رزمایش ترکیبی پدافند غیرعامل در ۱۱ بندر بین المللی کشور عملیاتی می‌شود

نوشهر- ایرنا - مدیرکل ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) سازمان بنادر و دریانوردی از اجرایی شدن طرح رزمایش ترکیبی پدافند غیرعامل با رویکرد زیستی در ۱۱ بندر بین المللی کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالله جعفری روز چهارشنبه در آیین افتتاح طرح رزمایش ترکیبی پدافند غیر عامل با رویکرد زیستی در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر افزود : این سازمان به عنوان یک سازمان حاکمیتی در دریا و بنادر اداره کل پدافند غیر عامل مهم ترین راهبرد آن برای ارتقای ایمنی بنادر به ویژه موضوعات پدافندی غیرعامل بحران در دستور قرار داده است و بنابراین سعی دارد بنابراین از مجموع این بنادر که سه بندر آن در خطه شمال وجود دارد و هشت بندر دیگر هم در جنوب تمام تلاش ها این است که چنین مانوری را در این بنادر عملیاتی کنیم.

وی بیان داشت: همه اهداف کسب تجربه، شناسایی نقاط ضعف و برنامه ریزی برای رفع این نقاط و نکته مهم تر هم افزایی، همگرایی و هماهنگی بیشتر میان دستگاه های مرتبط در زمان وقوع احتمالی بحران است تابتوان به بهترین شکل اقدامات لازم در بعد پیشگیری، مقابله و کاهش آسیب پذیری در زمان بحران داشته باشیم.

این مسوول خاطرنشان کرد : این رزمایش در سه سطح ملی منطقه ای و مستقل در بنادر کشور اجرا می شود و برای هر بندری رزمایش خاص آن براساس مدیریت پدافند غیر عامل تعریف و برنامه ریزی شده و طرحی که امروز در بندر منطقه ویژه اقتصادی نوشهر اجرا شده در بالاترین سطح در بین بنادر شمالی کشور است.

جعفری افزود : ۲ طرح مهم رزمایش سراسری هم تا پایان سال در بنادر حضرت امام خمینی (ره) در جنوب غربی و بندر شهید رجایی جنوب شرقی کشور در دستور کار داریم و در سطح منطقه ای تمام تلاش ها بر این است که با حضور مسوولان استانی اجرایی شود.

وی این مانور را از لحاظ زیستی در بندر نوشهر بسیار حائز اهمیت دانست و ادامه داد : براساس تهدیدات احتمالی دامی، انسانی و یا آفات در جنگل های شمال چنین طرحی در این بندر تعریف و اجرایی شده و افزون بر موضوعاتی که مورد پیگیری قرار می گیرد در قالب یک نشست مشترک همراه با هم افزایی مسوولان شرکت کننده در این مانور مورد پیگیری و به سرانجام برسد.

رزمایش ترکیبی پدافند غیرعامل در ۱۱ بندر بین المللی کشور عملیاتی می‌شود

مانورهای دریایی در برابر تهدیدات زیستی موثر است

معاون فنی و امور زیربنایی سازمان پدافند غیرعامل هم گفت : امروز در حوزه پدافند غیرعامل به دنبال دفاع از سطح تخصصی کشور هستیم یعنی لایه دفاع است که بخشی از آن در لایه نظامی تعریف می شود و در لایه نظامی آن موقعیت را دنبال می کنند اما در بخش غیر نظامی برای دفاع ابتر باقی نمانده است و مسوولیت آن برعهده آنانی است که در این نشست حضور دارند.

مصطفی طزری افزود : امروز در بند یک سیاست نظام در حوزه پدافند غیر عامل حدود و صغور ماموریت پدافند را مشخص می کند آن نقاطی که اشراف دارد مجموعه الزامات غیر مسلحانه ای است که سبب کاهش آسیب پذیری، افزایش بازدارندگی و ارتقای پایداری ایمنی، تثبت مدیریت بحران و تداوم فعالیت های ضروری در برابر اقدامات خصمانه دشمن می شود.

وی اظهار داشت: به معنای آنکه هر نقطه ای که دشمن می تواند اثرگذاری داشته باشد جزو حوزه ماموریتی سازمان است حوزه زیست و تهدیدات زیستی که در منطقه وجود دارد بنابراین این طرح خیلی می تواند در برابر تهدید زیستی موثر باشد به عبارتی انجایی که شاید پیامد های اثر زیستی در آن زمان نداشته باشیم ولی زمانی متوجه خواهیم شد که اثرات و پیامدهای اثر بخشی این تبعات را لمس و حس کنیم.

وی گفت : نگاه پیشگیرانه و آینده نگری برای مقابله با تهدیدات جزو مولفه های بسیار مهم است و امروز این مانور صرف نظر از همراهی و همدلی میان دستگاه ها مختلف، بلکه می تواند سودمند واقع شود و افزون بر آن نقاط ضعف این رزمایش را شناسایی و برای رفع آن برنامه ریزی و اقدام کرد تا اگر خدای ناکرده دچار بحران شدیم و آن امکاناتی که در اختیار نداریم محقق می شود و هم اکنون این هماهنگی باید ایجاد شود برای آن زمانی که شاهد آن باشیم که اگر اتفاقی رخ داد.

این رزمایش با موضوع مقابله با تهدید زیستی ترکیبی، نفوذ افت نباتی، افلاتوکسین و ناقل بیماریزا (پیشه ائدس) در حوزه های تخصصی و عملیاتی مرزبانی زیستی، قرارگاه زیستی، عملیات دریایی و جستجو نجات دریایی، قرنطینه نباتی، قرنطینه دامی و انسانی با میزبانی اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران و دیگر دستگاه های اجرایی مرتبط سطوح استانی و کشور در حوضچه منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر برگزار شد.

آمادگی به منظور تهدید زیستی ترکیبی، نفوذ آفت نباتی ، افلاتو کسین و ناقل بیماریزا (پشه ائدس)، ارتقای آگاهی مدیران سازمان ها در سطوح کشوری، دستگاه ها در سطوح استانی به تهدیدات زیستی، ایجاد هماهنگی بین سازمانی و دستگاهی در مقابل این تهدیدات، طراحی و تمرین سیستم فرماندهی حادثه (ics) با حضور سایر ارگان ها و دستگاه های برون سازمانی از جمله اهداف این رزمایش اعلام شد.

بندر نوشهر به مساحت حدود ۴۰ هکتار درحال حاضر دارای ۹ پست اسکله تجاری و خدماتی است و یکی از نزدیک ترین بنادر به پایتخت کشور است.

استان مازندران به دلیل دارا بودن سه بندر، مهم ترین استان ساحلی کشور محسوب می شود که نقش اساسی در زمینه صادرات و واردات دارد. بندرنوشهر نیز به عنوان قدیمی ترین بندر مازندران از دیرباز سهم ویژه و استراتژیکی در زمینه درآمدزایی، فرصت های شغلی و سرمایه گذاری داشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha