز از هفته کتاب که به نام "دانش آموز، امید، آینده" نام‌گذاری شده است، با حضور نویسنده اثر در محل کتابخانه مرکزی امام خمینی (ره) مشهد در جمع دانش آموزان رونمایی و بخشی از آن خوانش شد.

به گزارش روز شنبه خبرنگار ایرنا،کتاب "آرزوهای دست ساز" روایت دانشجویانی است که آرزوهای خود را در سخت ترین شرایط تحریمی و با داشتن حداقل امکانات، با دستان خود ساختند.

نویسنده کتاب "آرزوهای دست ساز" درباره چگونگی نوشتن کتاب خود گفت: "آرزوهای دست ساز" داستان من و رفقای دانشجویی در دانشگاه تهران است که به حداقل ها قانع نبودیم، ما آرزوهایمان را با دستهای خود ساختیم، در واقع با حداقل تجربه و امکاناتی که داشتیم، شرکت دانش بنیانی در حوزه فناوریهای الکترونیکی و کامپیوتری ایجاد کردیم که نمایانگر پیشرفت و تجربه زیستی از یک جنبش دانشجویی است.

میلاد حبیبی افزود: سال ۱۳۹۷ که زمان فارغ التحصیلی من در رشته الکترونیک در مقطع کارشناسی ارشد بود و بحث شرکتهای دانش و بنیان نیز بسیار داغ بود، به اتفاق دوستان دانشجویم به این فکر رسیدیم که یک کار مشترک در حوزه دانش بنیان به راه بیندازیم اما نمی دانستیم از کجا و چه طور آغاز کنیم.

وی اضافه کرد: من در همان دوره تلاش کردم با خواندن چند کتاب بدانم که حداقل چه طور باید کار را شروع کنم، راه افتادم در خیابان انقلاب تهران که مرکز کتابفروشی ها بود و گشتم و کتابهای مختلف را جست و جو کردم، کتابهای زیادی درباره چگونگی رسیدن به موفقیت وجود داشت اما اغلب ترجمه صحبتهای دانشمندان غربی بود، پس از خواندن یکی دو کتاب از آنها دریافتم که گاه صحبتها و راهکارهایشان در خصوص چگونگی رسیدن به موفقیت با آنچه در فرهنگ ما ایرانی ها است، فاصله دارد، مثلا استیو جابز در یکی از کتابها گفته بود که برای رسیدن به موفقیت اگر لازم است ارزشهای انسانی را زیرپا بگذارید در حالی که چنین رفتاری از دیدگاه ما ایرانی ها اصلا شایسته نیست.

حبیبی گفت: تلاش کردم شرکتهایی را پیدا کنم که بتوانم از تجربیاتشان استفاده کنم و با آنان صحبت کنم، تقریبا این دوره مصادف با دوره کارآموزی من در اواخر مقطع کارشناسی ارشد شد که برای کارآموزی وارد یک شرکت دانش بنیان شدم، در این دوره در کنار کارآموزی شروع به صحبت کردن با اعضای هیات مدیره یک شرکت دانش بنیان در تهران کردم که موفق شده بودند یک محصول پیشرفته  را بومی سازی کنند، تجربیات یا صحبتهای این دوستان را روزانه یادداشت می کردم و دیدم که بهتر است این نوشته ها را جمع و جور کنم  تا بتوانم در اختیار سایر دوستانم قرار دهم.

وی افزود: به صورت کاملا اتفاقی این نوشته ها که حدود ۴۰ یا ۵۰ صفحه می شد را به اعضای یک مجموعه فرهنگی نشان دادم که پیشنهاد کردند متن را بیشتر کنم و  من هم با اعضای همان شرکت دانش بنیان پرسش و پاسخ بیشتری انجام دادم و درنهایت این نوشته ها در قالب کتابی به صورت نمونه ای از تاریخ شفاهی پیشرفت در سال ۱۳۹۸ به چاپ رسید.

عدم روایت صرف نگفتن نیست بلکه نابود کردن است

حبیبی گفت: هم اینک نزدیک به ۳۰ طرح تاریخ شفاهی پیشرفت در حال نگارش و تولید دارم و خدا را شکر می کنم که جریانی راه افتاده و خیلی از نویسندگان متوجه اهمیت پیشرفت شده اند چون عدم روایت، صرفا نگفتن نیست بلکه نابود کردن است و  اگر از حقیقتی صحبت نکنیم به مرور از بین می رود و نابود می شود.

او افزود:در چهار دهه گذشته از انقلاب اسلامی هفت هزار شرکت دانش بنیان در کشور ایجاد شده اند که ۶۰ محصول پیشرفته را تولید می کنند و به پیشرفتهای بسیار زیادی در دنیا دست یافته اند که باید برای همگان بازگو شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این آیین گفت: ایران روزهای سختی را تاکنون پشت سر گذاشته است اما کتابهای کمی درباره تاریخ این سرزمین و آنچه بر سر مردم آمده، نوشته شده است و باید از همه مردم به ویژه نوجوانان و جوانان عذرخواهی کنیم که حقایق و دستاوردها و تلاشها و سختی های گذشته مردم این سرزمین را در قالب کتاب بازگو نکرده ایم تا آنان پیشرفتهای امروز ایران را درک کنند و به عزت و اقتدار کشورمان ببالند و این در حالی است که کشورهای غربی کتابها و فیلم های زیادی درباره جنگ جهانی اول یا جنگ جهانی دوم نوشته یا ساخته اند.

محمد حسین زاده افزود: وقتی به پارک علم و فناوری استان رفتم، به چشم موفقیتهای علمی کشور را دیدم، در آنجا واحدهایی بودند که گاه، محصولات به فناوری رسیده شان در کل دنیا کم نظیر بود.

وی ادامه داد:دکتر میلاد حبیبی فردی است که یکی از موفقیتهای کشورمان را به نگارش درآورده است، اقدامی که تاکنون در خصوص واحدهای دانش بنیان و فناور موفق کشور کمتر کار شده است تا موفقیتهایشان ثبت و تبدیل به داستان و کتاب شود و دانش آموزان ما با خواندن این کتابها و دستاوردهای علمی افرادی که فقط چند سال از آنان بزرگتر هستند، احساس عزت و اقتدار کنند و به جایگاه علمی کشورمان در دنیا پی ببرند.

مدیر کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی نیز در مراسم رونمایی از کتاب "آرزوهای دست ساز" گفت: شخصیت اصلی این کتاب دکتر میلاد حبیبی است که به شما ثابت می کند اگر بخواهید و تلاش کنید به آرزویتان می رسید و  اگر هم تحریم خارجی یا حتی داخلی باشید، می توانید آن را دور بزنید و به خواسته تان برسید چون این امر را خدا وعده داده است.

حجت الاسلام علی اکبر سبزیان افزود: دکتر حبیبی در این کتاب به شما ثابت می کند که از یک راه سخت عبور کرده و به قله موفقیت دست یافته است، شرکت دانش بنیانی راه انداخته و به همه چیزی که خواسته، رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha