گام بلند زنجان برای اشتغالزایی و رونق اقتصادی

زنجان - ایرنا - اشتغال و کارآفرینی از دغدغه‌های اصلی دولتمردان هر جامعه‌ای محسوب می‌شود که در این راستا در استان زنجان نیز گام‌های بلندی برای اشتغالزایی و ایجاد رونق اقتصادی با خلق فرصت‌های شغلی جدید برداشته شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نبود شغل مناسب برای نیروی کار هر جامعه علاوه بر معضلات اقتصادی، انواع آسیب های اجتماعی را ایجاد می کند به همین جهت ایجاد زمینه های اشتغال و کارآفرینی از اولویت های اصلی مسوولان است تا از این طریق علاوه بر گردش چرخ اقتصاد، جامعه را از آسیب هایی همچون انواع بزهکاری، جرایم اجتماعی و ناهنجاری های ناشی از بیکاری و فقر محافظت کنند.

اشتغال و پویایی بخش اقتصاد موجب ارتقای کیفیت زندگی و رضایتمندی افراد، افزایش بهداشت روانی و سلامت جامعه می شود به طوریکه براساس مطالعات انجام شده وجود شغل مناسب و جایگاه اجتماعی مطلوب در جامعه رابطه مستقیم و معناداری با کاهش اعتیاد، درگیری و معضلات خانوادگی و بسیاری از آسیب های اجتماعی و ناهنجاری ها دارد چون در جامعه‌ای که افراد بیشتر وقت خود را صرف کار می کنند، زمانی برای رفتارهای ناهنجار باقی نمی‌ماند در واقع ایجاد اشتغال به‌طور مستقیم و غیرمستقیم بسیاری از مسائل اجتماعی را رفع می‌کند.

همچنین اشتغالزایی در روستاها نیز نقش مهمی در جلوگیری از مهاجرت جوانان روستایی که دارای توانمندی، مهارت و تحصیلات دانشگاهی هستند، ایفا می کند و پشتیبانی های لازم و بستر سازی برای اشتغال جوانان روستایی علاوه بر رونق اقتصادی در روستاها، معضل حاشیه نشینی در شهرها را نیز کاهش می دهد.

از همین رو خبرنگار ایرنا مرکز زنجان برای اطلاع از وضعیت اشتغال استان و میزان تحقق برنامه های پیش بینی شده در این خصوص با اسماعیل آقاجانلو مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت و گو کرده است.

ایرنا: تعهدات اشتغال استان در سال جاری به چه میزان محقق شده است؟

آقاجانلو: اشتغال هدفگذاری شده برای سال ۱۴۰۱، ۱۴ هزار و ۱۷۰ فرصت شغلی است که دستگاه های اجرایی با ثبت آمار در سامانه رصد در حال تحقق آن هستند.

خوشبختانه با تلاش دستگاه های اجرایی استان بخش عمده این هدفگذاری محقق شده است و تا پایان سال نیز به طور کامل محقق خواهد شد.

گام بلند زنجان برای اشتغالزایی و رونق اقتصادی

ایرنا: چه میزان مجوز مشاغل در استان صادر شده است؟

در بخش مشاغل خانگی از ابتدای امسال تا به امروز یک هزار و ۹۸۹ مجوز صادر شده که از این تعداد یک هزار و ۹۱۰ مجوز به صورت مستقل و ۷۹ مورد هم به صورت پشتیبان بوده است.

از کل مجوزهای صادره یک هزار و ۱۶۰ طرح جهت دریافت تسهیلات به بانکهای عامل ارسال شد که تا به امروز تسهیلات به ۸۸۳ طرح پرداخت شده است و روند پرداخت همچنان ادامه دارد.

مجوزهای صادر شده در استان بیشتر در بخش فرش، گلیم و دوزندگی و رشته های مرتبط بوده است.

ایرنا: تسهیلات اشتغالزایی اختصاص یافته به استان در سال جاری چه میزان بوده است؟

امسال یک هزار و ۴۱۲ میلیارد تومان تسهیلات حمایتی ایجاد شغل پایدار در قانون بودجه با نام جزء ۲ بند ب تبصره ۱۶ در اختیار استان قرار داشت که توسط هشت کارگزار منتخب تشکیل پرونده شد و جهت پرداخت تسهیلات به بانکهای عامل ارسال گردید.

ایرنا:چند مرکز کاریابی در استان زنجان فعال است؟

در استان زنجان ۱۸ کاریابی فیزیکی، هفت کاریابی الکترونیکی و یک کاریابی بین المللی فعالیت دارد که در امر به کارگماری نیروی کار در کارگاه های مشمول قانون کار فعالیت می کند.

همچنین ۲۳ مرکز کارآفرینی و یک کافه کارآفرینی مجوز دریافت کرده که در امر آموزش کارآفرینی و حمایت از کارآفرینان برتر و برگزاری جشنواره فعالیت دارد.

صدور مجوزهای موسسات مشاوره شغلی و کاریابی های داخلی در مدت ۱۰ روز انجام می شود و مراحل مرتبط با صدور مجوز، به صورت الکترونیکی است.

کاریابی های استان با ارائه مشاوره های تخصصی اشتغال به کارفرمایان و کارجویان و معرفی فرصت های شغلی به بیکاران، نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری استان ایفا می کنند.

گام بلند زنجان برای اشتغالزایی و رونق اقتصادی

حفظ و نگهداری از اطلاعات شخصی و هویتی جویندگان کار و نیز اقدام در چارچوب دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های ابلاغی توسط موسسه های کاریابی ضروری است و شناسایی و برخورد با کاریابی های غیر مجاز حتی در فضای مجازی با همکاری انجمن صنفی کاریابی‌های استان به صورت جدی پیگیری می شود.

متقاضیان دریافت مجوز تاسیس کاریابی های غیردولتی داخلی برای ثبت نام درخواست خود می توانند به نشانی karyabi-mojavvez.mcls.gov.ir مراجعه کنند.

ایرنا: در خصوص ممنوعیت های اشتغال اتباع بیگانه در استان توضیح دهید؟

براساس بخشنامه‌های وزارت کشور هرگونه به کارگیری یا اشتغال به کار مستقل اتباع افغان که پروانه کار ندارند در استان ممنوع است.

دستگاه‌های اجرایی استان باید در زمان انعقاد قرارداد اجرای هرگونه پروژه، موضوع ممنوعیت به‌کارگیری اتباع افغان را که مجوز کار ندارند به‌عنوان یکی از مفاد قرارداد ثبت و در زمان اجرا پیگیری کنند.

گام بلند زنجان برای اشتغالزایی و رونق اقتصادی

برای مقابله با به‌کارگیری اتباع افغان که مجوز کار ندارند در واحدهای صنفی و صنعتی استان، دستگاه‌های مختلفی مثل نیروی انتظامی وظایفی بر عهده دارد که مرکزیت آن بر عهده وزارت کشور و اداره اتباع خارجی استانداری است.

نظارت بر اجرای مفاد قرارداد بر عهده کارفرما و دستگاه برگزارکننده مناقصه است همچنین نظارت بر ممنوعیت به کارگیری اتباع افغان که مجوز کار ندارند از طرف پیمانکار نیز یکی از وظایف کارفرما است که باید در صورت ترک فعل، برابر مقررات اقدام شود.

در حال حاضر تعدادی از اتباع برخی کشورها در استان مشغول به کار هستند و البته اتباع سایر کشورها برای اشتغال در استان باید مجوز کار داشته باشند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha