به گزارش خبرنگار ایرنا محسن منصوری روز جمعه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان خراسان جنوبی که با حضور رئیس جمهور برگزار شد افزود: در دور نخست سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی پنج هزار و ۸۶۴ میلیارد تومان اعتبار مصوب عمرانی در این استان داشتیم که باید تا پایان سال ۱۴۰۳ محقق شود.
وی ادامه داد: از این میزان تاکنون بیش از ۲ هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان معادل بیش از ۴۶ درصد تاکنون محقق شده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور اظهار داشت: علاوه بر این سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه اشتغال و ازدواج مصوب شد که تاکنون ۲ هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان معادل ۵۸ درصد پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: در مجموع به برکت سفر هیات دولت به خراسان جنوبی در دور اول بیش از پنج هزار میلیارد تومان اعتبار و تسهیلات وارد استان شده که عدد قابل توجهی در یک سال است.
منصوری عنوان کرد: در دور دوم سفر به این استان مجموعه اعضای هیات دولت از جمله وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزیر کشور، وزیر نیرو، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اقتصاد و دارایی، معاون زنان و خانواده رئیس جمهوری، عضو شورای اطلاع رسانی در استان حضور پیدا کردند و موضوعات و مسایل تخصصی خودشان را دنبال کردند که تصمیمات بسیار خوبی گرفته شده است.
وی با اشاره به بخشی از تصمیماتی که در این سفر گرفته شده است، یادآور شد: بنا به دستور رئیس جمهور تصمیمات خوبی در این حوزه گرفته شد اولا بنا نداشته و نداریم در دور دوم سفرهای استانی اعتبار عمرانی تعریف کنیم و بنا بر پیگیری مصوبات دور نخست است.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: علاوه بر اعتباراتی که در این دور برای خراسان جنوبی مصوب شد در حوزه اقتصادی برای سرمایهگذاری در ۱۰۱ طرح اقتصادی با همکاری ۲۱ مجموعه، بانک، موسسه، شرکت و بنگاه اقتصادی کوچک و بزرگ برای سرمایهگذاری ۳۵ میلیارد هزار تومان اعلام آمادگی کردند که امیدواریم در اسرع وقت کار و فعالیت شروع شود.
منصوری با اشاره به برخی از مصوبات در حوزه نرم افزاری افزود: درخواست شد چند طرح بومگردی از معافیت در بحث تبصره یک ماده یک بهرهمند شوند که در این سفر با کلیّت آن موافقت شده است.
وی ادامه داد: همچنین تقاضای امهال برخی تسهیلات که مشتریان به دلیل کرونا موفق به بازپرداخت تسهیلات نشدند از دیگر موارد بود که مقرر شد در ذیل مصوبات سفر به این حوزه کمک شود.
معاون اجرایی رئیس جمهور تصریح کرد: در حوزه وزارت نیرو، تولید انرژیهای تجدیدپذیر چهار مجموعه نیروگاه خورشیدی در سطح استان مستقر و فعالیت آنها آغاز خواهد شد.
وی بیان کرد: موافقت شد تا ۱۰۰ درصد عواید درآمدهای مرزی به استان اختصاص یابد که باعث رونق و توسعه مناطق کم برخودار استان خواهد شد، همچنین برخی شهرستانها به فهرست مناطق کمتر توسعه یافته افزوده میشود.
منصوری تصریح کرد: در حوزه جهاد کشاورزی استقرار قرنطینه نباتی در مرز ماهیرود مورد موافقت وزیر جهاد کشاورزی قرار گرفت و امیدواریم این موضوع به تسهیل صادرات محصولات کشاورزی کمک کند.
وی با اشاره به خواسته کاهش حق نظارت بر چاههای کشاورزی عنوان کرد: قرار شد این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد.
معاون اجرایی رئیس جمهور عنوان کرد: یکی از مطالبات مهم، قدیمی و حیاتی استان بحث راهآهن بود که از هفتههای گذشته نیز جلساتی مستمر و فشرده برگزار شد، کار آغاز شده و به اذن مقام معظم رهبری از محل تهاتر نفتی، پروژه با جدیت دنبال خواهد شد.
وی ادامه داد: خیلی صریح و صادقانه عرض میکنیم مشکل منابع این پروژه حل شده است و قرارگاه خاتم به عنوان پیمانکار اصلی این پروژه کار را پیش خواهد برد.
منصوری با اشاره به پروژه انتقال آب از دریا به خراسان جنوبی تصریح کرد: شرایط لازم فراهم شده و پروژه در حال فعالیت است و جزییات اعلام خواهد شد.
وی بیان کرد: با افتخار اعلام شد خراسان جنوبی در زمینه گازرسانی به روستاها از استانهای سبز کشور است و یک روستاهای بالای ۲۰ خانوار فاقد گاز نیست.
معاون اجرایی رئیس جمهور اظهار داشت: در خصوص بازارچههای مرزی، رئیس جمهور امر فرمودند یکبار عواید حاصل از فروش سوخت به مرزنشینان پرداخت شود و سپس موضوع پیگیری و دنبال خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای ادامه موضوع بررسی لازم انجام و گزارش در اختیار هیات دولت قرار خواهد گرفت تا تصمیمگیری شود.
منصوری ادامه داد: افزایش شعاع مرزنشینی از ۲۰ کیلومتر به ۵۰ کیلومتر مهم است مرز کشور نباید خالی شد، در برخی استانها تمرکز بر تراکم مرزنشینان در نقاط است و در برخی جاها تراکم کم است و باید امکانات و تسهیلات برای این قشر فراهم شود.
وی گفت: برای تامین جهیزیه برای زوجهای جوان در مناطق مرزی و محروم از دیگر موارد است که انجام وظیفه خواهد شد.
معاون اجرایی رئیس جمهور افزود: در خصوص بازارچه مرزی نهبندان که درخواست فعالسازی داشتید موضوع پیگیری خواهد شد و رفع نقاط حادثه خیز نیز در دستور کار قرار میگیرد.
وی بیان کرد: در دو بانده کردن جاده بیرجند - نهبندان دستور داده شد که مجموعه برنامهریزی و راه و شهرسازی پیگیری کنند.
منصوری تصریح کرد: در خصوص اختصاص سهمیه پزشکان و استقرار پزشک در مناطق محروم توسط وزارت بهداشت تصمیمگیری و موضوع دنبال خواهد شد، برای آینده پزشکی هم دستور داده شده دانشجویانی بورس شوند و تعهد گرفته شود در همین مناطق محروم خدمت کنند.
وی عنوان کرد: بازنگری در حوزه معادن در جلسه دیروز دستور داده شد که سعی میکنیم با مجموعه صنعت و معدن و اقتصاد و دارایی کاری کنیم تا بخشی که قانون اجازه میدهد پیگیری کنیم.
معاون اجرایی رئیس جمهور یادآور شد: در خصوص موضوع مساعدت حداکثری در بخش مالیات نیز دستور داده شد، در زمینه دو بانده سازی و تکمیل ۱۲ کیلومتر باقی مانده جاده بیرجند - قاین تاکید شد تا در اسرع وقت انجام شود.
وی گفت: در لابهلای جلسات مختلف مصوبات و موضوعات متعددی احصا شد که اطلاع رسانی خواهد شد و امیدواریم شاهد رشد، توسعه و پیشرفت این منطقه باشیم.
رئیس جمهور به همراه شماری از اعضای هیات دولت در نخستین سفر دور دوم سفرهای استانی دولت صبح دیروز (پنجشنبه) وارد بیرجند شد و در اولین روز این سفر بخش مایع پروژه مدول دوم تصفیهخانه شهر بیرجند با اعتبار ارزی معادل ۲۳ میلیون یورو با حضور رئیس جمهور به بهرهبرداری رسید همچنین آیت الله رئیسی از کارخانه کویر تایر نیز بازدید کرد.
دیدار مردمی رئیس جمهور در ورزشگاه آزادی بیرجند از برنامههای اولین روز این سفر بود و رئیس جمهور در ادامه این سفر ۲ روزه ضمن سفر به شهرستان قاینات، واحد احیای مستقیم مجتمع فولاد قاینات با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی را افتتاح کرد.
آیت الله رئیسی امروز (جمعه) در دومین روز سفر به خراسان جنوبی به شهرستان نهبندان رفت و در میان استقبال گسترده مردم در مصلای این شهر سخنرانی کرد.
وی صبح جمعه با همراهی معاون اجرایی رئیس جمهور، استاندار خراسان جنوبی و نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی در دهستان «لانو» بخش «دُرح» شهرستان مرزی سربیشه نیز حضور یافت.
سفر اول رئیس جمهور به خراسان جنوبی نوزدهم شهریور سال گذشته انجام شد که سومین سفر استانی دولت سیزدهم بود.
نظر شما