۸ دی ۱۴۰۱، ۱۰:۳۰
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 84981391
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

هشت هزار و ۶۱۰ نفر در طرح‌های سوادآموزی استان همدان شرکت دارند

همدان-ایرنا- معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان گفت: براساس راهبردهای اجرایی در راستای برنامه ریشه کنی بیسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، هشت هزار و ۶۱۰ سوادآموز امسال در طرح های آموزشی مرتبط با سوادآموزی استان شرکت دارند.

«منوچهر توسلی کیا» روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: آموزش و پرورش استان همدان برای سال جاری پوشش ۲ هزار و ۹۴۰ نفر در دوره سوادآموزی اصلی، ۲ هزار و ۸۰۰ نفر در دوره انتقال و ۲ هزار و ۸۷۰ نفر را در دوره تحکیم متعهد شده است.

وی با اشاه به اینکه ۲۲۰ آموزش دهنده در قالب ۶۶۰ کلاس وظیفه سوادآموزی در استان را برعهده دارند افزود: دوره‌های سوادآموزی شامل سه دوره سوادآموزی از پایه اول تا سوم، انتقال تا پایه ششم، همچنین یک دوره دیگر به نام تقویت و تحکیم سواد است، چون بزرگترین معضلی که سوادآموزان با آن مواجه می‌شوند بازگشت به بیسوادی است.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان یادآور شد: شهرستان همدان با ۹۷ درصد بالاترین نرخ باسوادی و شهرستان کبودرآهنگ با ۹۲.۷ درصد پایین‌ترین نرخ باسوادی در استان را دارد.

وی گفت: آمار باسوادی در استان همدان به ۹۶.۵ درصد افزایش یافت که این آمار یک درصد بالاتر از میانگین کشوری و ۱۱ درصد از میانگین جهانی بالاتر است.

توسلی کیا اظهار داشت: افراد بیسواد و بازماندگان از تحصیل مهمترین مبادی ورودی بیسوادی در جامعه به شمار می‌روند که برای حل این موضوع، نیازمند مشارکت دستگاه‌های اجرایی، گروه‌های جهادی و سازمان‌های مردم نهاد هستیم.

وی ادامه داد: محتوای تولید شده از سوی سازمان نهضت سوادآموزی که در دوره‌های آموزشی استفاده می‌شود، به‌روز و مطابق شرایط موجود جامعه است.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان، مدرسه محوری کردن سوادآموزی را از راهبردهای اصلی این معاونت دانست و تصریح کرد: طبق آئین‌نامه اجرایی مدارس، مدیران، شورای معلمان، شورای مدرسه و انجمن اولیا و مربیان برای پوشش اولیا کم سواد و بی‌سواد دانش‌آموزان همان مدرسه و محله، مسئولیت دارند.

توسلی کیا، حفظ و توسعه مراکز یادگیری محلی را از اولویت های سوادآموزی استان همدان دانست و اظهار داشت: در حال حاضر ۱۱ مرکز یادگیری محلی سوادآموزی در سطح این استان فعال است و ۵۰ درصد سوادآموزان زیر پوشش مهارت‌ها قرار گرفتند.

وی ادامه داد: مهارت هایی از قبیل پرورش گیاهان دارویی، قارچ و زعفران، مهارت‌های زندگی و اجتماعی، چرم دوزی، منبت کاری، خیاطی و گلدوزی در مراکز یادگیری محلی به سوادآموزان آموزش داده می شود.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان گفت: ثبت نام در کلاس های سواد آموزی از اول آذرماه شروع شده و تا ۱۵ اسفند ادامه دارد و کتاب، نوشت افزار و معلم به طور رایگان در اختیار سوادآموزان قرار می‌ گیرد.

هشت هزار و ۶۱۰ نفر در طرح‌های سوادآموزی استان همدان شرکت دارند

توسلی کیا از بیسوادان و کم سوادان خواست از این فرصت که در اختیار آنها گذاشته شده استفاده کنند تا در هر نقطه از استان حتی به صورت فردی تحت آموزش قرار گیرند.

وی اظهار داشت: برای شناسایی بیسوادان، از ظرفیت مدیران مدارس، مراکز بهداشتی، زندان‌ها، دهیاران، جهاد کشاورزی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی استفاده می شود و در همین ارتباط طرح خواندن با خانواده، که فرد کم‌سواد را با مطالعه آشنا می کند نیز در دستور کار قرار دارد.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان تصریح کرد: در حال حاضر علاوه بر تشکیل دوره‌های سوادآموزی، طرح هایی مانند خود آموز، آموزش یارانه، آموزش زنان و دختران عشایری، کتابخوانی، خواندن با خانواده و نماز کلید بهشت برگزار می‌شود.

توسلی کیا از امضا تفاهمنامه با ادارات مختلف استان خبر داد و گفت: استفاده از ظرفیت نیروهای کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی، جهاد کشاورزی، فنی و حرفه ای، ستاد اقامه نماز، ثبت احوال، اداره کل زندان‌ها، سازمان بسیج سازندگی، حوزه علمیه خواهران و دانشگاه فرهنگیان برای شناسایی و معرفی بیسوادان و هم برای آموزش استفاده می شود.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان همدان از برگزاری ۱۰ عنوان ویژه برنامه در سطح استان به مناسبت سالروز تاسیس نهضت سوادآموزی از اول تا هفتم دیماه خبر داد و افزود: برپایی میز خدمت در نمازجمعه، غبارروبی مزار شهدای شهر همدان، یادواره پنج شهید سرافراز سوادآموزی استان، مسابقه کتابخوانی با موضوع شعار سال از برنامه های اجرایی شاخص در این هفته بود.

توسلی کیا گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری در درجه اول «توسعه سواد» و درجه دوم «تعمیق سواد» مورد نظر بوده و نباید کار متوقف شود.

وی اظهار داشت: نرخ باسوادی استان در سال ۱۳۵۵ حدود ۴۸ درصد بود و طبق آخرین سرشماری سال ۱۳۹۵ این نرخ به ۹۵ درصد رسیده که نشان از جهش سواد و علم آموزی در همدان است.

بر اساس نتایج حاصل از سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، جمعیت استان همدان یک میلیون و ۷۳۸ هزار و ۲۳۴ نفر است که تعداد افراد بیسواد در استان حدود ۴۹ هزار نفر اعلام شده است و هم اکنون با آموزش‌های داده شده، مهاجرت و فوت، حدود ۱۶ هزار نفر بیسواد در استان پیش بینی می شود.

سازمان نهضت سواد آموزی در هفتم دی ۱۳۵۸ با فرمان امام خمینی(ره) تشکیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha