۱۰ هزار کیسه زباله و بروشور آموزشی حفاظت از منابع طبیعی در استان سمنان توزیع شد

سمنان - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۱۰ هزار کیسه زباله و بروشور حاوی نکات آموزشی و ترویجی در بین گردشگران نوروزی و همیاران طبیعت با هدف ارتقای فرهنگ حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی و محیط زیست در بین مردم توزیع شد.

به گزارش ایرنا، جعفر مرادی حقیقی روز یکشنبه درحاشیه گشت نوروزی روز طبیعت (۱۳ فروردین) در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: انتظار می‌رود مردم محل اسکان خود را در اماکنی انتخاب کنند که از پوشش گیاهی و جنگلی کمتری برخوردار باشد و از لگدمال کردن گیاهان و شکستن سرشاخه‌های درختان خودداری کنند.

وی به شهروندان توصیه کرد که سبزه‌ها را روی خودرو نگذارند، چرا که در مسیر رها شده و منظره نامطلوبی ایجاد می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اضافه کرد: شهروندان و گردشگران از قطع درختان، تخریب لانه پرندگان و آسیب به حیات وحش جدا خودداری کنند.

وی افزود: با توجه به تقارن عید نوروز و ماه مبارک رمضان، انتظار می‌رود حرمت‌ ماه رمضان حفظ شود و شهروندان این روز را با افطاری خانوادگی در طبیعت بگذرانند.

مرادی حقیقی ادامه داد: روز طبیعت زمان پیوند میان انسان و طبیعت و فضای پیرامون خود است و افراد باید برای حفظ طبیعت و منابع طبیعی کوشا باشند.

به گفته وی، شهروندان می‌توانند از این روز به دلیل همزمانی با تقارن ماه مبارک رمضان از دامان طبیعت برای شناخت بیشتر نسبت به ذات خداوند بهره‌گیری کنند و با نشاط و شادمانی و با نیروی مضاعف برای کار و فعالیت آماده شوند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهارکرد: با توجه به تقارن عید نوروز و ماه مبارک رمضان، انتظار می‌رود حرمت‌ ماه رمضان حفظ شود و شهروندان این روز را با افطاری خانوادگی در طبیعت بگذرانند.

وی به مردم توصیه کردکه ماهی قرمز سفره هفت‌سین را در رودخانه، نهرها و مناطق طبیعی رها نکرده و خودرو خود را در کنار رودخانه‌ها و تالاب‌ها نشویند، در مصرف آب صرفه‌جویی کرده و مواد شوینده را در محیط‌های آبی و طبیعت رها نسازند و حاشیۀ رودخانه‌ها و نهرهای طبیعی که در نقاط مختلف استان جاری هستند را پاکیزه نگه‌دارند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان پیشتر گفته بود: ۱۸ بوستان جنگلی و ۱۵ پایگاه امداد جنگل و مرتع استان در عید نوروز و روز طبیعت فعال و میزبان طبیعت‌دوستان است.

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

اکنون ۸۳ درصد عرصه های کشور به منابع طبیعی اختصاص دارد که از این میزان ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار جنگل در پنج رویشگاه مختلف، ۸۴ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار مرتع و ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار بیابان است.

از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸ و نیم درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha