محمدباقر حاجکاظمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هرساله در سطح استان برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه اقدمات پیشگیرانه انجام میشود، اظهار کرد: با آغاز فصل گرما، فعالیت کنهها آغاز که اقدامات پیشگیرانه در سطح استان برای مقابله با آنها در سطح روستاها و کشتارگاهها انجام میشود.
وی همچنین با اشاره به نظارت بر کشتارگاه در ذبح دامها ابراز کرد: در کشتارگاهها اصطبل انتظار و دامها توسط مسوولان فنی و بهداشتی مورد بازرسی قرار میگیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به لزوم ضدعفونی و سمپاشی اماکن دامی و روی بدن دامها، بیان کرد: انبارهایی که پوست و پشم دامها در آن نگهداری میشود نیز باید به صورت مستمر و روزانه شستوشو و به صورت هفتگی هم سمپاشی شود.
وی با بیان اینکه اتاق سرد در کشتارگاهها نیز نباید به هیچ عنوان تعطیل شود و لاشه ها در این محل به صورت ۲۴ ساعت نگهداری و بعد اجازه ترخیص داده شود، گفت: این امر از اقدامات شاخص انجام شده در کشتارگاههای استان است و هر دو کشتارگاه استان زنجان به اتاق پیش سرد مجهز هستند.
حاجکاظمی گفت: وقتی که گوشت به صورت ۲۴ ساعت در سردخانه نگهداری میشود فعل و انفعالاتی در آن صورت می گیرد و گوشت حالت اسیدی پیدا می کند و اگر احیاناً حامل ویروس تب کریمه کنگو باشد در این شرایط ویروسها از بین میرود.
این مسوول به مردم و دامداران در مقابله با بیماری تب کریمه کنگو، توصیه کرد: دامداران هنگام تماس با دام از وسایل حفاظتی استفاده کنند و در پایان کار نیز لباسها را تعویض نمایند.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان بیان کرد: در حین ذبح دام نیز از دستکش و از لباس مناسب استفاده شود که در جلوگیری از انتقال بیماری بسیار اهمیت دارد.
وی با تاکید بر اینکه مردم باید از مصرف گوشتی که در خارج از کشتارگاه ذبح میشود پرهیز کنند و گوشت فاقد مهر بهداشتی را خریداری نکنند، گفت: همچنین باید از ارتباطهای غیرضروری با دام خودداری شود.
حاجکاظمی با بیان اینکه همچنین توصیه میشود گوشت دام ذبح شده بعد از ۲۴ ساعت مصرف و در این مدت هم در یخچال نگهداری شود، بیان کرد: در حین ذبح موارد بهداشتی به صورت کامل رعایت شود.
وی با تاکید بر جلوگیری از له کردن کنههای روی دام با استفاده از دست، بیان کرد: با این کار بیماری تب کریمه کنگو به انسان قابل انتقال است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه متاسفانه بیماری تب کریمه کنکو در دام علائم شاخصی ندارد و به هیج عنوان قابل تشخیص نیست، افزود: تنها راه مقابله با این بیماری استفاده از وسایل و لباسهای مخصوص و رعایت موارد بهداشتی است.
وی با بیان اینکه تنها علامت این بیماری، تب خفیف در دام است و مخزن اصلی ویروس نیز کنهها هستند، گفت: دامداران در تابستان برای مقابله با بیماریهای دامی و شیوع بیماری تب کریمه کنگو حتما در هر ماه عملیات سمپاشی را انجام دهند.
نظر شما