به گزارش ایرنا از المیادین، تبون در بخش دیگری از اظهاراتش به دیکته ابرقدرت ها بر دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: یک نظام جهانی وجود دارد که در آن قوی، اراده خود را بر ضعیف تحمیل می کنم و ما امیدواریم که این رویه تغییر کند.
اظهارات تبون ساعاتی پس از آن بیان میشود که «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب از احتمال بازگشت دمشق به اتحادیه عرب در نشست قریب الوقوع ریاض خبر داد.
وی گفت که این امر باید به طور تدریجی و مرحله ای انجام شود.
ابوالغیط تاکید کرد که بازگشت دمشق به کرسی اش در اتحادیه عرب که از سال ۲۰۱۱ خالی شده است ابتدا با برگزاری نشست و بررسی این مساله آغاز می شود سپس کشورهای عضو اتحادیه عرب موافقت خواهند کرد و بعد از آن از سوریه دعوت خواهد شد.
دبیرکل اتحادیه عرب خاطرنشان کرد که با توجه به تماس ها و اقدامات انجام شده، بازگشت سوریه به اتحادیه عرب در نشست ریاض که قرار است ۱۹ می (۲۹ اردیبهشت) برگزار شود بسیار محتمل است مگر اینکه اتفاق بزرگی رخ دهد.
وزیران امور خارجه سوریه، عربستان، اردن، مصر و عراق اخیر نشستی در امان برای بررسی مسائل مطرح شده در نشست ها و تماس های اخیر بین کشورهای عربی برگزار کردند.
نشست مشورتی کشورهای عربی برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب جمعه ۱۴ آوریل (۲۵ فروردین) در جده با حضور نمایندگان و مقامات ۹ کشور برگزار و در بیانیه پایانی و مشترک این نشست تصریح شد که کشورهای اردن، مصر و عراق به همراه اعضای شورای همکاری خلیج فارس بر وحدت سوریه تاکید و خواستار بازگشت آن به جمع کشورهای عربی هستند.
یک هفته بعد از آن «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان پس از ۱۲سال وارد دمشق، پایتخت سوریه شد و با «بشار اسد» رئیسجمهوری این کشور و سایر مقامات سوری دیدار کرد.
وی در دیدار با رئیس جمهوری سوریه گفت که ریاض بر حفظ تمامیت ارضی، هویت عربی و امنیت سوریه وحل بحران این کشور از طریق سیاسی تأکید دارد.
نظر شما