به گزارش ایرنا، چند ساعت بیشتر تا فینال جام جهانی ۲۰۲۲ باقی نمانده است. فرانسه و آرژانتین که از حدود ۴ هفته قبل با حریفان خود در مرحله گروهی رقابت کردند، مجوز صعود از گروه را گرفتند، در یک هشتم نهایی، یک چهارم نهایی و نیمه نهایی، برنده دوئلهای سختی شدند، حالا می خواهند در «نبرد آخر» نتیجه تحمل کلی سختی، فشار روحی و فیزیکی بازیها را با کسب برد از این پیکار بگیرند.
دیدیه دشان و شاگردانش یک سوی این میدان هستند و به قول «ماریو کمپس»، مهاجم طلایی آرژانتین در جام جهانی ۱۹۷۸ مثل لیونل اسکالونی و مردانش در «آلبی سلسته» ۵۰ درصد شانس موفقیت دارد.
مربی سرد و گرم چشیده «خروسها» که در جام جهانی ۱۹۹۸ در نقش بازیکن و کاپیتان آبیها و در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه در قامت سرمربی، مزه «قهرمانی» را چشیده، میخواهد با یک مقام اولی دیگر، نامش را در تاریخ پررنگ کند.
در سوی مقابل، اسکالونی که بعد از باخت ناباورانه در نخستین بازی مقابل عربستان، تیمش را به خوبی «جمع و جور» کرد، در جست وجوی آن چیزی است که همتای فرانسویاش، قدرش را میداند و باز هم دنبالش میگردد.
*پاسخ به یک پرسش مهم
با نگاهی به این مصاف با اهمیت و در نظر گرفتن فینالهای گذشته، ممکن است این سوال پیش آید که آیا اسکالونی به عنوان جوانترین مربی جام جهانی قطر، میتواند جام قهرمانی را امشب در دستانش ببیند؟
شاید هم این سوال برای برخی پیش آید که جوانترین مربی که تاکنون توانسته در جام جهانی، تیمش را به مقام اولی برساند، چه کسی بوده است؟
به این پرسش هفته نامه کیکر در گزارشی که به مناسبت دیدار نهایی جام منتشر کرد، پاسخ داده است.
این نشریه براساس اطلاعات و آمار ثبت شده در تاریخ مینویسد اگر اسکالونی که با ۴۴ سال سن، جوانترین مربی در جمع مربیان جام جهانی ۲۰۲۲ بوده، به قهرمانی بازیها برسد و آرزوی دیرینه لیونل مسی، برآورده شود، «جوانترین مربی» که قهرمان جام جهانی شده، نخواهد بود.
برای یافتن این پرسش کمی باید دقت کرد و کتاب تاریخ جامهای جهانی را ورق زد تا پاسخ را یافت.
*رویای جوانترین مربی جام
زمانی که آرژانتین در نخستین بازی خود در این جام جهانی (۲۱ نوامبر) مقابل عربستان ۲ بر یک شکست ناباورانهای خورد، اسکالونی که متولد ۱۶ مه سال ۱۹۷۸ است، به طور دقیق ۴۴ سال و ۱۸۹ روز سن داشت.
او به این ترتیب جوانترین مربی حاضر در بازیها نام گرفت. اکنون که ۲۸ روز از آن بازی فراموش نشدنی گذشته است، اسکالونی ۴۴ سال و ۲۱۷ روز سن دارد.
بااین حال اگر تیمش قهرمان بازیها شود، جوانترین مربی قهرمان شده جامهای جهانی نخواهد بود.
درست است که در این حالت، تعداد قهرمانیهای «سفید و آبی آسمانیها» به ۳ افزایش خواهد یافت اما اسکالونی اگر مربی خوشبختی باشد که امشب در ورزشگاه لوسیل، بخندد و همراه با هواداران جشن بگیرد، پنجمین مربی جوان قهرمان جهان شده نام خواهد گرفت!
*یک اروگوئهای جوانترین مربی قهرمان جام جهانی
طبق آمار جوانترین مربی که در جام جهانی به مقام نخست رسید و تیمش را به چنین افتخار بزرگی رساند، «آلبرتو سوپیکی» نام داشت.
سوپیکی که متولد سال ۱۸۹۸ در کولونیا دل ساکرامنتو اروگوئه بود، تیم ملی اروگوئه را با داشتن سن ۳۱ سال و ۲۵۲ روز به مقام قهرمانی جام جهانی ۱۹۳۰ رساند.
پس از او ماریو زاگالو، مربی بزرگ و فراموش نشدنی فوتبال برزیل، در جام جهانی ۱۹۷۰ در حالیکه ۳۸ سال و ۳۱۶ روز سن داشت، تیم کشورش را به مقام قهرمانی نائل کرد.
سومین مربی جوان و قهرمان شده جام جهانی، سزار لوئیس منوتی بود که در جام جهانی ۱۹۷۸ با ۳۹ سال و ۲۴۶ روز سن تیم آرژانتین را به اولین مقام قهرمانیاش در جامهای جهانی رساند.
*۱۰ مربی جوانی که قهرمان جام جهانی شدند
فهرست ۱۰ مربی جوانی که روی نیمکت تیم خود نشستند، سختی کشیدند، از چالشهای مهم عبور کردند و در عین جوانی، قابلیت بالا از خود نشان داده و تیم خود را به مقام نخست در جام جهانی رساندند، به این شرح است:
۱- آلبرتو سوپیکی سن: ۳۱ سال و ۲۵۲ روز، قهرمانی اروگوئه در سال ۱۹۳۰
۲- ماریو زاگالو سن: ۳۸ سال و ۳۱۶ روز، قهرمانی برزیل در جام جهانی ۱۹۷۰
۳- سزار لوئیس منوتی سن: ۳۹ سال و ۲۴۶ روز، قهرمانی آرژانتین در جام جهانی ۱۹۷۸
۴- خوان لوپز سن: ۴۲ سال و ۱۲۳ روز، قهرمانی اروگوئه در جام جهانی ۱۹۵۰
۵- فرانتس بکن باوئر سن: ۴۴ سال و ۳۰۰ روز، قهرمانی آلمان در جام جهانی ۱۹۹۰
۶- آلف رمزی سن: ۴۶ سال و ۱۸۹ روز، قهرمانی انگلیس در جام جهانی ۱۹۶۶
۷- دکتر کارلوس بیلاردو سن: ۴۷ سال و ۱۰۵ روز، قهرمانی آرژانتین در جام جهانی ۱۹۸۶
۸- ویتورو پوزو سن: ۴۸ سال و ۹۰ روز، قهرمانی ایتالیا در جام جهانی ۱۹۳۴
۹- وینسته فیولا سن: ۴۸ سال و ۳۴۰ روز، قهرمانی برزیل در جام جهانی ۱۹۵۸
۱۰- دیدیه دشان سن: ۴۹ سال و ۲۷۳ روز، قهرمانی فرانسه در جام جهانی ۲۰۱۸
*نکته:آرژانتین از اعتماد به مربیان جوان ضررنکرد
با در نظرگرفتن این فهرست، مشخص می شود ۲ قهرمانی آرژانتینیها در جامهای جهانی، با سزار لوئیس منوتی و دکتر کارلوس بیلاردو بوده که هر دو، نام شان در فهرست ۱۰ مربی «جوان و قهرمان شده» جامهای جهانی است.
اگر چه حتی مقام نایب قهرمانی پیکارهای ۲۰۲۲ برای اسکالونی، به عنوان «کم سن و سالترین مربی همین تورنمنت» میتواند افتخاری بزرگ قلمداد شود اما اگر این مربی ۴۴ ساله بتواند شاهکار خود را با کسب مقام نخست امشب تکمیل کند، آنوقت نامش در این فهرست در کنار منوتی و بیلاردو جای خواهد گرفت.
و آنوقت مشخص خواهد شد که آرژانتین از «اعتماد به مربی جوان، آگاه و کاربلد» ضرر نکرده است.
نظر شما