داود شایقی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای رفع مشکلات جامعه عشایری استان در تامین نهادههای دامی قرار است به هر سرپرست خانوار عشایری یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات پرداخت شود تا در خرید نهادههای دامی با توجه به شرایط خشکسالی و تورم موجود مشکلی نداشته باشند.
وی با بیان اینکه تکمیل و بهرهبرداری از مجتمع آج اشمه مغان مشکل آب آشامیدنی عشایر منطقه مغان را رفع میکند، ادامه داد: برای اجرا و تکمیل این طرح در سالهای اخیر منابع خوبی اختصاص یافته تا با تامین ۱۵۰ لیتر آب بر ثانیه ساکنان ۲۳۴ قشلاق عشایری از آب پایدار و سالم بهرهمند شوند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل با اشاره به ارتقای ظرفیت مجتمع آبرسانی آج اشمه تا سه برابر ظرفیت گفت: با تامین اعتبار ملی تلاش میشود تا بدهی پیمانکاران پرداخت شده و در ایام دهه فجر فاز اول این طرح به بهرهبرداری برسد.
شایقی با بیان اینکه عشایر سنگر تولید را تقویت کردهاند ، افزود: در کنار رفع مشکل آب عشایر، جامعه ۶۶ هزار نفری عشایر استان در سنگر تولید و توانمندی اقتصادی استان پیشرو و پیشتاز عمل میکنند.
وی بیان کرد: جامعه عشایری استان اردبیل جامعه مولد و در عین حال یاریگر توسعه اقتصادی در عرصههای مختلف بویژه اقتصاد دامدای و کشاورزی هستند که توانستند چرخ تولید را به حرکت درآورده و سهم عمدهای در پیشرفت و توسعه در امور مربوطه داشته باشند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل اظهار کرد: در کنار این توانمندی، جامعه عشایری استان بزرگترین ظرفیت برای توسعه بومگردی و راهاندازی میز صنایع دستی هستند تا تولیدات خود را در این حوزهها عرضه کنند.
به گزارش ایرنا، عشایر استان اردبیل با بیش از ۱۳ هزار خانوار و با ۶۶ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت ۵.۴ درصد جمعیت استان و ۵.۶ درصد جمعیت عشایر کشور بوده و از ۲ ایل شاهسون و قره داغ و ۲ طایفه مستقل شاطرانلو و فولادلو تشکیل شده است.
عشایر استان اردبیل ساکن در ۱۱ شهرستان استان، دارای ۴۵ طایفه بوده و در ۵۷۲ قشلاق، ۲۳۷ ییلاق، هفت زیست بوم، ۵۱ سامانه، هزار و ۵۲۷ "ابه"(اقامتگاه موقت) زندگی میکنند.
این عشایر سالانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۴۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر، هزار و ۵۰۰ تن پشم، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر، هشت هزار و ۱۰۰ تن محصولات باغی، ۹۲ هزار تن محصولات زارعی و ۲۳ هزار متر مربع صنایع دستی مانند فرش، گلیم و جاجیم تولید میکنند.
هماکنون عشایر استان در بین ۱۲۰ ایل شناسنامه دار کشور در جایگاه سوم، از لحاظ مرتع در رتبه چهارم، تعداد دام در رتبه پنجم و از لحاظ جمعیت در جایگاه هشتم قرار دارد و یکی از ایلهای بزرگ کشور محسوب میشود.
عشایر استان اردبیل نیمی از سال را در قشلاقات شمال استان و نیمی دیگر را در ییلاقات سبلان و ارتفاعات کوههای باغرو و بزغوش سپری میکنند و شغل اصلی آنها دامپروری بوده و به نگهداری ۱.۵ میلیون واحد دامی مشغول هستند.
نظر شما