۲۲۰ شرکت دانش بنیان  البرز از حمایت مالی بهره مند هستند

کرج - ایرنا - مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز گفت: ۲۲۰ شرکت دانش بنیان این استان از حمایت ها و تسهیلات مالی این صندوق بهره مند هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر علیرضا باباخان عصر روز یکشنبه در نشستی که با حضور خبرنگاران برگزار شد، با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان، خلاق، نوآور و فناور می توانند از این حمایت ها برخوردار باشند، افزود: صندوق با اعطای تسهیلات و صدور ضمانت نامه های بانکی از شرکت های دانش بنیان حمایت می کند.

وی با اشاره به اینکه تسهیلات اعطا شده از سوی این صندوق ارزان قیمت و همراه با تنفس می باشد تا از عهده بازپرداخت آن برآیند، اظهار کرد: صندوق پژوهش و فناوری البرز با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری تا امروز ۲۵ میلیارد تومان به شرکت های دانش بنیان تسهیلات اعطا کرده است.

وی گفت: شرکت های دانش بنیان تسهیلات شان را به ۲ صورت خُرد و کلان دریافت می کنند که تسهیلات خُرد در داخل استان و کلان از سوی تهران پیگیری می شود که ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات خُرد بوده است.

باباخان افزود: سقف تسهیلات ارایه شده به شرکت های دانش بنیان ۵۰۰ میلیون تومان بود که اکنون به ۲ میلیارد تومان افزایش یافته است.

ضمانت صندوق پژوهش و فناوری از شرکت های دانش بنیان

باباخان یکی دیگر از حمایت های این صندوق از شرکت های دانش بنیان را در حوزه صدور ضمانت های بانکی دانست و اظهار کرد: یکی از چالش های جدی شرکت های دانش بنیان ارایه ضمانت نامه در هنگام انعقاد قرارداد می باشد زیرا این شرکت ها بنیه مالی ضعیفی دارند و سرمایه آن ها غیرمشهود بوده و دانش آن ها می باشد.

وی گفت: زمانی که این شرکت ها درصدد شرکت در مناقصه ای هستند بایستی ضمانت نامه بانکی ارایه کنند که به دلیل نداشتن وجه مورد نیاز بانک برای صدور ضمانت نامه سخت گیری زیادی به آن ها می کند که این ضمانت را صندوق بر عهده می گیرد.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز افزود: در این مورد صندوق به جای ۱۰ درصد سودی که بانک ها ازاین شرکت ها دریافت می کنند پنج درصد سود دریافت می کند که بیانگر تخفیف ۵۰ درصدی به این شرکت ها می باشد.

وی تصریح کرد: همچنین بانک از این شرکت ها کارمزد ۲.۲۵ درصد دریافت می کند که صندوق فقط ۱.۵ درصد سود دریافت می کند بطوریکه در این ۲ سال ۴۸۰ میلیارد تومان ضمانت برای این شرکت ها صادر کرده ایم.

سرمایه گذاری خطرپذیر صندوق پژوهش و فناوری در حوزه دانش بنیان

باباخان یکی دیگر از حمایت ها از شرکت های دانش بنیان را سرمایه گذاری خطرپذیر دانست و گفت: در سال اول تشکیل این صندوق که از سال ۱۳۹۹ فعالیت خود را آغاز کرده بیشتر بر روی اعطای تسهیلات و صدور ضمانت نامه تمرکز داشتیم و امسال سرمایه گذاری خطرپذیر را هم شروع کردیم که در سود و زیان هر طرحی شریک می شویم که برای شرکت آورده هم به صورت نقدی و هم غیرنقدی است.

وی افزود: با اجرای این طرح کمک به توسعه بازار شرکت و کمک به تکمیل تیم سرمایه انسانی، مالی و حقوقی شرکت می شود که این نوع حمایت باعث می شود از سرمایه گذاری عادی جدا شود زیرا نه تنها در سود و زیان شریک هستیم بلکه در طول دوران مشارکت توزیع سود نداریم و در پایان دوره مشارکت این سود را دریافت می کنیم.

وی یادآور شد: در حوزه تجاری سازی و بازار شرکت خلق آفاق را راه اندازی کرده ایم که برای صادرات محصولات شرکت های دانش بنیان کار می کند.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری اضافه کرد: صندوق در این نوع حمایت از شرکت های دانش بنیان نیز در سال جاری ۷۵ طرح برای سرمایه گذاری داشت که ۲ طرح را به صورت ویژه برای سرمایه گذاری انتخاب کرده که در حوزه گیاهان دارویی و بازیافت زباله است.

تقویت زیرساخت های تجاری سازی فناوری با راه اندازی شتاب دهنده ها

باباخان در ادامه با اشاره به اینکه در این ۲ سال فعالیت صندوق در استان البرز متوجه یکسری خلاءهایی شدیم ، گفت: یکی از این خلاءها در البرز ضعف زیرساخت های تجاری سازی فناوری بود که خودمان شروع به تقویت این زیرساخت ها کردیم، به طوریکه از ابتدای سال جاری با همکاری پارک علم و فناوری شروع به ساخت یک مجتمع برای استقرار شتاب دهنده های صنعتی با نام مجتمع «سردار قاسم سلیمانی» کردیم که مخاطب اول این مجتمع جوانانی هستند که دارای دو ویژگی هستند که ویژگی اول سواددار بودن و داشتن همت کار است و دیگری نبود فضای فیزیکی کار، نبود پشتوانه مالی، نبود تجربه، عدم دسترسی به بازار است.

وی تصریح کرد: اگر جوانی دارای طرح، دانش و همت باشد می تواند در این مجتمع منابع مالی و دسترسی به بازار را به دست بیاود تا بتواند کسب و کار خود را راه اندازی کند.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز گفت: این کار دیگری برای اولین بار در ایران در البرز انجام می شود که با عنوان «مرکز توسعه و تولید قراردادی وینووا»(CDMC) از هفته آینده شروع به کار می کند و در این مرکز الگوهای موفق برای برقراری ارتباط بین دانشگاه و صنعت مستقر می شوند.

وی با بیان اینکه صفر تا ۱۰۰ دانش فنی نیاز مربوطه را با همکاری بچه های دانش بنیان دست می یابیم، افزود: این مرکز خلاء صنعت در حوزه فناوری را پوشش می دهد و کمک به واحدهای تحقیق و توسعه مستقر در صنایع می کند.

باباخان با اشاره به اینکه ۱۱ CDMC از جمله صنعت، لوازم خانگی، پتروشیمی، صنایع غذایی و برق طراحی شده اند تا در این مرکز مستقر شوند، تصریح کرد: در هر کدام یک صنعتگر بزرگ حضور دارد که صندوق هم در کنار آن ها است.

و ی این الگو را در کشور قابل تکثیر دانست که متولی آن معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می باشد و افزود: با استقرار این ۱۱ شتاب دهنده صنعتی هر کدام ۱۰ شرکت مرتبط خود را شکل خواهندداد که در یکسال به ۱۱۰ شرکت می رسد که در نتیجه حداقل در هر سال برای یک هزار نفر در حوزه دانش بنیان اشتغالزایی انجام می شود.

البرز در جذب سرباز فناور غفلت کرده است

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز به اجرای طرح سرباز فناور که از سال گذشته آغاز شده اشاره کرد و گفت: یکی از دغدغه های شرکت های فناور و دانش بنیان گذران دوران سربازی اعضای این شرکت ها می باشد که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طرحی را اجرا کرده تا این جوانان ۶ هفته دوره آموزشی خود را بگذرانند و سپس مابقی دوران سربازی خود را را در شرکت دانش بنیان خودشان باشند که در دوره سربازی شان علاوه بر دریافت حقوق سربازی بیمه هم می شوند.

وی افزود: در سراسر کشور در ۱۰ ماه اخیر بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر سرباز فناور داشته ایم ولی متاسفانه فقط ۲۲ نفر از آنها در البرز بوده اند که نشان می دهد شرکت های دانش بنیان البرز از این امکان غافل هستند.

باباخان در این بخش سخنان خود با اشاره به اینکه این صندوق، خصولتی است و ۹۳ درصدسهامداران آن خصوصی، ۶ درصد جهاد دانشگاهی و یک درصد دولتی (دانشگاه علوم پزشکی) است، اظهار کرد: سرمایه این صندوق ۳۰ میلیارد تومان است که تا ۲ هفته آینده به ۱۰۵ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.

استان البرز دارای ۳۸۰ شرکت دانش بنیان است که از این تعداد ۱۰۰ شرکت در پارک علم و فناوری استان مستقر هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha