۲ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۵:۴۲
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 85088512
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

حوادث ناشی از کار خراسان شمالی ۲۳ درصد کاهش یافت

۲ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۵:۴۲
کد خبر: 85088512
حوادث ناشی از کار خراسان شمالی ۲۳ درصد کاهش یافت

بجنورد-ایرنا- رییس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: پارسال حوادث ناشی از کار در کارگاه های استان نسبت به سال ماقبل آن ۲۳ درصد کاهش دارد.

داود رنجبر روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پارسال ۱۸۰ مورد حادثه ناشی از کار توسط بازرسان کار به دستور مراجع قضایی بررسی شد که این رقم پارسال به ۵۴ مورد کاهش یافته است.

وی افزود: پارسال بیشترین آمار حادثه های کار در کارگاه های استان مربوط به شهرستان بجنورد است که ۴۴.۵ درصد کل حادثه ها را به خود اختصاص داده است و این رقم نسبت.

رییس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی افزود: حادثه های ناشی از کار در شیروان ۱۵ درصد کاهش دارد و این شهرستان ۲۴.۵ درصد از مجموع حادثه های کار را دارد.

رنجبر خاطرنشان کرد: شهرستان های گرمه، رازو جرگلان ، مانه و سملقان و فاروج هم کمترین میزان حادثه های کار دارند و ۱۲ درصد از حادثه های ناشی از کار را به خود اختصاص داده است.

انجام ۶ هزار و ۸۷۸ بازرسی از کارگاه های استان

رییس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود گفت: پارسال ۶ هزار و ۸۷۸ مورد بازرسی از کارگاه های مختلف استان انجام و بر حسن اجرای قانون کار مورد بررسی قرار گرفت.

رنجبر اظهار کرد: پارسال ۲۶۲ مورد بازرسی از کارگاه های پرخطر صنعت نفت گاز و پتروشیمی، ۲۵۴ مورد بازرسی از کارگاه پرخطر معدن و ۱۱۳۴ مورد بازرسی از کارگاه های صنعت ساختمان استان انجام شد.

وی با تاکید بر نقش آموزش در تامین و ارتقای ایمنی در کارگاه های استان گفت: برای جلوگیری از وقوع حادثه های ناشی از کار و همچنین ارتقای فرهنگ ایمنی، دوره های آموزشی برای کارگران کارگاه های ساختمانی و کارگاه های تولیدی صنعتی و کارفرمایان برگزار می شود.

وی خاطرنشان کرد: پارسال حدود ۴۰ هزار نفر ساعت در قالب ۹۴ دوره آموزشی ایمنی در این استان برگزار شد و در این دوره ها سه هزار و ۱۸۰ نفر شرکت کردند.

اجرای طرح های ضربتی

وی افزود: اجرای طرح ضربتی و مانور بازرسی از کارگاه ها در سال گذشته در چند نوبت برگزار شد، طرح ضربتی نظارت بر کارگاه های پرخطر و کارگاه های ساختمانی در مهرماه پارسال برگزار شد و در آن از ۲۵ کارگاه پرخطر شامل پروژه های ساختمانی، معادن، شرکت های نفت و گاز و پتروشیمی و فولاد بازرسی شد.

وی افزود: در نتیجه این بازدید ها از فعالیت هشت کارگاه ساختمانی به علت رعایت نکردن موارد ایمنی بر اساس ماده ۱۰۵ قانون کار جلوگیری شد.

وی با اشاره به اجرای طرح ضربتی بازرسی از فروشگاه های زنجیره ای گفت: این طرح ضربتی در آبان ماه پارسال به منظور بررسی وضعیت حقوق و مزایای و بیمه کارگران شاغل در مراکز خرید در شهرستان های استان انجام شد.

وی افزود: در این طرح ضربتی بازرسان کار استان از ۴۰ مورد مراکز خرید بازرسی شد که ۳۰ فروشگاه حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۴۰۱ را رعایت کردند و بیمه پرسنل را بطور کامل واریز کردند، هشت فروشگاه براساس قوانین و مقررات کار، حقوق و مزایای کارگران را پرداخت نکردند که موارد نقص توسط بازرسان کار به کارفرمایان ابلاغ شد.

وی افزود: طرح ضربتی و مانور بازرسی در خصوص بررسی وضعیت حقوق و مزایای کارگران در کار گاه های تولیدی شن و ماسه استان هم اسفند ماه پارسال جاجرا شد، در این مانور بازرسی از ۵۵ کارگاه تولیدی شن و ماسه در استان انجام و نواقص موجود به کارفرمایان اعلام شد، مهم ترین نواقص شامل پرداخت نشدن مزد پایه سنوات بر اساس سابقه کار کارگران، پرداخت نشدن مزد کارگران در جمعه کاری، پرداخت نشدن اضافه کار کارگران بر اساس میزان کارکرد کارگر است.

در این استان ۵۵ کارگاه تولیدی شن و ماسه فعالیت دارند و ۴۹۵ نفر کارگردر این کارگاهها مشغول به فعالیت هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha