بودجه عمرانی کشور ۲۶ درصد افزایش یافت

اردبیل - ایرنا - نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه عمرانی سال ۱۴۰۲ کشور نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد افزایش یافته اما با توجه به افزایش قیمتها و میزان تورم این میزان کافی نیست و باید از فرصت‌های قانونی دیگر برای بخش عمرانی استفاده شود.

صدیف بدری روز یکشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز اردبیل اظهار کرد: امکان افزایش بودجه عمرانی کشور از محل ماده ۵۶ اعتبارات بانک‌ها وجود داشت که با توجه به اختیاری شدن اختصاص آن برای بانکها این فرصت نیز از دست رفت.

وی اضافه کرد: قبلا تامین بودجه عمرانی از محل ماده ۵۶ از سوی بانک‌ها اجباری بود اما از سال قبل اختصاص این منابع برای اختیاری شده است و بانک‌ها عملا زیر بار آن نمی‌روند لذا امکان افزودن به بودجه عمرانی کشور از منبع مالی یاد شده وجود ندارد.

نماینده مردم اردبیل نیر نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تهاتر نفتی فرصتی برای جبران کمبود بودجه عمرانی است و قرارگاه خاتم در اجرای پروژه‌های مرتبط با آن خوب عمل می‌کند اما شرکت‌های خصوصی در این زمینه موفق نبوده اند.

بدری اظهار کرد: به طور کلی طرح‌ها و پروژه‌ها مطالعه می‌شوند و توجیه فنی دارند اما بخش خصوصی متولی پروژه‌ها توجیه اقتصادی طرح‌ها را در نظر می‌گیرد و هر پروژه‌ای که بعد از توجیه فنی، توجیه اقتصادی نیز داشته باشد، می‌تواند مشارکت بخش خصوصی را جلب نماید.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه دستگاه‌های دولتی نیز از حیث دادن اطلاعات لازم در خصوص پروژه‌های نیمه تمام، همکاری مطلوبی ندارند و در نهایت طرح‌ها و پروژه‌ها برای بخش خصوصی از توجیه اقتصادی لازم برخوردار نمی‌شود.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص مولد سازی اظهار کرد: مولدسازی منابع دستگاه‌های دولتی نیز فرصت خوبی است تا طرح‌ها و پروژه‌های زیربنایی و زیرساختی را احیا و تکمیل کند و اگر امسال اجرا شود، جای امیدواری است.

بدری در خصوص مولدسازی منابع مالی وزارتخانه‌ها اظهار کرد: همه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی فهرست و محل منابع مالی قابل مولدسازی خود را دارند و در این رابطه، موضوع مولدسازی منابع راکد وزارت آموزش و پرورش به علت شفافیت آن، زودتر و بیشتر از بقیه وزارتخانه‌ها مطرح شد.

بودجه عمرانی استان اردبیل به تناسب کشور، افزایش دارد

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در مورد بودجه عمرانی استان اردبیل در سال ۱۴۰۲ نیز گفت: در مقایسه با بودجه سایر مناطق کشور، بودجه عمرانی استان اردبیل هم افزایش خواهد یافت. برخی طرح‌ها و پروژه‌ها نظیر راه آهن، از نظر ردیف اعتبار ملی پیوست و رقم مشخصی دارند و از پیوست یک قانون بودجه برخوردار هستند.

بدری ادامه داد: برخی طرح‌ها نظیر تامین آب شرب، طرح‌های میراث فرهنگی و آبیاری مکانیزه اراضی کشاورزی هم از ردیف‌های اعتبار متفرقه یا "گلوبال" برخوردار هستند.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع وضعیت بودجه عمرانی استان در سال ۱۴۰۲، با احتساب ردیف‌های متفرقه، خوب است.

بودجه عمرانی کشور ۲۶ درصد افزایش یافت

نماینده مردم اردبیل نیر نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی درباره بودجه برخی طرح‌های عمرانی استان اردبیل در سال ۱۴۰۱ گفت: در سال گذشته برای طرح‌های بزرگ حوزه تامین آب نظیر سد عنبران و سایر سدها از محل بند ط تبصره ۱۵ بیش از سه هزار میلیارد ریال اعتبار تامین شد.

وی ادامه داد: علاوه بر این از محل ماده ۵۶ بانک‌ها نیز چهار هزار میلیارد ریال بودجه برای پروژه‌های استان تامین کردیم و از محل منابع مالی تهاتر نفتی نیز برای پروژه بزرگراه اردبیل به سرچم و راه آهن حدود سه هزار میلیارد ریال تامین شد.

بدری افزود: خوشبختانه بزرگراه اردبیل به سرچم تا فیروزآباد خوب اجرا می‌شود و از آن طرف نیز، قرارگاه خاتم این پروژه را به خوبی پیش می‌برد اما در تونل‌ها و گردنه‌ها از نظر استاندارد بزرگراه‌ها، مشکلاتی وجود دارد.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به نظر می‌رسد باید برخی پروژه‌های بزرگ نظیر اردبیل -سرچم را با استفاده از منابع مالی تهاتر نفتی به قرارگاه خاتم بسپاریم تا تکمیل شود.

این نماینده مجلس در تشریح سایر طرح‌های عمرانی در حال اجرای استان اردبیل گفت: تونل دوم حیران در حدفاصل استان‌های اردبیل و گیلان احتمال دارد تا پایان سال جاری تکمیل و بهره برداری شود و پروژه راه اردبیل به سرچم و نمین به آستارا در سال ۹۶ دارای ردیف اعتباری است.

استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال غربی ایران و مرز جمهوری آذربایجان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha