حسین یونسی روز شنبه در قرارگاه احیای تالاب انزلی عنوان کرد: به محض اینکه محیط زیست مجوز نهایی را برای انجام کار بدهد، پروژه شروع می شود.
وی توضیح داد: ما پنج پهنه برای انجام عملیات رسوب برداری مد نظر داریم و باید کارگروهی فوری تشکیل شودتا پس از انتخاب پیمانکار ، عملیات اجرایی آغاز گردد.
مدیر کل بنادر و دریانوردی گیلان گفت : با وجود اینکه با کاهش تراز آب دریای خزر مواجهیم اما توانستیم کل اسکله های بندر را به شرایط ایده آل برسانیم و امروز هم لایروبی کانال بندرگاه انزلی را آغاز کرده ایم و تا رسیدن به عمق کافی کار ادامه دارد.
یونسی در زمینه موضوع اسکله شماره ۱۰ که پیش از این از سوی برخی مسئولان از جمله محیط زیست به عنوان مانعی جدی برای جریان آب در بندرگاه و تالاب انزلی عنوان شده بود هم تصریح کرد: این موضوع در دست مطالعه است و تا یک ماه آینده تعیین تکلیف می شود.
وی عنوان کرد:
۸۰۰ قایقران از این تالاب انزلی ارتزاق می کنند
نماینده مردم بندر انزلی نیز در این نشست با بیان اینکه اسکله شماره ۱۰ مانع جدی جریان آب است ، گفت: بهترین سیستمی که می تواند آبراهه ها را احیا کند خودپالایی تالاب است .
احمد دنیامالی با بیان اینکه در آن زمان برای اینکه اسکله ها و کشتی ها آسیب نبیند این اسکله ساخته شد ؛ اظهار داشت: ۸۰۰ قایقران ما از این تالاب ارتزاق می کنند ؛ باید بدانیمدنبال چه هستیم بعد اقدام کنیم.
وی ادامه داد: باید ذهنمان را تنظیم کنیم که بدانیم چقدر منابع داریم و اقدام کنیم ؛شیلات باید حفظ ذخایر را داشته باشد و هرچه تالاب رکود داشته باشد مشکل آن بیشتر می شود .
مدیرکل جهاد کشاورزی هم در این جلسه گفت: کارگروه های رفع تداخل در چهار شهرستان حاشیه تالاب از چند ماه قبل فعال شده و طی قراردادی که با مشاور منعقد شد در سه وسعت ۱۵ هزار هکتار، ۸ هزار و ۲۰۰ و یک هزار و ۴۰۰ هکتاری اقدامات شروع شده است.
صالح محمدی افزود: ااز طریق منابع طبیعی به آب منطقهای مکاتبه رسمی صورت گرفت و رفع تداخل انجام شد و بخش دیگر هم در تداخل اراضی ملی و واگذاری بود که در کار گروه رفع تداخل و با تفسیر عکس های دهه ۴۰ و ۶۰ و واگذاری های اراضی ملی مشخص میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون درسطح شهرستان و استان از سه هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی تالابی رفع تداخل انجام شده است، تصریح کرد با رفع تداخلات به زودی صدور اسناد کشاورزی برای کسانی که در حاشیه تالاب فعالیت میکنند انجام می شود. شده و در آینده نزدیک پایان رفع تداخل اعلام میشود که بتوانیم برای حقوق مکتسبه به صورت قانونی اقدام کنیم.
تالاب بین المللی انزلی با مساحتی بیش از ۲۰ هزار هکتار که از شمال به انزلی، از جنوب به صومعهسرا، از شرق خمام، از جنوب شرقی به رشت و از غرب به کپورچال و آبکنار انزلی محدود است ،سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب های بینالمللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسید ؛همچنین سازمان بینالمللی حیات پرندگان، این تالاب را به عنوان زیستگاه با اهمیت برای پرندگان تشخیص داده و جزو تالابهای طبیعی و آب شیرین کشور و از جمله زیباترین مناظر آبی منطقه است.
تالاب انزلی محل تخم ریزی آبزیان و پناهگاه و مامن پرندگان بومی و مهاجر است، این تالاب که با بیش از ۱۰۰ گونه پرنده، ۵۰ گونه ماهی و صدها گونه موجودات گیاهی اکوسیستم کمنظیری دارد، از سال ۱۳۵۴ جزو تالابهای بینالمللی تحت حفاظت شناخته شد و مهمترین منبع تکثیر و تولید ماهیان خاویاری و استخوانی دریای خزر است ؛علاوه بر این سالانه پذیرای مسافران بیشمار داخلی و جهانگردان خارجی است.
نظر شما