به گزارش ایرنا، حسین الله وردی عصر روز سهشنبه در سفر به شهرکرد در نشست گروههای جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزش برابر استان چهارمحال و بختیاری افزود: در این برنامه با حضور دانشآموزان و معلمان، اقدامات جهادی در قالب طرح شهید عجمیان انجام خواهد شد و برنامههایی همچون نظافت، زیباسازی و رنگ آمیزی مدارس و دورههای آموزشی، تربیتی و فرهنگی به اجرا درمیآید.
وی با تاکید بر اینکه در نظام اسلامی گروههای مردمی از گروههای دولتی جلوتر و فعالتر هستند، گفت: با اجرای طرح گروههای خیری دانشآموزان در هر مدرسه، یک معلم و سه دانشآموز یک گروه خیری را تشکیل خواهند داد و به شناسایی مشکلات و نیازهای مدرسه میپردازند.
الله وردی اظهار داشت: در یکسال گذشته که فعالیت گروههای جهادی و قرارگاه جهادی در کشور آغاز شده است، اقدامات جهادی خوب با محوریت مدارس واقع شده در مناطق محروم و کمتر برخودار شکل گرفته است.
وی در ادامه با بیان اینکه در دوران گذشته، نظام آموزشی و حاکمیتی در مسیر تمرکزگرایی و تصمیمگیری برای همه استانها در سطح کلان حرکت کرده و این امر، باعث وارد شدن آسیب جدی به کشور و بروز نارضایتی بین مردم شده است، افزود: در دولت سیزدهم که یک دولت مردمی است، گسترش فرهنگ مشارکت مردمی در فعالیتهای مختلف در اولویت قرار گرفته که این امر، تسهیل فعالیتهای حاکمیتی و افزایش مشارکت گروههای مردمی در کارها و فعالیتهای مختلف را به دنبال داشته که در همین راستا تشکیل قرارگاههای جهادی در سراسر کشور به خصوص در وزارت آموزش و پرورش نیز مدنظر قرار گرفته است.
دبیر کارگروه رصد و منابع وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: در حال حاضر قرارگاه عدالت آموزشی و جهادی در عرصه تعلیم تربیت با هدف بالا بردن تابلو فعالیت جهادی و کمک به فرهنگسازی اینگونه فعالیتها در آموزش و پرورش فعال شده است تا با انسجامبخشی به کارهای جهادی و شناسایی نیازها و مشکلات در بخشهای مختلف و همچنین آسیب شناسی، برنامههای موثرتری را در کشور دنبال کند.
وی به برخی مسائل مربوط به توزیع نامتوازن عدالت آموزشی و فرهنگی اشاره کرد و افزود: با فعالیت گروههای جهادی، خیریه و دانشجویی، گامی مهم در راستای رفع محرومیت و برقراری توزان و عدالت در مناطق مختلف کشور برداشته خواهد شد.
الله وردی در ادامه گفت: برای اجرای برنامه قرارگاه عدالت تربیتی یک برش از برنامه سالیانه معاونتهای مختلف وزارت آموزش و پرورش جمعآوری شده است تا عدالت آموزشی و توزیع تجهیزات آموزشی در مناطق مختلف کشور به صورت متعادل و برابر صورت گیرد.
وی از برنامه شناسایی و جذب بازماندگان از تحصیل در قالب طرح شهید محمودوند و اجرای طرح شهید عجمیان و همچنین آموزش کارآفرینی به دانشآموزان با نام طرح ستاره شریف به عنوان مهمترین برنامههای در دست اجرای وزارت آموزش و پرورش یاد کرد و اظهار داشت: طرح ستاره شریف در ۱۰ استان کشور به صورت پایلوت در دست اجراست که در قالب آن برخی مهارتهای مرتبط با ایدهپردازی و کارآفرینی به دانشآموزان آموزش داده میشود.
دبیر کارگروه رصد و منابع وزارت آموزش و پرورش همچنین از راهاندازی و فعالسازی سامانه برپا خبر داد و افزود: در این طرح، پررنگ کردن مسولیت اجتماعی مورد تاکید است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به برگزاری جشنواره معلمان جهادی نیز اشاره و تصریح کرد: سامانه جدید برای این جشنواره طراحی شده است تا ضمن ثبت نام از معلمان جهادی بتوان برنامه منسجمی را برای شناسایی و ساماندهی گروههای جهادی و تقدیر از معلمان جهادی در نظر گرفت.
چهارمحال وبختیاری یکی از قطبهای جهادی آموزشی کشور خواهد شد
همچنین دبیر کارگروه بازماندگان از تحصیل وزارت آموزش و پرورش گفت: استان چهارمحال و بختیاری به عنوان یکی از قطبهای جهادی آموزشی کشور انتحاب خواهد شد.
سیدمحمدهادی حسینی عصر سهشنبه در سفر به شهرکرد در نشست گروههای جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزش برابر استان چهارمحال و بختیاری افزود: این استان به عنوان یکی از استانهای پیشگام و موفق در اجرای طرح تشکیل و راهاندازی گروههای جهادی و برقراری عدالت آموزشی و همچنین اجرای طرح قرارگاه جهادی شناخته میشود و فعالیتهای اثرگذاری در این راستا در استان انجام شده است.
وی با بیان اینکه در یک سال گذشته ۱۱۵ گروه جهادی در چهارمحال و بختیاری تشکیل شده است، اظهار داشت: در این استان، دغدغه تشکیل گروههای بسیار بالا بوده و همافزایی و همکاری مطلبی بین مدیران استانی در این باره وجود دارد.
حسینی به بخشی نگری در وزارت آموزش و پرورش به عنوان یک چالش جدی اشاره و تصریح کرد: این امر به عنوان یک بیماری مزمن از سالهای گذشته باقی مانده است اما در چهارمحال و بختیاری، مشارکتجویی و مشارکتپذیری همه دستگاهها روندی افزایش پیدا کرده است.
وی در ادامه یادآور شد: قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزش برابر و عدالت تربیتی و آموزشی، حلقه مفقوده در نظام آموزش و پرورش بود که با تشکیل این قرارگاه و فعال کردن گروههای جهادی، مشکلات این حوزه کاهش یافته است.
وی افزود: فعالیت گروههای جهادی با فعالیتهای عادی و روزمره حوزه آموزش و پرورش فرق دارد و این گروهها در بخشهای مختلف آموزشی، فرهنگی، تربیتی، عمرانی و تامین تجیهزات فعالیت دارند تا بتوانند در راستای محرومیتزدایی و رفع آسیبها گام موثرتری برداشته باشند.
حسینی با تاکید بر اینکه مهارت آموزی یکی از برنامههای این قرارگاه و در راستای برقراری عدالت آموزشی است، گفت: باید دانشآموزان مناطق محروم به سمت مهارت آموزی گرایش پیدا کنند.
وی اظهار داشت: محرومیت زدایی از مناطق محروم و برقراری عدالت آموزشی در تمام مناطق با اولویت مناطق محروم در دستور کار این قرارگاه قرار دارد.
حسینی به نیازسنجی در مناطق مختلف توسط گروههای جهادی نیز اشاره کرد و گفت: با استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای مناطق مختلف باید به سمت رفع معضلات و مشکلات گام برداشت.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۱ شهرستان با ۲۳۰ هزار دانشآموز است.
نظر شما