خسرو شهبازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲۲۰ واحد گلخانه فعال به مساحت ۶۱.۵ هکتار در سطح ۱۶ شهرستان استان وجود دارد که ۶۱۵ نفر به طور مستقیم و یکهزار و ۲۳۰ نفر به طور غیر مستقیم در این گلخانه ها اشتغال دارند.
وی با اشاره به اینکه توسعه گلخانه های استان از ابتدای سال جاری ادامه داشته، اضافه کرد: این توسعه ۴۳ واحد به مساحت کل ۱۵.۲ هکتار بوده است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: عمده محصولات تولیدی گلخانه های استان شامل خیار، گوجه فرنگی، توت فرنگی، گیاهان دارویی، نهال، گل شاخه بریده، گل و گیاهان زینتی، نشا و سایر محصولات است.
شهبازی اظهار کرد: هفت طرح بزرگ مقیاس گلخانه ای به مساحت ۲۱۹ هکتار و مساحت مفید گلخانه ۱۴۷.۵ هکتار توسط سرمایه گذاران در شهرستان های خوی، ارومیه، پیرانشهر، نقده و پلدشت در دست پیگیری و احداث است.
وی با اشاره به مزیتهای کشت گلخانه ای گفت: کاهش ۱۰ برابری مصرف آب در کشت گلخانه ای مهمترین مزیت این نوع کشت بوده که لازم به فرهنگ سازی و ترویج است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه انواع سبزی و صیفی به میزان بیش از ۱۰ هزار تن در این گلخانه ها تولید می شود، اضافه کرد: سالانه ۲۳۸.۷ تن توت فرنگی، ۱۴۳تن گیاه دارویی، ۶۰ تن میوه درختی، ۲.۶۲ میلیون اصله نهال، ۲.۵ میلیون شاخه گل، ۳.۲ میلیون گل و گیاه گلدانی، ۲۰ میلیون بوته نشاء سبزی و ۲ میلیون بوته نشاء گیاهان دارویی در گلخانه های استان تولید می شود.
بیشتر بدانید:
توسعه ۴۲ هکتاری مساحت گلخانههای آذربایجان غربی در دستور کار است
توسعه گلخانهها گامی بلند برای رشد بهرهوری و اشتغال در آذربایجانغربی
طبق گفته های وی بیشترین تعداد گلخانه های استان در شهرستان ارومیه قرار دارد و برای احداث هر متر مربع گلخانه براساس نوع سازه و میزان پیشرفته و مدرن بودن تجهیزات مورد استفاده ۲۰ تا ۲۵ میلیون ریال هزینه لازم است.
وی با بیان اینکه ۲۳۰ هزار نفر بهره بردار بخش کشاورزی در آذربایجان غربی فعال هستند و بیش از ۳۳ درصد از اشتغال استان در بخش کشاورزی است، گفت: در سال گذشته ارزش ریالی تولیدات محصولات کشاورزی آذربایجان غربی حدود ۳۱ هزار میلیارد تومان بوده که بیانگر اهمیت توجه به این بخش است.
شهبازی در باره مزایای این نوع کشت گفت: تولید پایدار محصول در تمام فصول سال، عملکرد بالای تولید ۱۰ برابر بیشتر نسبت به کشتهای مشابه در فضای باز، بهینه کردن وکاهش مصرف آب تا ۱۰ برابر کمتر از کشتهای مشابه در فضای باز از مهمترین مزیتهای این نوع کشت است.
وی کنترل بهتر آفات و بیماریها در کشت گلخانه ای را مهم بیان کرد و افزود: امکان تولید محصول در اراضی با خاک غیر قابل کشت به روش کشتهای بدون خاک، استفاده راحت از روشهای مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی در گلخانه ها و تولید محصولات سالم، ایجاد اشتغال مخصوصا برای فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی از جمله مزایای کشت گلخانه ای است.
به گزارش ایرنا ۲۳۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان اشتغال دارندکه توسعه بهره وری در این راستا از مهمترین مسایل مطرح در استفاده بهینه از سرمایه های آب و خاک است.
آذربایجانغربی یکی از مهمترین قطبهای کشاورزی محسوب میشود که میتوان برای برون رفت از بحران کمآبی دریاچه ارومیه و بحران خشکسالی و توسعه کشاورزی پایدار و مدرن، کشت گلخانهای در استان را توسعه داد.
ارزآوری مناسب و ایجاد اشتغال در زمینه گلخانه در استانهایی مانند آذربایجانغربی که دارای مرزهای مشترک با کشورهای خارجی و نیز آب و هوای مطلوب برای کشاورزی و تولید اقتصادی است موضوعی است که نمیتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد.
نظر شما