۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۹:۰۲
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 85092701
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

دولت سیزدهم و توجه به جهاد آموزشی

۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۹:۰۲
کد خبر: 85092701
دولت سیزدهم و توجه به جهاد آموزشی

شهرکرد - ایرنا- یکی از نیازهای بخش آموزش در مناطق کمتر برخوردار، عدالت آموزشی در بخش آموزش و پرورش و تحقق جهاد آموزشی است تا به واسطه آن همه دانش‌آموزان و دانشجویان به صورت یکسان و برابر از وجود آموزش با کیفیت برخوردار شوند.

به گزارش ایرنا، توسعه زیرساخت‌های آموزشی در همه مناطق به صورت یکسان در دولت سیزدهم مورد توجه و تاکید قرار گرفته است و در سفرهای استانی رییس‌جمهور این مساله بیش از گذشته دارای اهمیت شده است.

رییس‌جمهور در سفر به چهارمحال و بختیاری در خردادماه ۱۴۰۱ به منطقه کمتر برخوردار بازفت شهرستان کوهرنگ سفر کرد و بر توسعه زیرساخت های آموزشی این نطقه از کشور تاکید کرد.

یک روز پس از سفر رییس‌جمهور به منطقه لبد شکل گرفت و آن ساخت ۲ باب مدرسه برای دانش آموزان بود آنچه آنها از رییس جمهور درخواست کرده بودند.

دولت سیزدهم و توجه به جهاد آموزشی

با سرعت ساخت این ۲ باب مدرسه مقطع متوسط آغاز شد و در زنگ مهر تحویل دانش آموزان شد تا دیگر دانش آموزان به خاطر نبود مدرسه، ترک تحصیل نکنند یا مجبور به رفتن به شهرهای دیگر استان یا استان‌های همجوار نباشند.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت:برای ساخت ۲مدرسه در روستای لبد شهرستان کوهرنگ یک‌هزارمتر مربع زمین از طرف مردم این روستا اختصاص یافت و ۲ مدرسه ۶ کلاسه احداث شد.

افشین امیریان با بیان اینکه پس از دستور رییس‌جمهور برای ساخت مدارس جدید در روستای لبد به این منطقه سفر کرد، افزود:ساخت این مدارس پس از اهدای زمین توسط اهالی روستا، عملیاتی و اجرایی شد.

دولت سیزدهم و توجه به جهاد آموزشی

طرح‌های عمرانی آموزشی نیازمند اعتبار

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۳۷ طرح نیمه‌تمام آموزشی در سطح استان وجود دارد، گفت: برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام آموزشی در استان ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

سلمان کارگر افزود: طرح‌های آموزشی در دست احداث در استان طرح‌های دولتی است که تاکنون ۳۰ تا ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای اجرا و تکمیل این طرح‌های آموزشی نیاز به تامین اعتبارات دولتی و کمک خیرین به عنوان بازوان مدرسه‌‍سازی است.

وی اظهار داشت: این طرح‌های آموزشی نیمه‌تمام بیشتر در مناطق محروم و سخت‌گذر استان از جمله شهرستان کوهرنگ، مناطق عشایری، کیار و اردل و سایر مناطق استان قرار دارند.

به گفته وی، ۹ طرح نیمه‌تمام دیگر شامل سالن ورزشی و آزمایشگاه و نمازخانه نیز در مدارس استان در دست احداث است.

علاوه بر توسعه زیرساخت‌ها در بخش سخت‌افزاری، آموزش در حوزه‌های دیگر نیز مورد تاکید قرار گرفته است و گروه‌های جهادی با حضور معلمان و کارشناسان اکنون در مناطق کمتر برخوردار حضور پررنگی دارند.

گسترش فعالیت گروه‌های جهادی در بخش آموزش

دبیر کارگروه بازماندگان از تحصیل وزارت آموزش و پرورش گفت: استان چهارمحال و بختیاری به عنوان یکی از قطب‌های جهادی آموزشی کشور انتحاب خواهد شد.

سید محمدهادی حسینی در سفر به شهرکرد افزود: این استان به عنوان یکی از استان‌های پیشگام و موفق در اجرای طرح تشکیل و راه‌اندازی گروه‌های جهادی و برقراری عدالت آموزشی و همچنین اجرای طرح قرارگاه جهادی شناخته می‌شود و فعالیت‌های اثرگذاری در این راستا در استان انجام شده است.

وی با بیان اینکه در یک سال گذشته ۱۱۵ گروه جهادی در چهارمحال و بختیاری تشکیل شده است، اظهار داشت: در این استان، دغدغه تشکیل گروه‌های بسیار بالا بوده و هم‌افزایی و همکاری مطلبی بین مدیران استانی‌ در این‌ باره وجود دارد.

حسینی به بخشی‌نگری در وزارت آموزش و پرورش به عنوان یک چالش جدی اشاره و تصریح کرد: این امر به عنوان یک بیماری مزمن از سال‌های گذشته باقی مانده است اما در چهارمحال‌ و بختیاری، مشارکت‌جویی و مشارکت‌پذیری همه دستگاه‌ها روندی افزایش پیدا کرده است.

وی در ادامه یادآور شد: قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزش برابر و عدالت تربیتی و آموزشی، حلقه مفقوده در نظام آموزش و پرورش بود که با تشکیل این قرارگاه و فعال کردن گروه‌های جهادی، مشکلات این حوزه کاهش یافته است.

وی افزود: فعالیت گروه‌های جهادی با فعالیت‌های عادی و روزمره حوزه آموزش و پرورش فرق دارد و این گروه‌ها در بخش‌های مختلف آموزشی، فرهنگی، تربیتی، عمرانی و تامین تجیهزات فعالیت دارند تا بتوانند در راستای محرومیت‌زدایی و رفع آسیب‌ها گام موثرتری‌ برداشته باشند.

حسینی با تاکید بر اینکه مهارت آموزی یکی از برنامه‌های این قرارگاه و در راستای برقراری عدالت آموزشی است، گفت: باید دانش‌آموزان مناطق محروم به سمت مهارت آموزی گرایش پیدا کنند.

وی اظهار داشت: محرومیت‌زدایی از مناطق محروم و برقراری عدالت آموزشی در تمام مناطق با اولویت مناطق محروم در دستور کار این قرارگاه قرار دارد.

حسینی به نیازسنجی در مناطق مختلف توسط گروه‌های جهادی نیز اشاره کرد و گفت: با استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های مناطق مختلف باید به سمت رفع معضلات و مشکلات گام برداشت.

خیرین پای کار جهاد آموزشی

دبیرکارگروه رصد و منابع وزارت آموزش و پرورش از راه‌اندازی و تشکیل گروه‌های خیری جهادی دانش‌آموزی در سالجاری در مدارس کشور خبر داد.

حسین الله‌وردی در سفر به شهرکرد در نشست گروه‌های جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزش برابر استان چهارمحال و بختیاری افزود: در این برنامه با حضور دانش‌آموزان و معلمان، اقدامات جهادی در قالب طرح شهید عجمیان انجام خواهد شد و برنامه‌هایی همچون نظافت، زیباسازی و رنگ آمیزی مدارس و دوره‌های آموزشی، تربیتی و فرهنگی به اجرا درمی‌آید.

وی با تاکید بر اینکه در نظام اسلامی گروه‌های مردمی از گروه‌های دولتی جلوتر و فعال‌تر هستند، گفت: با اجرای طرح گروه‌های خیری دانش‌آموزان در هر مدرسه، یک معلم و سه دانش‌آموز یک گروه خیری را تشکیل خواهند داد و به شناسایی مشکلات و نیازهای مدرسه می‌پردازند.

الله‌وردی اظهار داشت: در یک‌سال گذشته که فعالیت گروه‌های جهادی و قرارگاه جهادی در کشور آغاز شده است، اقدامات جهادی خوب با محوریت مدارس واقع شده در مناطق محروم و کمتر برخودار شکل گرفته است.

وی در ادامه با بیان اینکه در دوران گذشته، نظام آموزشی و حاکمیتی در مسیر تمرکزگرایی و تصمیم‌گیری برای همه استان‌ها در سطح کلان حرکت کرده و این امر، باعث وارد شدن آسیب جدی به کشور و بروز نارضایتی بین مردم شده است، افزود: در دولت سیزدهم که یک دولت مردمی است، گسترش فرهنگ مشارکت مردمی در فعالیت‌های مختلف در اولویت قرار گرفته که این امر، تسهیل فعالیت‌های حاکمیتی و افزایش مشارکت گروه‌های مردمی در کارها و فعالیت‌های مختلف را به دنبال داشته‌ که در همین راستا تشکیل قرارگاه‌های جهادی در سراسر کشور به خصوص در وزارت آموزش و پرورش نیز مدنظر قرار گرفته است.

دبیر کارگروه رصد و منابع وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: در حال حاضر قرارگاه عدالت آموزشی و جهادی در عرصه تعلیم تربیت با هدف بالا بردن تابلو فعالیت جهادی و کمک به فرهنگسازی این‌گونه فعالیت‌ها در آموزش و پرورش فعال شده‌ است تا با انسجام‌بخشی به کارهای جهادی و شناسایی نیازها و مشکلات در بخش‌های مختلف و همچنین آسیب شناسی، برنامه‌های موثرتری‌ را در کشور دنبال کند.

وی به برخی مسائل مربوط به توزیع نامتوازن عدالت آموزشی و فرهنگی اشاره کرد و افزود: با فعالیت گروه‌های جهادی، خیریه و دانشجویی، گامی مهم در راستای رفع محرومیت و برقراری توزان و عدالت در مناطق مختلف کشور برداشته خواهد شد.

الله‌وردی در ادامه گفت: برای اجرای برنامه قرارگاه عدالت تربیتی یک برش از برنامه سالیانه معاونت‌های مختلف وزارت آموزش و پرورش جمع‌آوری شده است تا عدالت آموزشی و توزیع تجهیزات آموزشی در مناطق مختلف کشور به صورت متعادل و برابر صورت گیرد.

وی از برنامه شناسایی و جذب بازماندگان از تحصیل در قالب طرح شهید محمودوند و اجرای طرح شهید عجمیان و همچنین آموزش کارآفرینی به دانش‌آموزان با نام طرح ستاره شریف به عنوان مهم‌ترین برنامه‌های در دست اجرای وزارت آموزش و پرورش یاد کرد و اظهار داشت: طرح ستاره شریف در ۱۰ استان کشور به صورت پایلوت در دست اجراست که در قالب آن برخی مهارت‌های مرتبط با ایده‌پردازی و کارآفرینی به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود.

دبیر کارگروه رصد و منابع وزارت آموزش و پرورش همچنین از راه‌اندازی و فعال‌سازی سامانه برپا خبر داد و افزود: در این طرح، پررنگ کردن مسئولیت اجتماعی مورد تاکید است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به برگزاری جشنواره معلمان جهادی نیز اشاره و تصریح کرد: سامانه جدید برای این جشنواره طراحی شده است تا ضمن ثبت نام از معلمان جهادی بتوان برنامه منسجمی را برای شناسایی و ساماندهی گروه‌های جهادی و تقدیر از معلمان جهادی در نظر گرفت.

اختصاص اعتبار برای توزیع تجهیزات آموزشی

معاون پژوهش و برنامه‌ریزی و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری از توزیع ۷۰۰میلیارد ریال تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی در مدارس استان در سال گذشته خبر داد.

امین سلیمانی افزود: با تخصیص این اعتبار بیش از ۱۳۴ هزار قلم کالای اساسی در راستای تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی تهیه و بین مدارس بر اساس فضاسنجی و نیازسنجی توزیع شده است.

وی با اشاره به اینکه استان دارای عقب ماندگی تاریخی است، گفت: نظام تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش استان نیز دارای ضعف‌ها و عقب ماندگی زیاد است که با تشکیل گروه‌ها و قرارگاه جهادی امید است که عدالت آموزشی در استان محقق شود.

به گفته وی، هم‌اکنون ۷۰ درصد مدارس استان فرسوده است و کمبود فضای آموزشی و فرسوده بودن مدارس در شهرکرد، لردگان و مناطق عشایری بسیار بالاست.

وی به بازنشسته شدن یک‌هزار و ۸۶۰ فرهنگی در مهرماه سالجاری اشاره کرد و گفت: رفع مشکلات و معضلات حوزه تعلیم و تربیت نیازمند کار جهادی است تا بتوان با کارهای جهادی و فعالیت‌های جهادی در راستای برقراری عدالت آموزشی همگام با دولت گام برداشته شود.

۱۱۵گروه جهادی درقالب قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی فعالیت دارند

دبیر قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری از فعالیت ۱۱۵ گروه جهادی در استان خبر داد و گفت: در ایام عید امسال ۴۵ گروه جهادی به پنج هزار و ۸۰۰ دانش‌آموز خدمت رسانی کردند.

احسان طاهری افزود: در این مدت ۱۶۰ جهادگر رنگ‌آمیزی ۱۷ مدرسه و ۵۶ کلاس درس را انجام دادند.

به گفته وی، در سال گذشته در قرارگاه عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر ۲۷۵ طرح اجرا شد.

طاهری با اشاره به موضوع جهاد آموزشی، افزود: در اسفندماه پارسال طرح جهادی احسان تعلیم و تربیت از سوی قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر آموزش پرورش استان با همکاری جمعیت فرهنگیان جوان و بنیاد احسان اجرا شد که این طرح تا پایان اردی‌بهشت ماه امسال ادامه دارد.

به گفته وی، در این طرح ۵۷۳ معلم جهادگر آموزش چهار هزار دانش‌آموز را انجام می دهند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۱ شهرستان با ۲۳۰ هزار دانش‌آموز در مقاطع مختلف تحصیلی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha