عرق‌ریزی راهداران خراسان رضوی در جاده‌های سرد + فیلم

مشهد- ایرنا- خدمات زمستانی راهداران خراسان رضوی در سه ماه اخیر مرهون تلاش ۷۳ گروه بوده است اما جاده کوهستانی و ترانزیتی درگز - قوچان با بارش پرپشت برف و ریزش کم‌سابقه بهمن، به نماد تلاش‌های شبانه روزی راهداران استان تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، شهرستان مرزی و کوهستانی درگز با ۷۵ هزار نفر جمعیت، واقع در ۲۵۴ کیلومتری شمال مشهد و مجاورت مرز ایران و ترکمنستان، علاوه بر چهار شهر درگز، لطف‌آباد، نوخندان و چاپشلو، ۱۲۲ روستا دارد که نیمی از آنها جمعیتی بیش از ۲۰ خانوار دارند.

این شهرستان که در میان کوه های سر به فلک کشیده احاطه شده، تنها از طریق یک مسیر فرعی به شهرستان کلات و از جاده ای سخت‌گذر به شهرستان قوچان راه دارد که با انسداد جاده اصلی درگز-قوچان عملا ارتباط این شهرستان با دیگر نقاط استان خراسان رضوی قطع می شود.

جاده درگز - قوچان با داشتن چندین گردنه برفگیر در فصول بارش معمولا همیشه بارانی، برفی و یا مه آلود است و گردنه "تیوان" در شهرستان درگز بیش از دیگر محورهای کوهستانی این شهرستان تحت تاثیر پدیده های جوی است.

عرق‌ریزی راهداران خراسان رضوی در جاده‌های سرد + فیلم

وقوع بهمن کم سابقه در گردنه تیوان

بارش برف در محدوده شهرستان های شمالی درگز و قوچان در روزهای ۲۴ تا ۲۶ بهمن به اوج خود رسید و در نهایت با پایان یافتن بارشها، جاده ترانزیتی درگز- قوچان پس از آن در پدیده ای نادر سه بار با ریزش بهمن بسته شد.

در خصوص این جاده نماینده شورای اسلامی شهرستان درگز در شورای اسلامی استان به ایرنا گفت: تامین ایمنی در جاده سخت گذر درگز- قوچان، که مردم محلی به علت تکرار تصادفات دلخراش به آن لقب جاده مرگ داده اند، بسیار سخت است.

محسن محمودی افزود: با وجود حاکمیت ویژگی های جوی خاص در گردنه های درگز و قوچان، انصاف باید داد که عملکرد راهداران قابل قبول و شایسته قدردانی است.

وی که خود در روز ۲۷ بهمن ماه برای مدتی در ترافیک این جاده گرفتار شده بود، اظهار داشت: از حدود ۱۲ سال قبل به این سو سابقه ای از وقوع بهمن در گردنه های پربرف درگز و یا قوچان نداشتیم اما امسال در پدیده ای کم سابقه، بهمن سه مقطع از این جاده را بست که با واکنش سریع راهداران مسیر بازگشایی شد.

عرق‌ریزی راهداران خراسان رضوی در جاده‌های سرد + فیلم

پنج بار بسته شدن جاده درگز در ۴۸ ساعت

جاده درگز-قوچان با بارش برف و وقوع کولاک و کاهش دید رانندگان از عصر روز ۲۵ بهمن تا صبح ۲۶ بهمن ۲ مرتبه بسته شد تا خطری متوجه رانندگان و خودروهای گذری عمومی و تجاری از این جاده نشود.

بر اساس اعلام مرکز مدیریت راه های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی، ریزش نخستین نوبت بهمن پیش از ظهر ۲۷ بهمن ماه در کیلومتر ۷۰ جاده درگز به قوچان (گردنه تیوان) با ارتفاع ۲.۵ متر و در طول ۲۰ متر به وقوع پیوست که مسیر در کمتر از یک ساعت بازگشایی شد.

ریزش دومین بهمن در کیلومتر ۶۸ محور درگز به قوچان با ارتفاع ۲ متر و طول ۲۰ متر این جاده را بست که باز هم جاده در کمتر از یک ساعت بازگشایی گردید.

سومین ریزش بهمن نیز در کیلومتر ۷۴ جاده درگز به قوچان به ارتفاع سه متر و طول ۳۵ متر جاده را برای سومین بار بست که راهداران برای سومین بار مسیر را از بهمن پاکسازی کردند.

معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار درگز در دقایق اولیه سقوط نخستین بهمن در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت که وقوع این بهمن موجب انحراف یک دستگاه تریلی از مسیر و برخورد با حفاظ کنار جاده شد.

علی اکبر محدث با بیان اینکه در این حادثه به راننده تریلی آسیبی نرسید، افزود: با تلاش عوامل راهداری مسیر درگز- قوچان بازگشایی شده اما به علت برخورد تریلی با کوه، مسیر قوچان به سمت درگز همچنان مسدود است.

مخالفت با بسته شدن طولانی‌مدت جاده درگز-قوچان

با توجه به انزوای جغرافیایی درگز و وجود پایانه مرزی لطف آباد در این شهرستان، بازگشایی این جاده از اهمیت بالایی برخوردار است و فرماندار درگز با قدردانی از تلاش راهداران گفت: در ابتدا مسوولان محلی در حوزه راه خواستار انسداد مسیر بودند تا از اتمام ریزش بهمن ها اطمینان حاصل کنند.

محمد کرمی به خبرنگار ایرنا افزود: با این حال در گفتگو با اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی، تصمیمی برای بسته اعلام کردن بلندمدت جاده ترانزیتی درگز- قوچان اتخاذ نشد.

رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان درگز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص بهمن های سه گانه بهمن ماه، گفت: حادثه وقوع بهمن در محدوده گردنه تیوان و ۷۵ کیلومتری شهر درگز و پنج کیلومتری راهدارخانه تیوان روی داده است.

هاشم بهمن یار افزود: وقوع بهمن دوم و سوم نیز در فاصله چند کیلومتری از بهمن نخست روی داده و خوشبختانه هیچ یک از سه حادثه تلفات جانی و خسارت نداشته است.

وی اظهار داشت: در مجموع ۲ دستگاه خودرو سبک و چهار دستگاه خودرو سنگین شامل لودر، گریدر، برف خور و یک دستگاه کامیون ۱۰ چرخ شن و نمک پاش در عملیات بازگشایی این مسیر از بهمن مشارکت داشته اند.

عرق‌ریزی راهداران خراسان رضوی در جاده‌های سرد + فیلم

برقراری ترددهای ترانزیتی با ترکمنستان

مدیر پایانه مرزی لطف آباد درگز نیز با اشاره به اهمیت این پایانه مرزی، گفت: طی این ایام روزانه حدود ۳۱۰ تا ۳۲۰ ناوگان صادراتی و ترانزیتی در این مرز تردد داشته اند.

محسن رکنی افزود: در حال حاضر بیشتر ناوگان ترکیه ای، ترکمنستانی و ایرانی و بعد قرقیزستانی، قزاقستانی و تاجیکستانی در این مرز تردد دارند لذا باز بودن این مرز زمینی بسیار حایز اهمیت است.

وی گفت: در پی بارش شدید برف و کولاک، جاده درگز-قوچان ۲۶ بهمن ماه مسدود اعلام شد اما از آنجا که این انسداد در شب اتفاق افتاد و روز بعد، یعنی ۲۷ بهمن، مسیر باز شد، اختلال چندانی در تردد ناوگان ترانزیتی در این مسیر ایجاد نشد.

مدیر پایانه مرزی لطف آباد ادامه داد: با توجه به تلاش همکاران راهدار، پس از وقوع سه بهمن متوالی از ظهر تا عصر ۲۷ بهمن ماه، مسیر بلافاصله بازگشایی شد و در این مقطع نیز خللی درازمدت در تردد ناوگان جاده ای و ترانزیتی بروز نکرد.

کمبودهایی که مخل فعالیت راهداران خراسان رضوی است

به گزارش ایرنا، راهداری خراسان رضوی، که باید تردد جاده‌ای ۳۳ شهرستان مختلف این استان را با شرایط و اقلیم‌های متفاوت پوشش و سروسامان دهد، در بارشهای زمستانی علاوه بر مخاطرات طبیعی با کمبود نیروی انسانی و فرسودگی ناوگان راهداری دست و پنجه نرم می کند.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی در این خصوص گفت: متوسط عمر ناوگان فعال راهداری استان شامل ۶۶۳ دستگاه خودرو سبک، نیمه سنگین و سنگین، ۲۷ سال است.

علیرضا خجسته افزود: البته عمر ناوگان سبک راهداری با میانگین ۱۷ سال کمتر از سایر بخش های ناوگان است که با توجه به میانگین بالای عمر ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین راهداری، نوسازی و جایگزینی دستگاههای روزآمد قطعا در افزایش کارایی و عملکرد خدماتی این اداره کل تاثیرگذار خواهد بود.

وی اظهار داشت: هم اینک شهرستان مشهد با داشتن مسیرهای بزرگراهی پرتردد مشهد- باغچه، مشهد - تربت حیدریه و مشهد - چناران و همچنین جاده های فریمان، کلات و سرخس و گردنه و مسیرهای کوهستانی در شهرستان های قوچان و درگز و جاده های کوهستانی در بخش احمدآباد مشهد از اهمیت بسزایی در عملیات راهداری زمستانی استان برخوردار است.

به گزارش ایرنا، خراسان رضوی با پنج هزار و ۲۰۰ کیلومتر راه آسفالته اصلی و فرعی، هفت هزار و ۶۰۰ کیلومتر راه آسفالته روستایی و هفت هزار و ۷۶۰ کیلومتر راه غیرآسفالته در جایگاه دوم کشور از نظر طول راه‌ها قرار دارد.

این استان ۵۱ گردنه در راه‌های شهری خراسان رضوی به طول ۵۴۵ کیلومتر، ۱۷۲ گردنه در راه‌های روستایی استان به طول ۵۷۴ کیلومتر و ۱۳۶ منطقه کولاک‌گیر و مه‌گیر به طول ۵۸۶ کیلومتر دارد که معمولا در زمستان این مقاطع کانون آسیبها و حوادث جاده ای است و امسال راهداران استان در قالب ۷۲ گروه با ۵۳۴ خودرو مخصوص برف‌روبی در جاده های استان مستقر شده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha