به گزارش روز شنبه ایرنا از رویترز، ژاپن تغییر سیاست اصلی انرژی هستهای خود را تایید کرد، این قانون برای مقابله با بحران انرژی بیش از یک دهه پس از فاجعه فوکوشیما در سال ۲۰۱۱میلادی بازبینی شد.
افکار عمومی ژاپن از زمان وقوع زلزله و سونامی عظیم که باعث ذوب نیروگاه فوکوشیما دایچی شد، نسبت به انرژی هسته ای بسیار بدبین شده اما به دلیل افزایش هزینه های انرژی در بحبوحه جنگ طولانی در اوکراین و کاهش مکرر تولید برق در تابستان و زمستان، این دیدگاه تغییر کرده است.
وزارت صنعت ژاپن گفت: ژاپن زلزله خیز که پیشتر گفته بود برنامه ای برای ساخت راکتورهای جدید ندارد، اکنون به دنبال جایگزینی راکتورهای از کار افتاده و افزایش طول عمر راکتورهای دیگر خواهد بود.
چرخش شدید سیاست پس از آن صورت گرفت که نخست وزیر ژاپن، فومیو کیشیدا در ماه اوت گفت: ژاپن به توسعه راکتورهای نسل بعدی نگاه خواهد کرد و به وزارت صنعت دستور داد تا یک برنامه سیاستی برای گسترش استفاده از انرژی هسته ای تا پایان سال جاری میلادی تنظیم کند.
دولتها در سراسر اروپا و آسیا نیز در حال افزایش عمر ناوگان هستهای پیر خود، راهاندازی مجدد راکتورها و طرحهای از سرگیری پروژههای متوقف شده پس از فاجعه فوکوشیما هستند.
در اساس برنامه استراتژیک انرژی که در سال گذشته توسط کابینه ژاپن تصویب شد، ژاپن قصد داشت تا حد امکان وابستگی خود به انرژی هسته ای را کاهش دهد.
اما این سیاست جدید که توسط یک هیئت متخصص زیر نظر وزارت صنعت تصویب شد، به راکتورهای هسته ای موجود اجازه می دهد تا فراتر از محدودیت فعلی ۶۰ سال کار کنند و همچنین از توسعه راکتورهای جدید حمایت کنند.
یک مقام وزارت صنعت ژاپن گفت: جزئیات بیشتر در سال آینده در مجلس مورد بحث قرار خواهد گرفت.
در سال مالی منتهی به مارس ۲۰۲۱، تولید برق هسته ای ۳.۹ درصد از ترکیب منابع انرژی ژاپن را به خود اختصاص داده است و دولت این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ آن را به ۲۲ درصد برساند.
نظر شما