به گزارش خبرنگار ایرنا، جعفر مرادی حقیقی روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته منابع طبیعی در سالن جلسات ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزود: جلوگیری از اجرای قوانین موازی و تثبیت مالکیت و برنامهریزی طبق طرح آمایش سرزمینی از جمله مزایای اجرای طرح حدنگاری و رفع تداخلات است.
وی گفت: در بخش حفاظت و امور اراضی در اجرای طرح کاداستر اراضی ملی و دولتی نیز مساحتی بالغ بر ۹میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار در سامانه اداره کل ثبت اسناد و املاک تثبیت مالکیت شد.
مرادی حقیقی ابراز کرد: ۲۴ طرح آبخیزداری با سرمایهگذاری ۲۱ میلیارد تومان به مناسبت هفته منابع طبیعی در استان سمنان به بهرهبرداری میرسد.
وی اضافه کرد: بند خاکی، بند سنگ و ملات و مرمت سرریز بندها از جمله طرحهای آبخیزداری است که در هفته منابع طبیعی در استان سمنان به بهرهبرداری میرسد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بیان کرد: سهم استان سمنان از اعتبارات مصوب سفر رییس جمهور برای اجرای طرحهای بیابانزدایی، آبخیزداری و آبخوانداری طی ۲ مرحله ۱۳۰ میلیارد تومان بود که اکنون ۳۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال در کشور، افزود: سهم استان سمنان در این طرح کاشت ۱۰ میلیون درخت و در هر سال ۲میلیون و ۵۰۰ هزار درخت است.
وی گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری در قالب ۸۹ طرح مکانیکی ، بیومکانیکی و بیولوزیستی در وسعت ۲۰۰ هزار هکتار از حوضه های آبخیز استان سمنان با تخصیص اعتبارات برنامهریزی شده است.
مرادی حقیقی افزود: اجرای عملیات خاکی با حجم بالغ بر ۵۵ هزار مترمک و ساخت سازه های سنگ و ملات، گابیون و سازه بند سبک پایه بتنی با حجم ۵۰ هزار مترمکعب از جمله طرحهایی است که در سالجاری در شهرستانهای مختلف این استان عملیاتی خواهد شد.
ارایه ۲۹ خدمت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در بستر دولت الکترونیک
معاون برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۲۹ خدمت در این اداره کل به صورت غیرحضوری و بر بستر دولت الکترونیک به مردم ارائه میشود.
مجید افرادی تصریح کرد: صندوق توسعه منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان که در سال ۱۳۹۶ به عنوان پنجمین صندوق کشوری افتتاح و آغاز به کار کرد، اکنون به بیش از سه میلیارد و ۸۵۹ میلیون تومان سرمایه رسید.
محمد راستین، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان هم گفت : وسعت عرصههای منابع طبیعی استان پنج میلیون و ۵۰۰ هکتار است که از این وسعت ۲ میلیون هکتار سیلخیز و در اولویت اجرای طرحهای آبخیزداری قرار دارد و اکنون برای ۵۳ حوضه آبخیز در وسعت یک میلیون هکتار از مساحت عرصه سیلخیز طرح مطالعاتی انجام شد و با تخصیص اعتبارات اجرای طرحهای آبخیزداری اجرا میشود.
اجرای طرح جنگلکاری در وسعت ۷۰ هکتار در استان سمنان
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در این نشست گفت: امسال ۷۰ هکتار جنگلکاری و زراعت چوب در استان انجام شد و ۵۰ بوستان روستایی با مشارکت دهیاریها در روستاهای استان سمنان ایجاد شد.
علی ترابی ابراز داشت: معاونت فنی یکی از معاونت های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری است که مجموعه ادارات جنگل با ۳۵۲ هزار هکتار، مرتع و بهره برداری از گیاهان دارویی با سه هزار و ۷۰۰ هکتار و بیابان با پنج هزار و ۲۰۰ هکتار مساحت را تحت پوشش دارد.
وی اظهار داشت: ۲۶ نهالستان خصوصی پرورش نهالهای مثمر و ۲ مرکز تولید نهال جنگلی تحت پوشش ادارهکل منابع طبیعی در شهرستان های شاهرود و سمنان و یک نهالستان بیابانی فعال در حسن آباد شهرستان دامغان وجود دارد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بیان کرد: وسعت مراتع استان بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار است و تا کنون در ۶۶۱ سامانه عرفی مراتع استان طرح مرتعداری تهیه و در دفترخانه اسناد رسمی به دامداران واگذار و همچنین در سالجاری بالغ بر ۲۰ فقره طرح مرتعداری در وسعت ۸۵ هزار هکتار تهیه و بازنگری شد.
نظر شما