به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد دهقان بنادکی پنجشنبه شب در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان با اشاره به اینکه ستاد بحران و ستاد خدمات سفر از ۱۵ اسفندماه جاری تا ۱۵ فروردینماه سال ۱۴۰۲ آمادگی کامل دارد افزود: همه دستگاههای اجرایی از نظر امکانات و نیروهای لازم و ضروری از آمادگی کافی برخوردار باشند.
وی همچنین بر آماده باش دستگاههای مربوطه در مواقع بحران یا در مناطق مواجه به پیک ترافیکی تاکید و به افتتاح پایگاه امداد و نجات هلال احمر دهستان تنگچنار و مدرسه شاهد مهرعظام در ایام نیمه شعبان و آستانه عید نوروز خبر داد و گفت: با افتتاح این پایگاه میتوانیم از خدمات آن در ایام نوروز استفاده کنیم.
این مسئول با بیان اینکه سال گذشته آمار فوتی ایام نوروز در سطح استان آمار نسبتا بالایی بوده است بیان کرد: با توجه به اینکه شهرستان مهریز به علت مسیر پرتردد، نقاط حادثهخیز دارد امیدواریم با اجرای برنامههای پلیس راهور و حضور فیزیکی در مناطق پرتردد آمار فوتی نداشته و تصادفات را در این تعطیلات کاهش دهیم.
دهقان با بیان اینکه شهر مهریز دارای مناطق دیدنی تاریخی و فرهنگی و گردشگری است به اهمیت بیان ظرفیتهای منطقه برای مسافران و میهمانان اشاره کرد و گفت: باید همه مسئولان با جلب همکاری بخشخصوصی ماموریت خود را در شهرستان شایسته انجام دهند.
بنای اولیه مهریز را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی نسبت دادهاند و آب و هوای آن معتدل و بیابانی است و این منطقه با شرایط خاص جغرافیایی و موقعیت طبیعی در حاشیه کویر از گذشته برای کاروانهای تجاری شاهراهی حیاتی ساخته است.
مهریز با قابلیتهای تفریحی، گردشگری از جمله چشمه زیبای غربال بیز، منطقه تفریحی کوهریگ و آثار باشکوه تاریخی خشتی و غیره همواره پذیرای خیل کثیری از گردشگران داخلی و خارجی است و از مهمترین صنایع دستی آن میتوان از قالیبافی، آهنگری، سریشم، گیوهبافی، سبدبافی و چاقوسازی نام برد.
وجود بناهای تاریخی که سیر تحول و دورههای معماری را در این شهر معرفی میکند همه دال بر غنای فرهنگی و پیشینه آباد تاریخی این منطقه دارد و از جمله آنها میتوان به بناهای باستانی محوطه غربال بیز در دوره اشکانی، قلعه خورمیز در دوره ساسانی، قلاع و کاروانسراهای مربوط به دورههای مختلف معماری اسلامی و وجود بناهای باشکوه اقتصادی و کاروانسراها و باغها اشاره کرد.
مهریز یکی از شهرستانهای ۱۱ گانه استان یزد است که در ۳۰ کیلومتری جنوب مرکز استان و در کنار جاده بینالمللی شمال به جنوب کشور( تهران ، بندر عباس ، یزد و کرمان) قرار دارد و از شمال به بخش مرکزی یزد، از شرق به بخش مرکزی بافق و بخش مرکزی شهرستان شهربابک استان کرمان، از سمت جنوب به شهرستانهای خاتم و سیرجان و از سمت غرب به بخش نیر شهرستان تفت و نیز شهرستانهای ابرکوه و تفت محدود است .
ادامه ارتفاعات شیرکوه در بخش غربی شهرستان موجب تشکیل سفرههای غنی آب زیرزمینی و تعدیل هوای آن نسبت به دیگر نقاط استان یزد شده است و یک بخش مرکزی، پنج دهستان به نامهای ارنان، بهادران، تنگ چنار، میانکوه و خورمیز و ۴۶۸ آبادی دارد و ۴۶ روستای بخش مرکزی آن دارای شورای اسلامی و دهیاری مصوب است.
این شهرستان با داشتن آب و هوای مناسب، شرایط بسیار خوبی را برای کشت انواع محصولات باغی و زراعی از قبیل پسته، گردو، بادام، انجیر، آلو، زردآلو، گندم و جو فراهم آورده و یکی از مهمترین مراکز کشت پسته با بیشترین میزان تولید در استان تلقی میشود.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
نظر شما