۲۵ درصد اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها با صنعت قرارداد دارند

تهران- ایرنا- مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بر اساس آمار تنها ۶ هزار نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها با صنعت قرارداد دارند که ۲۵ درصد کل اعضای هیات علمی وزارت علوم را شامل می‌شود که تعداد اعضای هیات علمی در ارتباط با صنعت، باید افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، بیست و هشتمین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور، با حضور معاونان و مدیران پژوهشی وزارت‌خانه ها و دستگاه های اجرایی روز دوشنبه در محل دایمی نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد.

محمدسعید سیف در این نشست با تاکید بر ضرورت همکاری های دانشگاه ها با بخش صنعت، اظهار داشت: سرمایه گذاری در کشور ما در بخش تحقیق توسعه ایران با کشورهای دیگر قابل مقایسه نیست، همچنین از جهت تعداد، محققان در ایران در هر یک میلیون نفر ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر است؛ ولی در برخی کشورها این آمار ۱۰ برابر ایران است.

وی در مورد ضریب هوشی متوسط ایرانی ها گفت‌: با اینکه تصور می شود، ضریب هوشی مردم ایران از ضریب هوشی متوسط بیشتر است، اما بر اساس داده های جهانی، ضریب هوشی ایرانی ها حدود ۸۵ است.

سیف در این نشست همزمان با بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار تاکید کرد: بنابراین از بعد سرمایه گذاری کمتر هستیم، از جهت نیروی انسانی هم به طور متوسط از بقیه کشورها برتر نیستیم. همچنین به لحاظ ارتباط و هماهنگی بین نهادهای مختلف نیز خوب عمل نکرده ایم و قطعات جداگانه ای را تشکیل می دهیم که همچنان نیاز به برنامه ریزی بیشتر برای همکاری آنها هست.

وی نتیجه گرفت: با توجه به این وضعیت باید از حداقل امکانات بیشترین بهتره را ببریم، ضمنا باید از موازی کاری جلوگیری کرده و به سمت ماموریت گرایی پیش برویم.

سیف در مورد برنامه های متنوع دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم نیز گفت: به دلیل شرایط مختلف دانشگاه ها و گستره جغرافیایی، روش ها و الگوهای مختلفی باید برای ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه ها داشته باشیم.

برگزاری دوره های مهارت افزایی در ۴۷ دانشگاه

وی بر مهارت افزایی دانشجویان تاکید کرد و گفت: به طور متوسط ۱۰۸ دوره مهارت افزایی در دانشگاه ها برگزار شده که حدود ۴ هزار دانشجو در هر دانشگاه در این دوره ها شرکت کرده اند. مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی نیز در ۴۷ دانشگاه راه اندازی شده است.

وی در مورد فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در جامعه و صنعت نیز گفت: این فرصت هم کمک به صنعت است و رشد علمی را برای استادان دربر خواهد داشت و مورد تایید مقام معظم رهبری هم بود. طی یک سال اخیر ۶۹۰ نفر از اعضای هیات علمی در این فرصت مطالعاتی شرکت کرده اند.

این مقام وزارت علوم گفت: استادان رشته های علوم انسانی نیز در این طرح مشارکت خوبی داشته اند و برای نمونه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این فرصت شرکت کرده اند.

سیف یادآور شد: تعداد قراردادهای ارتباط با صنعت امروز به ۱۰ هزار و ۸۳۵ قرارداد جاری و فعال و رقم آن به ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

وی تاکید کرد: . این آمار نشان می دهد تعداد اعضای هیات علمی فعال در قرارداد با صنعت حدود ۶ هزار نفر است که فقط ۲۵ درصد از کل اعضای هیات علمی وزارت علوم را شامل می شود؛ زیرا مجموع اعضای هیات علمی وزارت علوم حدود ۲۵ هزار نفر است. اعضای هیات علمی باید بیشتر به مسائل صنعت توجه کنند.

سیف اظهار داشت: آمار متوسط کشوری و آمار حداکثر کشوری را در مورد شاخص های مختلف ارتباط با صنعت در دانشگاه های سراسر کشور بر اساس آمار دانشگاه ها جمع کرده ایم. طرح های برگزیده کشوری را نیز از دانشگاه های مختلف گرد آورده ایم و همکاران برتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت، همچنین اعضای هیات علمی اثربخش نیز تعیین شده و امروز تقدیر می شوند.

وی با تاکید بر تقاضامحور بودن پایان نامه ها نیز خاطر نشان کرد: برترین پایان نامه های تقاضامحور نیز امروز معرفی می شوند.

سیف درباره همکاری با وزارت کشور گفت: امکانات و ابزارهای معمول در دانشگاه ها را در جهت حل مشکلات کشور و استان ها به کار گرفته ایم. در حالی که قبل از این دانشگاه ها اصلا به مشکلات منطقه خود توجهی نمی کردند، در حوزه علوم انسانی نیز با وزارت کشور تفاهم نامه ای با دانشگاه های بزرگ امضا شد که مشکلات این بخش نیز بررسی و پیگیری می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha